Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/07/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 7 juli 1999

Dagelijkse berichten stad Groningen

Man valt met fiets
Een 39-jarige man uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt nadat hij met zijn fiets was gevallen in de Tuinbouwdwarsstraat in Groningen. De man werd door een andere, onbekend gebleven, fietser gesneden en kwam daarbij te vallen. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis.

Haren: Inbraak in woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woonhuis aan de Tuindorpweg in Haren. De daders kwam het huis binnen door het slot van een deur te vernielen. Nagenoeg de hele beneden verdieping van de woning werd door de inbrekers doorzocht. Ze namen diverse goederen mee, waar onder stereo- en huishoudelijke apparatuur, kleding en een grote hoeveelheid compactdiscs. Ook werden enkele etenswaren uit een koelkast gestolen. Uit een bij de woning geparkeerde auto werd een radio weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Man steelt portemonnee in ziekenhuis
In de wachtkamer van de spoedpoli van het Academisch Ziekenhuis heeft de politie gisteravond een 25-jarige man, zonder bekende woon- of verblijfplaats, aangehouden. De man, die een gewonde kennis begeleidde, wordt ervan verdacht een portemonnee te hebben gestolen van een 14-jarig meisje uit Groningen, die eveneens op behandeling zat te wachten. De portemonnee werd bij onderzoek terug gevonden in een toiletruimte. De inhoud daarvan, ongeveer acht gulden, bleek verdwenen. Bij de verdachte werd een deel van het muntgeld aangetroffen. De man is ingesloten.

Man vernielt abri
Een 19-jarige man uit Groningen is vannacht door de politie aangehouden in de Kramerstraat in Groningen. Hij werd op heterdaad door surveillerende politiemensen betrapt toen hij tot twee keer toe vernielingen aanrichtte aan een abri aan de Berlageweg. De man ging er na de vernielingen vandoor op een fiets die hij had gestald in een brandgang van de Crouwelstraat, maar kon direct daarop worden aangehouden. De fiets waarop hij reed is mogelijk gestolen. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen na vechtpartij
Wegens openlijke geweldpleging en mishandeling heeft de politie vannacht in de Poelestraat in Groningen drie mannen in de leeftijd van 23, 24 en 26 jaar uit Groningen en het Limburgse Echt aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Grote Markt. Die ontstond nadat een van de verdachten zonder enige aanleiding een onbekend gebleven meisje in gezicht had geslagen. Twee voorbijgangers die daar opmerkingen over maakten werden vervolgens ook door de verdachten geslagen. Op basis van het signalement konden de mannen korte tijd later worden opgepakt. Ze zijn ingesloten.

Autokraker aangehouden
In de Herebinnensingel heeft de politie vanmorgen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige zag dat de man inbrak in een geparkeerde auto en waarschuwde de politie. Die kon de man nog in de Herebinnensingel aanhouden. Hij bleek twee pakjes pepermunt uit de auto te hebben gestolen. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, telefoon 050 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook