Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11-05-99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag 11 mei 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren Lammetjes doodgebeten

In weilanden aan de Legeweg zijn afgelopen weekend vier lammetjes doodgebeten door waarschijnlijk een hond. De lammetjes waren van verschillende eigenaren. Maandagavond zag een van de eigenaren een loslopende hond rondlopen bij een van de percelen. De hond is door de Dierenambulance meegenomen. Bij een braakproef bij een dierenarts bleek dat deze hond de lammetjes niet had doodgebeten. De hond, waarvan de eigenaar onbekend is, is naar het asiel gebracht.

Onderzoek inbraak woning levert hennepplantage op De politie werd naar een studentenwoning aan de Oosterhamrikkade gezonden omdat er zondag was ingebroken. In het huis waren meerdere binnendeuren geforceerd en diverse goederen verdwenen. Bij onderzoek op de zolderetage bleek dat daar zich een wietplantage bevond. In totaal 829 stekjes en tien grote planten en de benodigde apparatuur zoals lampen, ventilatoren en pompen zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.

Agente te water
Met een duik in de Oosterhaven ter hoogte van het havenkantoor heeft een agente maandagochtend een 47-jarige vrouw uit Haarlem uit het water gehaald. Getuigen hadden gezien dat de vrouw in het water was gesprongen en hadden haar een reddingsboei toegeworpen. De vrouw is naar het AZG gebracht. De dag ervoor bleek zij te zijn verdwenen uit een psychiatrische kliniek in Haarlem.

Vriend mishandelt vriendin
Een 27-jarige man uit Groningen is maandagochtend aangehouden omdat hij zijn 20-jarige vriendin op de Planetenlaan meerdere malen had geschopt en geslagen. Ook had de man geprobeerd de vrouw in het Reitdiep te gooien. De man verklaarde dat er problemen waren in de relationele sfeer. Na verhoor en een bekentenis is de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Kermisexploitanten gewaarschuwd
Tijdens een controle op de kermis is aan een aantal exploitanten een waarschuwing uitgedeeld omdat zij in hun tent messen als prijsje hadden. Mochten de kermistenthouder zich niet aan de waarschuwing houden dan kan er een dwangsom worden opgelegd.

Man met cocaïne aangehouden
Een 31-jarige man uit Veendam is maandagavond aangehouden op de tippelzone aan de Bornholmstraat omdat hij in bezit was van ongeveer vijf gram cocaïne. Verder bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs en is zijn auto waarschijnlijk niet verzekerd. Na verhoor en met een proces-verbaal is de man in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor bedreiging
Afgelopen nacht verscheen een 42-jarige man uit Groningen aan het hoofdbureau aan de Rademarkt om de melden dat hij voor zijn woning aan de Vinkenstraat was bedreigd met mogelijk een vuurwapen door een 41-jarige man uit Groningen. De 41-jarige man is aangehouden en in zijn woning is huiszoeking gedaan. Daar werd geen vuurwapen aangetroffen maar wel vier patronen van vermoedelijk een gaspistool en een stuk gereedschap dat als het op een bepaalde manier wordt vastgehouden wel voor een vuurwapen zou kunnen doorgaan. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook