Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/08/99

Persberichten stad Groningen/
Donderdag 8 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Autoinbreker opgepakt
Woensdagochtend vroeg meldde een getuige dat er op de Herebinnesingel werd ingebroken in een auto. De 25-jarige autokraker werd op het Hereplein aangehouden. Uit de auto was wat snoepgoed en een zonnebril weggenomen.

Forse buit bij inbraak bouwcontainer
Bij een inbraak in een bouwcontainer bij een bouwplaats aan de Barkmolenstraat die woensdagochtend werd ontdekt is een grote hoeveelheid gereedschap meegenomen. De dieven hebben vijf kruiwagens vol met handgereedschap en 25 stuks elektrische gereedschappen meegenomen ter waarde van ongeveer f 20.000.- .

Tandpastadief
Bij een drogisterij aan de Verlengde Hereweg betrapte personeel woensdagmiddag een winkeldief. De man wist te ontkomen maar liet een tas achter. De tas bleek geheel gevuld te zijn met ongeveer 75 tubes tandpasta die uit de zaak waren weggenomen.

Ongeval fietster met automobilist
Op de kruising Zonnelaan / Eikenlaan is woensdagmiddag een 24-jarige automobilist in botsing gekomen met een 44-jarige fietsster die stilstond op de kruising. De vrouw en de bij haar achter op zittende 13-jarige dochter kwamen ten val. Het meisje kwam eraf met lichte verwondingen, de vrouw is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak in café
In een café aan de Paterswoldseweg is woensdagnacht of ?ochtend een inbraak gepleegd. De dader(s) kwam(en) binnen door een bovenraam te forceren. Binnen werden twee gokautomaten geleegd en een geldpotje met kleingeld meegenomen.

Fietsendieven
Een 25-jarige man werd woensdagmiddag in de Pijpstraat door een politieagent betrapt toen hij een fiets wegnam. Hij is aangehouden en na verhoor weggezonden. Een paar uur later trok een 34-jarige man uit Hoogezand de aandacht van agenten omdat hij in de Sint Jansstraat en de Turfsingel aan autoportieren voelde. Uiteindelijk tilde hij op het Schuitendiep een op slot staande fiets op en nam die mee naar een nabij gelegen gangetje. Daar werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld.

Nep dope
Bij een van de regelmatige controles die wordt gehouden in het Noorderplantsoen sprintte woensdagavond een 36-jarige man weg. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald en gecontroleerd. Hij bleek een bol van ongeveer 45 gram bruin poeder bij zich te hebben. Op het bureau bleek het te gaan om een zak met kruiden. De man is op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, telefoon 050-5995010

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook