Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/28/99

Persberichten stad Groningen/
Berichten Groningen / Haren

Donderdag, 28 oktober 1999

Ongeval met letsel
Op het Damsterdiep botste woensdagmiddag een 76-jarige vrouw uit Groningen met haar invalidenvoertuig tegen een fiets. De vrouw wilde vanaf de Oostersingel het Damsterdiep oprijden. Hierbij zag zij niet dat ze werd ingehaald, waarna beide bestuurders met elkaar in botsing kwamen. De vrouw moest met beenletsel naar het ziekenhuis.

Inbraak in jachthaven
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een jachthaven gebouw aan de Meerweg te Haren. Daders kwamen binnen door deuren te forceren. Uit het gebouw bleken een camera, paspoort, monitor en geld te zijn weggenomen. Ook in een tankstation aan de Helperzoom bleek te zijn ingebroken. De mogelijke daders kwamen binnen door een ruit van de toegangsdeur te forceren. Uit het gebouw werden sigaretten en shag uit een
Vitrine weggenomen, nadat het rolluik was geforceerd. De schade is aanzienlijk.

Dealer en gebruiker gepakt
Op de Hoge der A zijn woensdagavond twee mannen van 38 en 45 jaar aangehouden. Beide stadjers stonden nabij de Vissersbrug drugs uit te wisselen. Nadat ze naar het politiebureau waren gebracht bleek de 45-jarige Groninger een gebruikershoeveelheid drugs en een tiental slaappillen in zijn bezit te hebben. Na verhoor zijn de heren heengezonden.

Verdachte van beroving gepakt
In de afgelopen nacht werd op de Noorderstationstraat een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man was door een slachtoffer van een beroving herkend als zijnde de dader van de beroving. Op aanwijzing van het slachtoffer zagen agenten de man op zijn fiets rijden op de Eikenlaan. De verdachte ging er bij het zien van de agenten vandoor. Achter bossages op de Noorderstationstraat wisten de agenten de man te achterhalen. Daar troffen agenten bovendien een zak met een hoeveelheid heroïne en cocaïne aan. Ook in de kleding van de verdachte werden enkele tientallen grammen dope aangetroffen. De man is ingesloten.

Autokraker betrapt
Op de Ubbo Emmiussingel hield de politie afgelopen nacht een 29-jarige man uit Groningen aan. De verdachte was door de 26-jarige eigenaar van een personenauto betrapt bij de inbraak in zijn auto. Het slachtoffer wist de verdachte met een vriend te overmeesteren. De verdachte bleek een autoradio te hebben weggenomen. Hij zit vast.

Man schopt tegen auto?s
Een 17-jarige jongen uit Groningen schopte woensdagavond op het Sontplein tegen verschillende passerende auto?s. Toen agenten een onderzoek instelden bleek de verdachte reeds in een auto gevlucht te zijn. Zij troffen hem enkele minuten later voor het politiebureau aan de Rademarkt aan. De verdachte verklaarde niet te weten voor het hoofdbureau te staan. Hij kreeg een proces verbaal.

Motor vliegt uit de bocht
Op de van Swietenlaan vloog een 31-jarige motorbestuurder uit Groningen woensdagavond uit de bocht. De man reed vermoedelijk met te hoge snelheid de bocht in. Hij raakte van de rijbaan af en botste tegen een hek. De bestuurder liep daarbij knieletsel op en werd naar een ziekenhuis gebracht. De motor bleek zwaar beschadigd te zijn.

Flessentrekkerij
Een 43-jarige stadjer is gisteravond aangehouden in een hotel aan het Zuiderdiep. De man bleek voor enkele tientjes gegeten te hebben maar kon de rekening niet betalen. Bovendien bedreigde hij het personeel. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Inbreker betrapt
Afgelopen nacht werden twee inbrekers op de Opaalstraat straat betrapt bij een woning. Getuigen zagen dat de woning een woning probeerden in te komen. Toen de verdachten zich betrapt wisten gingen ze er vandoor. Een 21-jarige man zonder vaste woonplaats kon in de omgeving worden aangehouden. De beide mannen hadden het slot van de achterdeur van een woning reeds verwijderd. In de omgeving troffen agenten een tas met gereedschap aan. De man is ingesloten. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook