Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/30/99

Persberichten stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Vrijdag 30 juli 1999

Man vernielt ruiten
In zijn woning aan de Spirealaan in Groningen heeft de politie gisteravond een 30-jarige man aangehouden wegens vernieling. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, vernielde zonder enige aanleiding een aantal ruiten van de portiek van de flat waarin zijn woning zich bevindt. Hij liep daarbij verwondingen op aan een arm. Op het politiebureau is de verdachte door ambulancepersoneel behandeld. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Man beledigt politieagente
Wegens belediging van een politieagente heeft de politie gisteravond op de Eikenlaan in Groningen een 55-jarige man uit Groningen aangehouden. De man, die dronken was, schold een politieagente uit toen deze hem verbood een - in verband met een schietpartij - afgezet deel van de straat te betreden. Na verhoor op het politiebureau is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op het Zuiderpark in Groningen is gistermiddag een 20-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw stak op haar fiets de rijbaan van het Zuiderpark over. Ze verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 28-jarige man uit de gemeente Slochteren en werd aangereden. De vrouw kam te vallen en liep letsel op aan beide benen. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

Hennepplantage in woning
In een woning aan de Godekenheerd trof de politie gistermiddag twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan. Politiemensen gingen de woning binnen nadat de benedenburen hadden geklaagd over wateroverlast. Bij onderzoek bleek in een slaapkamer een kleine kwekerij met in totaal 114 planten te zijn ingericht. In een andere kamer van de woning werd later nog een kwekerij aangetroffen. Daar werden 210 planten geteeld. In beide ruimten werden tevens ventilatoren en belichtings- en bevochtigingapparatuur aangetroffen. Ook vond de politie ruim 1000 kant en klare 'joints'. De apparatuur, de planten en de joints zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de bewoner van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moet nog worden gehoord.

Bromfietser onder invloed
De politie heeft vannacht op het Hanzeplein in Groningen een 22-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij controle te veel te hebben gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1.1 vastgesteld. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. Hij werd binnen korte tijd voor derde keer te betrapt op het rijden onder invloed.

Rijden zonder rijbewijs
Een 30-jarige man is vannacht door de politie aangehouden op de Stuurboordswal in Groningen. De man reed in een auto en bleek bij controle door de politie niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Om een bekeuring te voorkomen gaf de man aanvankelijk een valse naam. De politiemensen hadden dit echter snel door en namen de man mee. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden. De auto is door de politie vastgehouden.

Mannen met drugs aangehouden
In de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat heeft de politie gisteravond twee 17-jarige mannen aangehouden. Politiemensen zagen dat het duo een bij de politie bekende druggebruiker aansprak en wilde de beide mannen staande houden. Bij het zien van de politie gingen ze er echter vandoor. Na een korte achtervolging konden ze worden gepakt. Bij één van het werden 9 gebruikershoeveelheden cocaïne aangetroffen. Beiden zijn naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. De drugs zijn in beslag genomen. Eerder op de avond hield de politie in het Noorderplantsoen een 27-jarige man uit Groningen aan. De man ontweek tot twee keer toe een gesprek met politiemensen. Kort daarna gooide bij een zakje met 5 gebruikershoeveelheden heroïne weg. Hij is aangehouden en na verhoor heengezonden.

Man steelt bouwmaterialen
Aan de Boermandestraat heeft de politie gisteravond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden wegens diefstal. De liep met een fiets aan de hand waarop hij bouwmaterialen, zoals steigerdelen, hout en verkeersgeleidingsplanken vervoerde. Die had hij weggenomen bij een bouwterrein aan de Boermandestraat. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde het materiaal te hebben gevonden. Na verhoor is de man vrijgelaten.

Man valt van ladder
Bij schilderwerkzaamheden aan zijn huis aan de Turfsingel in Groningen is een 30-jarige man gistermiddag van een ladder gevallen. De man stond op een hoogte van ongeveer 4 meter toen de ladder begon te glijden. Hij viel met ladder en al door een raam. Tengevolge daarvan liep hij een grote beenwond op. Nadat hij door ambulancepersoneel was verbonden is de man naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilist rijdt door na ongeval met letsel
Bij een verkeersongeval op de Noorderhaven is gistermiddag een 48-jarige vrouw uit Groningen ernstig gewond geraakt. De vrouw liep op de rijbaan van de Noorderhaven en werd aangereden door een automobilist, die nadat hij even bij het slachtoffer had gekeken, zonder zijn gegevens achter te laten verder reed. Op basis van een door getuigen genoteerd kenteken kon de man, een 72-jarige man uit Groningen, op de Pleiadenbrug worden aangehouden. De man verklaarde onderweg te zijn naar een politiebureau om zich te melden. Hij is na verhoor heengezonden. Het slachtoffer is met diverse hechtwonden overgebracht naar het ziekenhuis en ter behandeling en observatie opgenomen.

Dronken man op straat
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie in de Paracelsusstraat in Groningen een 35-jarige man uit de Stad aangehouden. De man lag in zwaar beschonken toestand op straat. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor kon de man weer naar huis. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Man beledigt politieagenten
Aan de Boteringesingel heeft de politie gistermorgen een 32-jarige man uit de Stad aangehouden. De man bracht de ?hitlergroet? naar surveillerende politiemensen en schold hen meerdere keren uit. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook