Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/05/99

Persberichten stad Groningen/
Maandag 5 oktober 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen Haren

Autodief aangehouden
Een 19-jarige man uit Ten Post is zondagochtend rond 06.00 uur aangehouden in een gestolen auto op de parkeerplaats Kajuit in Groningen. De man die onder invloed was verklaarde na discobezoek in Harkstede geen vervoer te hebben en daarom ingebroken had bij een woning aan de Hoofdweg in Harkstede. Hij had daar een sleutelbos meegenomen en de auto die op de oprit stond. De man die niet in het bezit is van een rijbewijs weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Na verhoor waarin de man een bekentenis aflegde is hij op vrije voeten gesteld.

Hennepkwekerij opgerold
Omdat de buren klaagden over wateroverlast nam de brandweer en politie zondagmiddag een kijkje in een woning aan de Framaheerd. In de woning bleek een badkamerkraan open te staan en in een slaapkamer werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 160 planten afgevoerd en de bijbehorende lampen en ventilatoren. De bewoner van de pand was niet thuis en zal nog door de politie worden verhoord.

Tippelen buiten openingstijd
Een 34-jarige tippelaarster uit Groningen is zondagavond bekeurd omdat zij buiten de openingstijden haar diensten aanbood op de tippelzone aan de Bornholmstraat. Omdat de vrouw nog een boete had openstaan is zij ingesloten voor de parketpolitie.

Rijden onder invloed
Agenten zagen zondagnacht een 63-jarige automobilist slingerend rijden met een defecte verlichting. De man werd in het Hyadenpad staande gehouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Omdat de man de blaasproef niet kon volbrengen is een bloedproef afgenomen. Met een proces-verbaal en een dagvaarding in zijn bezit kon de man later in de nacht weer gaan. Op de Ankemaheerd reed later in de nacht een auto met hoge snelheid. Op de Wilkemaheerd werd de 24-jarige bestuurder uit Groningen gecontroleerd. De uitslag van de ademanalyse was 0.65 promille. Met een boete van f 390.- en een dagvaarding werd de man heengezonden.

Man zoekt slaapplaats
Een 29-jarige man uit Groningen meldde zich afgelopen nacht bij het bureau Rademarkt om op het politiebureau te overnachten. Nadat hem was meegedeeld dat hij niet naar binnen mocht, pakte de man een steen liep daarmee weg en zei dat hij een ruit in zou gooien. In de Kostersgang gooide de man inderdaad een portiekruit kapot waarop hij werd aangehouden en ingesloten.

Fietsendief aangehouden
Getuigen zagen een 35-jarige man op het Prefectenhof een fiets openbreken en er vervolgens mee naar de Grote Markt rijden. Daar kon hij door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Voor nadere informatie, afdeling Voorlichting, 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook