Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/04/99

Persberichten stad Groningen/
Berichten district Groningen / Haren

Maandag, 4 oktober 1999

Fietsendief gepakt
De politie heeft zondagmorgen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden in de Popkenstraat toen hij een fiets wilde stelen. De agenten werden hierop geattendeerd door een onbekend gebleven passant. De fietsendief is na verhoor heengezonden.

Overlast dronkenschap
De politie heeft zondagmorgen een 36-jarige man uit Delfzijl aangehouden in de Goudlaan. De man lag daar op de rand van het trottoir en de rijbaan te slapen en bleek moeilijk wakker te krijgen. De man verkeerde onder invloed en werd ingesloten. Vervolgens is hij overgedragen aan de parketpolitie, omdat de man nog een straf van een dag tegoed had.

Jongens zwaaien met wapen
De politie heeft zondag twee jongens van 16 en 17 jaar uit Groningen in het Noorderplantsoen aangehouden. De twee liepen met een luchtdrukpistool te zwaaien en intimideerden er mensen mee. De twee zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Dubbele mishandeling
De politie heeft zondagmiddag twee aangiftes opgenomen van mannen die door elkaar mishandeld waren. Een 39-jarige bewoner aan de Golfslag kon zijn auto niet in zijn garage kwijt, omdat de bezoekers van zijn buren hun auto daar hadden geparkeerd. Toen de man met een bezoeker naar de auto liep om deze te verplaatsen greep hij hem bij de keel, waarop deze het huis weer invluchtte. Toen hij vervolgens weer naar buiten wilde, stond de buurman nog steeds voor de deur. De man verklaarde zich bedreigd te voelen en deelde een vuistslag uit. De buurman moest vervolgens naar het ziekenhuis met een afgebroken tand.

Straatroof
Een 24-jarige vrouw uit Groningen is zondagnacht in de Guldenstraat door twee mannen overvallen toen zij geld wilde opnemen bij een pinautomaat. Toen de vrouw het bedrag wilde intoetsen werd ze opzij geduwd door een man. Terwijl deze vervolgens een onbekend geldbedrag opnam, werd de vrouw door een tweede man bedreigd met een scherp voorwerp. De mannen liepen vervolgens weg richting de Oude Boteringestraat.

Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft vannacht het rijbewijs van een 44-jarige man uit Groningen ingevorderd, nadat hij in de Pelsterstraat was aangehouden voor het rijden onder invloed (0,6 promille) Aan het bureau bleek dat de man voor de derde keer binnen 100 dagen was aangehouden voor rijden onder invloed. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Vrouwen gewond op de Stationsweg
Een 21-jarige vrouw uit Assen en een 18 jarige vrouw uit Groningen zijn zondagmiddag met resp. nek- en hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis, toen ze door een 31-jarige man uit Drachten op de Stationsweg werden aangereden. De man werd op zijn beurt door een 24-jarige vrouw uit Loon van achteren aangereden, waardoor deze op zijn voorgangsters botste. Alleen de twee vrouwen raakten gewond. De auto van de vrouw uit Loon moest worden afgesleept.

Zwangere vrouw gewond.
Een 24-jarige vrouw uit Groningen is met nek- en rugklachten naar een ziekenhuis gebracht, toen zij als inzittende van een taxi betrokken raakte bij een verkeersongeval op de W.A. Scholtenstraat. Een 53-jarige man uit Groningen verleende met zijn auto geen voorrang aan de taxi van de 29-jarige chauffeur uit Groningen. De taxi moest worden afgesleept. De inzittende bleek vijf maanden zwanger en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Man gestoken
De politie heeft vannacht een 34-jarige man in de Wilkemaheerd aangehouden. De man had een 60-jarige man met een mes in de rug gestoken toen deze de partner van de verdachte hulp wilde verlenen. De verdachte was dronken thuis gekomen en maakte problemen met de 45-jarige vrouw, deze nam vervolgens de benen en klopte aan bij de 60-jarige buurman. Daarop ontstond een vechtpartij tussen beide mannen. De vrouw belde de politie, die de verdachte aantrof met een honkbalknuppel en hem aanhield. Het slachtoffer werd niet direct gevonden. Pas toen de politie met de vrouw sprak kwam er meer duidelijkheid. Het slachtoffer was wel gestoken, maar had dit niet gemerkt. Hij is desondanks met een diepe steekwond opgenomen in een ziekenhuis.

Inbreker aangehouden
De politie heeft vannacht een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor een woninginbraak aan de Kerkstraat in Haren. De politie trof de man op Rijksstraatweg aan en kon hem door het opgegeven signalement aanhouden. De man is na verhoor heengezonden.

Man gewond na overval
Een 53-jarige man is vannacht in zijn woning aan de Slachthuisstraat door een nog onbekende man overvallen. Het slachtoffer liep daarbij snijwonden op van zijn eigen mes en moest voor hechtingen naar het ziekenhuis worden overgebracht. Onduidelijk is wat de buit is geweest.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook