Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 05/04/99

Persberichten district Groningen Haren/
Dagelijkse persinformatie stad Groningen/Haren
Hennepkwekerij opgerold

Naar aanleiding van klachten heeft de politie gistermiddag een inval gedaan in een woning aan het Hoendiep. Na het betreden van de woning bleken drie kamers te zijn ingericht als hennep kwekerij. Ruim 1000 groeiende planten werden aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien werd de technische apparatuur als lampen en de afzuiginstallatie door de politie meegenomen en vernietigd. De bewoner van het pand bleek niet aanwezig. Hij zal later door de politie worden gehoord.

Diefstal uithangbord
Afgelopen nacht werden twee Groningers, 20 en 18 jaar op de Vismarkt aangehouden. Beide verdachten trachtten een uithangbord van een restaurant aan de Vismarkt weg te nemen. Met behulp van een betonschaar knipten ze het bord los en gingen er vandoor. Passerende agenten zagen de diefstal en konden de wegrennende verdachten achterhalen. Na een proces verbaal werden ze op vrije voeten gesteld.

Lastige vrouw
In een kantoor van een woningbouw organisatie aan de Naberpassage werd gistermiddag een 20-jarige Groningse aangehouden. De vrouw wilde een nieuwe woning, die haar niet werd toegezegd. Vervolgens begon ze het personeel uit te schelden en te spugen. Toen ze weigerde te vertrekken werd ze door gealarmeerde agenten aangehouden. Hierbij verzette ze zich hevig. Aan het bureau kreeg ze een proces verbaal, waarna ze werd heengezonden.

Ongeval
Op het Damsterdiep raakte gistermiddag een 42-jarige Groningse gewond aan haar knie. De vrouw reed met een van haar kinderen op de fiets over het Damsterdiep waarbij beiden met elkaar in aanraking kwamen. De vrouw kwam daarbij te vallen en moest met knieletsel naar het ziekenhuis worden gebracht.

Openbare dronkenschap
Op de Meerweg te Haren werd afgelopen nacht een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangetroffen. Getuigen hadden de politie gebeld dat de man gewond op straat lag. Bij onderzoek bleek de man echter zwaar onder invloed te zijn. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering.

Dief aangehouden na achtervolging
Op het Gedempte Kattendiep werd gisteravond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed met een auto over de Bornhomstraat, terwijl de auto was voorzien van twee verschillende kentekenplaten. Toen de politie hem een stopteken wilde geven ging de man er met hoge snelheid vandoor. Hierbij overschreed hij voortdurend de maximum snelheid en reed verschillende malen door het rode licht. Op de Trompsingel reed de man met de auto het fietsersbruggetje op, waarbij de aanwezige fietspaaltjes omver gereden werden. Op de Battengang bracht hij de auto tot stilstand en ging er lopend vandoor. Uiteindelijk kon de man op het Gedempte Kattendiep worden gepakt. De man is ingesloten. De auto bleek te zijn ontvreemd evenals de kentekenplaten. De man blijkt bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook