Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/13/99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag 13 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Aanhouding na verkeerscontrole
Een 31-jarige man uit Amsterdam ging er maandagmiddag tijdens een verkeerscontrole van een 23-jarige Groningse automobilist in de van Oldebarneveltlaan lopend vandoor. Hij werd achterhaald en ook gecontroleerd. Hij bleek nog een geldboete te moeten betalen. Omdat hij het bedrag niet kon betalen is hij ingesloten.

Man herkent eigen fiets
Op het A Kerkhof herkende maandagochtend een 30-jarige man zijn in maart van dit jaar gestolen fiets. Met de politie ging hij terug naar de fiets waar een 35-jarige man uit Haren de fiets wilde meenemen. Hij verklaarde de fiets van een vriend te hebben gekregen. De man uit Haren is voor heling aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Bejaarde vrouw komt ten val
Omdat zij maandagmiddag voor een afzetting van wegwerkzaamheden op de Oosterhamriklaan uitweek kwam een 79-jarige fietsster in botsing met een haar juist passerende 51-jarige automobilist uit Bedum. De vrouw is met schaafwonden en vermoedelijk een polsfractuur naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilist onwel op A28
Een 34-jarige automobilist uit Sellingen is maandagochtend in de ochtendspits met zijn wagen op de A28 ter hoogte van Haren in de sloot gereden. De man was onwel geworden en van de weg geraakt. Twee getuigen hebben de man uit de auto gehaald. De man is met vermoedelijk hartklachten en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval ontstond er door 'kijkers' een file die op een gegeven moment een lengte van ongeveer drie kilometer had.

Buren gooien bij elkaar de ruiten in
In de Cortinghlaan hebben maandagmiddag buren bij elkaar de ruiten ingegooid. Een 33-jarige vrouw belde de politie dat zij bij haar buren ruiten had vernield. Nadat de politie arriveerde en na een gesprek met de vrouw en een mislukte poging met de buren de straat uitreed gooiden de 39-jarige buurvrouw en een 16-jarige jongen ramen in bij de vrouw. De laatste twee zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. De 33-jarige vrouw wordt nog gehoord voor vernieling.

Fiets- en bromfietsdief aangehouden
Maandagavond hield de politie op de Grote Markt een 35-jarige man uit Hoogezand aan die trachtte een bromfiets te stelen. De man is aangehouden en na verhoor heengezonden. Op het Stationsplein zag een beveiligingsmedewerker maandagnacht dat een 31-jarige man uit Hoogeveen aan meerdere fietsen morrelde en er uiteindelijk een meenam. De gewaarschuwde politie hield de man aan en heeft de man ingesloten.

Tweemaal rijden onder invloed
Een 26-jarige man uit Assen reed maandagnacht met zijn auto in verboden richting de kleine Haddinggestraat in. Bij controle blies hij 1.65 promille. De man kreeg een rijverbod van acht uur en de verdere afhandeling werd overgelaten aan de Koninklijke Marechaussee omdat de man een beroepsmilitair is. Later in de nacht viel een 43-jarige automobilist uit Marum op omdat hij over het Gedempte Zuiderdiep reed waar hij niet mocht rijden. Ook hij had gedronken en blies een promillage van 1.1. Hij kreeg een rijverbod van vier uur, een dagvaarding en een boete van f 900.-

Haren: Inbraken in woningen
In Haren hebben zondagnacht vier woningen bezoek gehad van inbrekers. Op de Oude Middelhorst bleef het bij een poging omdat er nog een extra slot op de deur zat. Bij een woning aan de Pinsterbloemweg werd van een tuindeur een slot geforceerd en in de tuin een leren jas van de bewoner teruggevonden. Verder was er een paar sportschoenen weggenomen. Een woning aan de Ridderspoorweg werd door een openstaand raam betreden. Hier zijn twee portemonnees weggenomen met enkele honderden guldens. Aan de Wederikweg werd bij een tussenwoning ook aan de achterzijde een slot geforceerd. De bewoners zijn op vakantie zodat niet bekend is of er iets is weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook