Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 18-05-99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag 18 mei 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Man in been geschoten
Een 28-jarige man uit Groningen is gistermiddag rond 17.00 uur door een nog onbekende schutter in een woning aan de Planetenlaan in zijn been geschoten. De gewonde man is op eigen gelegenheid vanaf de woning in de flat naar het Academisch Ziekenhuis gegaan. De politie kreeg aanvankelijk een melding dat er onenigheid was op de van Oldebarneveltlaan. Daar aangekomen bleek dat er een man ? naar later bleek het 28-jarige slachtoffer ? naar de flat aan de Planetenlaan was gereden. De politie zag bij de flat een bloedspoor dat van de vierde verdieping naar buiten liep. Bij onderzoek in de woning trof de politie sporen van een schietpartij aan. De bewoner van het pand was niet aanwezig. In de woning werd wel een kleine hoeveelheid vermoedelijk heroïne en een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Het slachtoffer die geen politiebemoeienis wenste is in het ziekenhuis aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld en een team gestart dat de zaak gaat onderzoeken.

Overval op tabakswinkel
Gistermiddag omstreeks 17.35 uur hebben twee nog onbekende mannen een overval gepleegd op een tabakswinkel aan de Akerkhof. De 25-jarige medewerker uit Groningen kreeg een mes op de keel, waarna de mannen met enkele honderden guldens er vandoor gingen via de Akerkstraat en de Kleine Kromme Elleboog. Bij het Harmonie verdwenen de twee. Signalement: Een man van ongeveer 30-jaar met een licht getinte huidskleur met kort zwart haar, 185-190 cm. lang, bruine jas en blauwe spijkerbroek. De tweede dader is een drugsverslaafde met blanke huidskleur van circa 27 jaar met een onverzorgd uiterlijk en een smal gezicht. Hij is ongeveer 175 cm. lang en draagt een wit petje. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 050-599 5995.

Agressieve winkeldief
Een 18-jarige vrouw uit Oldehove is gisterochtend in een winkel in de Herestraat aangehouden voor winkeldiefstal en mishandeling van een 39-jarige man uit Herenveen. Het slachtoffer had de vrouw vastgehouden, omdat zij 3 cassettebandjes had gestolen, waardoor het alarm bij de uitgang afging. De vrouw trapte de medewerker vervolgens tegen en tussen zijn benen, maar kon niet ontkomen. De vrouw is na verhoor met een schikkingsvoorstel van fl. 500,- heengezonden.

Hennepplantages
De politie heeft gisteren twee hennepplantages in de stad aangetroffen en in beslag genomen. In de ochtend deed de politie een inval in een woning aan de Cortinghlaan. In de schuur werden 150 stekjes van wiedplanten aangetroffen. De volledige inrichting is in beslag genomen. De stekjes zijn vernietigd. De eigenaar moet nog gehoord worden.
Na klachten van omwonenden heeft de politie gistermiddag een onderzoek ingesteld in een oud pakhuis aan de Trompkade. In het pand werden in twee ruimten ruim 700 volgroeide planten en installaties gevonden. De planten zijn vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto over de kop na ongeval
Na een ongeluk op de Winschoterweg is een 32-jarige vrouw uit Glimmen met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De vrouw kreeg ter hoogte van de Oude Rodehaansterweg geen voorrang van een 30-jarige automobilist uit Delfzijl en werd door zijn auto geraakt. Daardoor reed ze eerste tegen een betonnen paal, sloeg over de kop en belandde in de middenberm. De vrouw kon op eigen gelegenheid uit het totaal vernielde wrak komen. De auto is afgesleept.

Auto en caravan uitgebrand
Op het grasveld naast de Concourslaan is tussen de Paterswoldseweg en het viaduct is gisteravond een auto volledig uitgebrand. De auto was op 15 mei gestolen.
Op de Winsumerweg bij het viaduct van de Noordzeeweg is een caravan volledig uitgebrand. De caravan stond vol met troep. Twee regenpijpen van het viaduct vielen door de warmte op de grond.

Bromfietser gewond
Op de Peizerweg is gisteravond door nog onbekende oorzaak een Groninger van zijn bromfiets gevallen. De man raakte daardoor gewond aan zijn achterhoofd en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Auto in beslag genomen
De politie heeft vannacht de auto van een 63-jarige man uit Adorp in beslag genomen toen bij controle op de Sint Eustatiusstraat bleek dat de auto niet verzekerd was en APK gekeurd bleek te zijn. De man werd met een bekeuring heengezonden.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook