Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 19-05-99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 19 mei 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren Woningbrand

Een electrische deken was er dinsdagochtend de oorzaak van dat de bovenverdieping van een woning aan de Begoniastraat grotendeels uitbrandde. De 61-jarige bewoonster heeft nog geprobeerd de brand te blussen door een in vlammen staand dekbed door een raam naar buiten te gooien. De politie heeft de vrouw die de brand verder wilde gaan blussen uit de woning gehaald. Vervolgens heeft de brandweer de bluswerkzaamheden overgenomen. De bovenverdieping van de woning liep veel schade op. De naastgelegen woningen hadden rook- en waterschade.

Ongeval tussen twee fietsers
Twee fietsers uit Groningen (21 en 24) kwamen op de kruising Visserstraat - Gasthuisstraatje met elkaar in botsing. De 21-jarige vrouw haalde op de Visserstraat net een fietser in toen de andere vrouw de hoek omkwam uit het Gasthuisstraatje. De 21-jarige vrouw kwam ten val en raakte gewond aan gezicht en handen. Zij is voor behandeling naar het Academisch Ziekenhuis gebracht.

Aanhouding gezochte
De politie heeft gistermiddag een 48-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij sinds 11 mei niet meer was terug gekeerd na verlof in de penitiare inrichting in Rekken. De politie zag de man lopen over de Grote Markt en volgde hem tot hij een cafe in de Peperstraat in liep. Met versterking ging ook de politie naar binnen. Op de 1e etage werd de man aangetroffen en aangehouden.

Autodieven aangehouden
Twee mannen van 37 en 43 jaar uit Groningen zijn gistermiddag aangehouden toen de politie hen zag rijden in een gestolen auto. De wagen was bij een inbraak in de Celebesstraat op 25 april meegenomen. In de Violenstraat werd de auto gesignaleerd, waarop de twee inzittenden voor nader onderzoek zijn ingesloten.

Bedelaar krijgt verbod
Een 41-jarige vrouw uit Groningen is gistermiddag aangehouden voor bedelen in de Nieuwe Ebbingestraat. De vrouw had al eens een waarschuwing gekregen en kreeg daarom bij het verlaten van het bureau een verbod uitgereikt.

Woningbrand
Aan de Scheltemaheerd heeft gisteravond een slaapkamer van een woning in brand gestaan. De bewoners ontdekten de brand toen zij thuiskwamen en sleepten daarop de inventaris van de woonkamer naar buiten om zo grotere schade te voorkomen. Deze bleef door snel ingrijpen van de brandweer echter beperkt tot de slaapkamer. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Inbreker op heterdaad betrapt
Dankzij een oplettende buurman kon de politie vannacht een 34-jarige man uit Groningen aanhouden na een inbraak in een woning aan de Oscar Wildestraat. De overbuurman meldde de inbraak en kon de politie vertellen dat de inbreker via het keukenraam naar binnen was gegaan. Toen de politie bij de woning kwam liep de inbreker met de handen omhoog zijn aanhouding tegenmoet. Naast geld en een gouden ketting werd een jas bij de man aangetroffen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Verkeerscontroles
Op de Sontweg heeft een 34-jarige man uit Groningen zijn bestelwagen, geladen met steigermateriaal, gedeeltelijk moeten afladen. De wagen was met 720 kg te zwaar beladen. De man krijgt een proces-verbaal. Op het Hereplein en op de Rijksstraatweg te Haren zijn dinsdagmiddag gordelcontroles gehouden. op het Hereplein reden zes van de vijfentwintig automobilisten zonder gordel. In Haren reden vier van de dertig bestuurders zonder autogordel. De overtreders hebben een bon gekregen.
Op het Gedempte Zuiderdiep werd vannacht een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden voor het rijden onder invloed (alcoholpromillage van 0,7). Hij werd met een boete van fl. 700,- heengezonden.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook