Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/19/99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag, 19 oktober 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Man vernielt auto's
De politie heeft vannacht een 38-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor vernieling van drie auto's aan de Meeuwerderbaan. De politie werd aangesproken door een getuige, die de verdachte aanwees. De man reed op een fiets en kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. Bij zijn voorgeleiding viel hij de hulpofficier van Justitie aan, waarop de man is ingesloten.

Autodieven aangehouden
De politie heeft vannacht twee mannen van 22 en 24 jaar uit Groningen aangehouden voor autodiefstal. Een getuige zag de mannen op de Morgensterlaan aan een auto morrelen en belde de politie. De mannen werden aangetroffen bij een flat en zijn insloten. Op het grasveld vond de politie een grote schroevendraaier.

Inbrekers aangehouden
De politie heeft vannacht twee mannen van 26 en 30 jaar uit Groningen aangehouden nadat zij in een kamer van een hotel aan het Gedempte Zuiderdiep hadden ingebroken. De 26-jarige man werd buiten het hotel aangehouden met een tas met spullen. De andere man verscheen een tijdje later zelf uit de eetzaal en kon in de hal, waar de politie de zaak met de nachtportier op dat moment afwikkelde, worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten.

Inbreker verstopt zich in dichte bossages
De politie heeft vannacht een man aangehouden, die bezig was in te breken in een café aan de Van Lenneplaan. Toen de politie arriveerde hoorden agenten geritsel in de bosjes en sommeerden de man er uit te komen. Dat deed hij, maar liep vervolgens hard weg in de richting van de Van iddekingeweg. Via divers hekwerk en achtertuinen verliep de achtervolging totdat de man zich in bossages bij de Staringstraat vastliep. De man wilde niet uit de zeer dichte bossages komen, zodat uiteindelijk met meerdere eenheden de man uit de bosjes moest worden getrokken. De man is ingesloten, hij wilde niet vertellen wie hij is.

Verkeerscontroles
Maandagavond is op de Oosterweg een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn aan veertien fietsers bonnen uitgedeeld. ?s Middags werd op de Europaweg een combinatie met suikerbieten gecontroleerd. De 26-jarige chauffeur uit Sellingen moest na weging 4500 kg afladen en kreeg een proces-verbaal. Een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen vervoerde op de Julianaweg teveel oud ijzer. Ook was de APK van de wagen verlopen. 1500 kg oud ijzer moest worden afgeladen. Maandagochtend is op de Ulgersmaweg een bromfietscontrole gehouden. Van de 19 brommers bleken er slechts drie zonder gebreken (deze werden bereden door oudere mensen). Zeven brommers werden meegenomen voor demontage van de uitlaat. Vier bromfietsers droegen geen helm. Het totaal aantal vastgestelde gebreken bedroeg 31.

Jongen (13) beroofd van kleingeld
Een 13-jarige jongen uit Groningen is maandagmiddag rond 13.00 uur met zijn fiets klem gereden door een nog onbekende fietsende jongen. Onder bedreiging van een getoonde knuppel moest de jongen een geldbedrag van vijf gulden afgeven. Signalement van overvaller; blanke man van ongeveer 16-17 jaar oud, gekleed in een zwart winterjas met Nike embleem, kort blond haar en een licht blauwe spijkerbroek.

Vindersloon
Maandagavond is een 33-jarige man aangehouden op het Stationsplein toen hij van een 28-jarige man uit Zwolle vindersloon kwam opeisen voor een portefeuille. De portefeuille was vrijdagnacht gestolen uit een auto die geparkeerd stond aan de Sint Jansstraat. De benadeelde was opgebeld om de beurs tegen betaling van vindersloon terug te krijgen. De 33-jarige man die ook verdacht wordt van een beroving in de Schuitemakersstraat is ingesloten.

Schermutseling op Gedempte Zuiderdiep
Toen een 33-jarige man uit Groningen fietsend op het Gedempte Zuiderdiep wilde afslaan stak hij zoals het hoort zijn hand uit. Een passerende bromfietser reed tegen de arm aan en nadat de fietser hier een opmerking over maakte kreeg hij een vuistslag in het gelaat. De man moet voor behandeling naar de tandarts. De bromfietser reed op een paars/grijze bromscooter zonder helm.

Tippelaarster aangehouden
Een 34-jarige tippelaarster uit Groningen is maandagavond op de visserbrug aangehouden voor tippelen. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding heengezonden.

Ruzie in bus
Drie 15-jarige jongens zijn in een bus die maandagmiddag reed op de Kraneweg slaags geraakt. Toen een 15-jarige jongen uit Groningen bij een halte aan de Kraneweg de bus wilde verlaten ontstond er een schermutseling waarbij hij van twee andere 15-jarige jongen uit Tolbert en Ezinge trappen en klappen. De jongen uit Groningen is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere jongens melden zich vrijwillig in de loop van de middag bij de politie en hebben een verklaring afgelegd.

Man doet aangifte van mishandeling
Een 39-jarige man die zaterdagnacht met een bebloed gelaat bij een café aan het Kajuit werd aangetroffen heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling. Volgens de man is hij door de eigenaar van het café en andere mannen zonder reden het café uitgezet en geschopt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Voor nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050-599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook