Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/20/99

Persberichten stad Groningen/
Maandag 20 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Weggelopen uit rijksinrichting
De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden op de Hoekstraat. De vrouw was hevig geëmotioneerd een café aan de Hoekstraat binnen gelopen. De vrouw was behoorlijk onder invloed van alcohol. Het personeel waarschuwde de politie. Bij onderzoek bleek de vrouw te zijn weggelopen uit een penitentiaire inrichting in Overloon. De vrouw werd ter ontnuchtering ingesloten en zal worden overgedragen aan de inrichting.

Ongeval door alcohol
Een 63-jarige Groninger is zondagmiddag in zijn woning aangehouden. De man had op de Paterswoldseweg een aanrijding veroorzaakt met een bromfietser. Na de aanrijding reed de man door. Hij werd thuis aangetroffen. Aan het bureau bleek dat hij teveel alcohol had gebruikt. Onderzoek gaf een promillage aan van ruim 1 promille. Hij kreeg een proces verbaal.

Brand in woonwagen
Op de Gdanskweg brandde zondagmiddag een caravan uit. Passerende automobilisten waarschuwden de brandweer. Deze heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een elektrische deken. De bewoners waren afwezig. Een aanwezige hond is in het dierenasiel geplaatst.

Glad wegdek
Zondagavond heeft de gemeentereiniging de Grote Markt, Gelkingestraat en Oosterstraat moeten schoon spuiten. Door een lekke olieslang van een veegauto raakten de straten spekglad. Ruim een uur lang werden de wegen afgesloten.

Skeeler gewond naar ziekenhuis
Een 12-jarige meisje uit de stad moest zondagavond naar een ziekenhuis. Het kind liet zich op haar skeelers achter een fiets voorttrekken. Toen het hard ging liet zij de fiets los, maar bleek met een vinger achter de bagagedrager vastzitten. Hierdoor scheurde het vingertopje gedeeltelijk af.

Graffiti
Twee jongens van 15 en 17 jaar zijn zondagavond door de politie gehoord voor het spuiten van graffiti op een winkel aan de Rijksweg. De politie werd gewaarschuwd dat de beide heren met groene verf de muren bekladden. Ter plaatse trof de politie beide jongens aan. De 15-jarige bleek in het bezit van een spuitbus. Beiden zullen worden voorgedragen bij HALT.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook