Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/27/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 27 oktober 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Bedelaars Aangehouden
Op de Grote Markt heeft de politie dinsdagavond een 27-jarige Groningen en een 36-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Beide heren gedroegen zich vervelend tegen voorbijgangers, waarbij ze op een agressieve wijze bedelden om geld. Zij wisten op deze wijze enkele guldens bij elkaar te sprokkelen. Na aanhouding kregen ze aan het bureau een proces verbaal, waarna ze zijn heengezonden. Op het Stationsplein werd een 29-jarige stadjer aangehouden, nadat hij enkele voorbijgangers had bedreigd met een aardappelschilmesje. De man bedelde eveneens om geld. Toen zijn slachtoffers niets wilden geven toonde hij hen het mes. De man kon op de Stationsweg worden opgepakt. Na verhoor werd hij heengezonden

Fietsers botsen
Op de Europaweg liep een 48-jarige man uit Groningen dinsdagmiddag letsel op toen hij met een drietal fietsers in botsing kwam. De man wilde met zijn bromscooter de fietsers passeren, waarbij hij een verhoogde stoeprand raakte en ten val kwam. Met knieletsel en schaafwonden is het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht.

Fietsen dieven
De politie kreeg dinsdagavond een melding dat twee mannen op de Van Swietenlaan een fiets wegnamen bij het ziekenhuisterrein. Toen agenten een onderzoek instelden waren de verdachten al verdwenen. Op grond van een kenteken werd postgevat bij het adres van de vermoedelijke dader. Om 20.40 uur stopte deze voor zijn woning en laadde de nog afgesloten fiets uit de kofferbak. De daders, 26 en 28 jaar, werden aangehouden en ingesloten. Nadat zij een verklaring hadden afgelegd konden zij het bureau weer verlaten. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

Bedreiging
Aan de Laan van de Vrijheid werd gisteravond een 31-jarige bewoner aangehouden nadat hij bij zijn bovenburen een ruit had ingegooid en deze met de dood bedreigd. De man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Illegaal vuurwerk in woning aangetroffen
Aan de Prunusstraat is gisteravond een hoeveelheid van 860 kg illegaal vuurwerk in een woning aangetroffen. Bij de politie was informatie gekomen dat in de woning illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. De eigenaar van de woning, een 36 jarige man, is aangehouden en ingesloten in Delfzijl. De hoeveelheid vuurwerk (twee combi?s vol) bleek uit uitsluitend illegaal vuurwerk te bestaan. De actie werd uitgevoerd door het vuurwerkteam ?Knalslag?.

Autoinbrekers op heterdaad betrapt
Twee 18-jarige inwoners van Groningen werden vannacht aangehouden toen zij op heterdaad werden betrapt bij het inbreken in een auto aan de Westinghousestraat. De mannen probeerden er in eerste instantie vandoor te gaan maar konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Een van beiden had onder zijn kleding een mapje met cd?s en een autoradio verstopt. Beide zaken bleken afkomstig uit geparkeerde auto?s. De aanhouding kon gebeuren naar aanleiding van een tip van een voorbijganger.

Man mishandeld
Vanmorgen kwam er een melding dat op het NS-station een man zou zijn mishandeld. Ter plaatse werd een 45-jarige man uit Zwolle aangetroffen die verklaarde door twee mannen te zijn mishandeld. Een van de daders, een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, lag te slapen op de trap van de PTT-borg. Hij werd aangehouden. De tweede man werd niet aangetroffen. Het slachtoffer verklaarde dat hij de twee mannen twee dagen geleden te hebben ontmoet. Nadat zij samen waren doorgezakt lieten de mannen hem onder bedreiging geld pinnen. Dit gebeurde tot twee keer toe. Toen een van de mannen op het station in slaap was gevallen wist hij ervandoor te gaan. Het slachtoffer is voor onderzoek naar het AZG gebracht.

Gereedschap diefstal
Drie jongens van 8, 12 en 13 jaar zijn gistermiddag door de politie aangehouden. De drie jongens werden betrapt toen zij gereedschap en een brandblusser uit een geparkeerde auto wegnamen. Een van de verdachten kon door de bestuurder worden achterhaald. Even later meldden ook de andere beide jongens zich. Na verhoor zijn aan de ouders overgedragen.

Inval in drugspand
Dinsdagmiddag heeft de politie een inval gedaan in een drugspand aan de Eikenlaan. Naar aanleiding van klachten ging de politie de woning binnen. Daar werd een 35-jarige dealer uit Groningen aangehouden. Hij bleek in het bezit van enkele grammen heroïne en gebruikers gereedschap. Drie gebruikers werden na verhoor heengezonden. De 35-jarige stadjer is ingesloten.

Diefstal bromfiets
Een 19-jarige man uit Groningen is gistermiddag op de Kajuit aangehouden. De man bleek kort daarvoor een bromfiets te hebben gestolen bij een winkel aan de Florakade. Nadat hij bij de winkel even op de scooter mocht zitten ging hij ermee van door. Op grond van het signalement kon de man later worden opgepakt. Hij bleek de bromfiets inmiddels te hebben verkocht en het geld aan andere goederen te hebben opgemaakt. De jongen werd ingesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook