Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/20/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 20 oktober 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Aanrijding met bromscooter
Bij het draaien van zijn auto op de Admiraal de Ruyterlaan dinsdagmiddag liet de 80-jarige bestuurder uit Haren een achter op komende bromscooter niet voorgaan. De bromfietser en zijn passagier kwamen ten val. De 18-jarige passagier is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietser had last van de knie.

Motorrijder onderuit
Bij het passeren van een voor het verkeerslicht wachtende rij auto?s op de Verlengde Hereweg zag dinsdagmiddag een 39-jarige motorrijder uit Haren een afslaande 64-jarige automobilist uit Onnen over het hoofd. De motorrijder ging onderuit en is met onderbeenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed
Op het Hereplein werd dinsdagnacht een 52-jarige automobilist gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 0.8. Omdat de man vaker gepakt is voor het rijden onder invloed is aan hem een dagvaarding uitgereikt. Dinsdagavond veroorzaakte een 32-jarige automobilist uit Hoogeveen een botsing op de Europaweg met een 41-jarige automobilist uit Wildervank. De Hoogevener bleek te hebben gedronken en blies een promillage van 1.5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt.

Mishandeling verslaggever
De politie werd dinsdagochtend gezonden naar de Herepoortenmolendrift waar een 35-jarige man uit Groningen een 28-jarige verslaggever van Radio Noord in het gezicht was geslagen. De 35-jarige man werd aangehouden en bekende aan het bureau de mishandeling. Na verhoor werd hij in het bezit van een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Poging beroving bij pinautomaat
Een 44-jarige man uit Groningen probeerde dinsdagochtend bij een pinautomaat in de Kreupelstraat het net gepinde geld van een 51-jarige vrouw uit Bedum weg te pakken. De vrouw wist dit door schreeuwen en slaan te voorkomen en passerende agenten konden de man in zijn kraag vatten. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Duitsers met weed opgepakt
In een auto aan het Eemskanaal werden dinsdagmiddag twee Duitsers (18 en 17 jaar uit Schwanewede en Bremen) aangehouden omdat zij een 120 gram marihuana in hun bezit hadden. De 18-jarige jongen kreeg een schikkingsvoorstel van f 600.- en een dagvaarding. De zaak van zijn minderjarige 17-jarige kompaan wordt door justitie in Duitsland behandeld. De mannen verklaarden de marihuana in een smart-shop in de Steentilstraat te hebben gekocht. Bij een onderzoek in de shop werd een grote hoeveelheid paddo?s en paddo-joints in beslag genomen. Tevens werd een enveloppe met een groot aantal pilletjes met opdruk aangetroffen. De pillen worden onderzocht.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook