Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 15-05-99

Persberichten stad Groningen/
Zaterdag 15 mei 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren
Bromfietscontrole

Vrijdagmiddag werd in de binnenstad, met name rond de meikermis een grote bromfietscontrole gehouden. Er werden 31 bromfietsen naar het bureau Rademarkt gebracht voor een technisch onderzoek. Slechts drie bromfietsen konden de keuring doorstaan en gingen zonder geconstateerde gebreken het bureau uit. Aan de overige 28 bromfietsen werden diverse gebreken geconstateerd. Teweten: overschrijding geluidsniveau, teveel vermogen, geen bromfietscertificaat, geen verzekering, ondeugdelijke remmen, geen 16 jaar en geen helm dragen. Er werden 12 bromfietsen voor een nader technisch onderzoek in beslag genomen. De controle vindt elk jaar plaats op en rond de kermis in verband met voortdurende overlastklachten van bezoekers.

Lastige klant
Op de Poelestraat werd gisteravond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in een restaurant overlast veroorzaakt en een medewerker met een stoel mishandeld. De medewerker moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis. De verdachte werd aan het bureau gehoord en na verhoor heengezonden.

Dronken man schopt agenten
Een 44-jarige dronken man uit Groningen werd gisteravond op de Oude Boteringestraat aangehouden. De man kon niet meer op zijn benen staan door overmatig alcohol gebruik. Toen agenten hem wilden helpen werd de man agressief en begon hij hysterisch te schreeuwen en de agenten te schoppen. Hij moest daarna voor zijn eigen veiligheid worden ingesloten. Ook een 39-jarige stadjer werd ingesloten voor openbare dronkenschap. De man lag op de Grote Markt op straat. Toen hij weer in de benen werd geholpen kapseisde hij meerdere keren over zijn fiets. Ter ontnuchtering mocht hij in een politievel overnachten.

Diefstal fiets
Een 35-jarige Groninger werd afgelopen nacht op de Kreupelstraat aangehouden. De man trachtte fietsen open te breken. Toen dit dan ook lukte konden juist passerende agenten de man aanhouden. Hij werd na verhoor weer heengezonden.

Alcohol gebruik
Op de Osloweg werd een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in een auto. Bij controle bleek hij ruim 0.5 promille in zijn bloed te hebben. Ook op de Wilgenlaan werd een 26-jarige Groninger aangehouden. Hij bleek bijna 1 promille in zijn bloed te hebben. Van hem werd het rijbewijs ingenomen. Een 35-jarige stadjer moest zich aan een bloedproef onderwerpen , nadat hij op de Goudlaan werd aangehouden. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Haren op de Jachtlaan werd bovendien nog een 29-jarige Groninger aangehouden, nadat hij met zijn auto in een tuin was beland. De man bleek ook teveel gedronken te hebben. Hij had ruim 1 promille in zijn bloed en kreeg daarvoor een geldboete opgelegd van negenhonderd gulden.

Belediging
Na de aanhouding van een dronken man op de Grote Markt dacht een 36-jarige Groninger de aanwezige agenten te moeten belediging. Hij bleek het niet eens met de aanhouding en schold op zeer grove wijze de agenten uit. Ondanks aanmaningen om daarmee te stoppen en ging de man door. Toen ook hij werd aangehouden gedroeg hij zich erg agressief . Hij werd ingesloten in een politiecel.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook