Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10/17/99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 17 oktober 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Man beroofd van geld
Een 26-jarige man uit Groningen heeft zaterdag aangifte bij de politie gedaan van een beroving vrijdagnacht op de Oostersingel. De man liep na te zijn uit gegaan terug naar huis toen twee mannen hem tegen hielden. Een van de mannen dreigde met een mes en uit de portemonnee van het slachtoffer werd een geldbedrag van ongeveer honderd gulden weggenomen. Daarna renden beide mannen hard weg.

Fietser aangereden door bus
Op de Maagdenbrug kon een 52-jarige buschauffeur een vermoedelijk door rood rijdende 17-jarige fietser uit Groningen niet meer ontwijken. De fietser probeerde nog om de bus heen te rijden maar werd geraakt door de bus en kwam ten val. Met licht knie- en hoofdletsel is de jongen naar het ziekenhuis gebracht.

Tasjesroof
Een 73-jarige fietster uit Groningen is zaterdagavond rond 19.00 uur beroofd van haar tas in de Moesstraat door een nog onbekende man. De vrouw werd door de man ingehaald en bij de eerste poging om de tas af te nemen kwamen beide ten val. De man pakte vervolgens alsnog de tas en ging er vandoor. De bejaarde vrouw liep geen letsel op.

Roekeloze automobilist
In de Poelestraat moesten meerdere mensen zaterdagnacht aan de kant springen voor een met hoge snelheid rijdende 43-jarige automobilist uit Groningen. De man kon worden aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep en bleek 0.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een transactievoorstel van f 700.- en een dagvaarding. Omdat er nog enkele oplichtingzaken (eetpiraterij) tegen de man open staan is hij voor nader verhoor ingesloten.

Winkeldief
In een warenhuis aan de Grote Markt werd zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van een aantal tubes tandpasta. Ook bleek de man uit een winkel aan de Vismarkt fotolijstje te hebben weggenomen. Omdat de man nog meerdere zaken op zijn kerfstok heeft staan is hij in verzekering gesteld.

Bedreiging en klappen op de Grevingaheerd
Twee mannen ? 26 en 37 jaar - uit Groningen die zaterdagavond bezig waren een schutting te plaatsen bij een woning aan de Grevingaheerd zagen dat twee mannen uit de tuin een boormachine wegnamen. De beide schuttingplaatsers achtervolgden de mannen net zolang dat zij de boormachine weggooiden. Terug gekomen op de Grevingaheerd verschenen de mannen weer op het toneel en bedreigden een 29-jarige buurtbewoner zonder aanleiding met de dood. Ook kreeg de 37-jarige man een stomp in het gezicht. Het incident eindigde toen een van beide mannen een steen pakte en een ruit van de woning ingooide. Daarna vertrokken beide mannen. De politie stelt een onderzoek in.

Haren: Brandjes
De brandweer in Haren is zaterdagavond drie keer uitgerukt omdat er kleine brandjes waren gesticht. In de Walstroweg stond een container in brand en aan de Pinksterbloem was er een buitenbrandje. Op de Anjerlaan werd een inzamelingscontainer met schoenen in de brand gestoken. De brandweer bluste de branden.

Jongens voor vernieling aangehouden
Een buurtbewoner uit de Sijgersmaheerd zag zaterdagavond dat twee 17-jarige jongens een tuinhekje kapot trapten en hield een van de knapen aan. De andere jongen werd door de politie aangehouden. Een van de jongens was dermate onder invloed dat hij ter ontnuchtering werd ingesloten. De andere jongen werd na verhoor door zijn ouders opgehaald.

Inbraak in supermarkt
De politie werd zaterdagnacht naar aanleiding van een inbraakalarm gestuurd naar een supermarkt aan de C. Jetsesstraat. Bij de supermarkt bleek boven de kluisruimte een gat in het dak te zitten. Waarschijnlijk omdat de inbreker(s) gestoord zijn is er niets weggenomen. In of rond het pand werden geen verdachten meer aangetroffen.

Man hardhandig uit café verwijderd
De politie trof zaterdagnacht een aan zijn gezicht gewonde 39-jarige stadjer aan bij een bar aan de Kajuit. Volgens het barpersoneel was de man vervelend geweest en sommeerden ze hem de zaak te verlaten. Toen hij daar geen gehoor aangaf is hij met verzet de zaak uitgezet en gevallen. Beide partijen doen mogelijk aangifte. De 39-jarige man is door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld.

Onrustige binnenstad
Zaterdagnacht was het op meerdere plaatsen onrustig in de binnenstad. Op een aantal plaatsen vonden er vechtpartijen plaats waarbij de politie moest optreden. In een café in de Poelestraat raakten als gevolg van een vechtpartij vier mensen gewond aan het hoofd. Er was gevochten tussen twee groepen waarbij over en weer was geslagen. Niet in alle gevallen wensten slachtoffers aangifte te doen bij de politie. Van de andere slachtoffers worden de aangiften opgenomen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook