Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 31-05-99

Persberichten stad Groningen/
Maandag 31 mei 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Mishandelde vriendin
Zondagmiddag werd in een woning aan de Westinghousestraat een 22-jarige stadjer aangehouden. De politie werd gewaarschuwd dat de verdachte in de woning ruzie had gekregen met zijn 33-jarige vriendin. In de woning bleek de vrouw aanwezig te zijn met een gebroken neus. Zij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man werd aangehouden en gehoord. Beide betrokkenen hadden veel alcohol gebruikt. Na verhoor werd de man heengezonden. De oorzaak van de ruzie is onduidelijk gebleven.

Inbraak in school
Zondagmiddag werden drie jeugdige verdachten aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een school aan de Paterswoldseweg . De verdachten hadden een ruit vernield en diverse soorten gereedschap weggenomen. Na te zijn betrapt vluchtten de daders. Een 16-jarige jongen werd in de nabijheid van de school aangetroffen met een gereedschapskist, calculator en tl-buizen. De tweede verdachte stond nog bij de school en de derde verdachte meldde zich later aan het bureau. Een deel van de gestolen gereedschap werd in de bossages achter de school gevonden. Na verhoor zijn de heren overgedragen aan de ouders.

Lastige man
Op de Hoge der A werd zondagnacht een 30-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man stond op straat te schreeuwen en tegen ramen en deuren te kloppen. Na enige keren door agenten te zijn gewaarschuwd werd hij aangehouden en ingesloten.

Bedreiging van horecamedewerker
Een 40-jarige stadjer werd zondagnacht op de Grote Markt aangehouden. De man bedreigde een medewerker van een horecagelegenheid met de dood. Toen agenten hem wilden aanhouden bedreigde hij ook de politieagenten. Een agent werd bovendien tegen het hoofd geslagen. De verdachte werd ingesloten.

Mishandeling
Op de Nieuwstad werd afgelopen nacht een 19-jarige stadjer aangehouden. De man had op de Muurstraat een passerende voetganger zonder aanleiding een bloedneus en dik oog geslagen. Op grond van het signalement troffen agenten hem later op de Nieuwstad aan. De verdachte werd ingesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel.050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook