Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/23/99

Persberichten stad Groningen/
Donderdag, 23 september 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Man aangehouden voor mishandeling
De politie heeft vannacht een 33-jarige stadjer op de Meeuwerderweg aangehouden voor het mishandelen van een 38-jarige vrouw uit Groningen. De man verzette zich dusdanig bij zijn aanhouding dat hij los kwam en wederom de vrouw begon te slaan en te schoppen. De vrouw kon worden ontzet en de man werd geboeid overgebracht naar het bureau. De GGD heeft de verdachte nog onderzocht in verband met alcoholgebruik. De man had nog een aantal vonnissen openstaan, er moest nog een ontzegging voor de rijbevoegdheid aan hem worden uitgereikt en hij moest nog worden gehoord in verband met een aanrijding. Hij is ingesloten.

Autodieven gepakt
De politie heeft gistermorgen twee jongens van 18 en 19 jaar uit Gouda aangehouden voor autodiefstal. De 18-jarige reed met de auto in verboden richting in de Rabenhaubtstraat. Het vermoeden dat de man geen rijbewijs had, werd bevestigd toen hij werd gecontroleerd. De auto bleek dinsdag te zijn gestolen in Capelle aan de IJssel. De 19-jarige vriend van de man kwam ook naar het bureau en werd eveneens aangehouden. Ze zijn na verhoor heengezonden. De 18-jarige kreeg bij het verlaten van het bureau bekeuringen mee voor het rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een gordel en het rijden in een verboden richting.

Politie bekeurt bromfietsers
De politie heeft gistermorgen op de Korreweg een bromfietscontrole gehouden waarbij 60 bestuurders moesten stoppen. In totaal was er in 49 gevallen iets fout. De politie schreef bekeuringen uit voor te veel vermogen (16), het ontbreken van een bromfietscertificaat (7), het onterecht voeren van een gele of oranje plaat, het niet dragen van een helm (2) en voor overige technische gebreken (7). Drie jongeren moeten hun verzekering nog tonen. Daarnaast zijn er elf bromfietsen aan het bureau geplaatst voor nader onderzoek

Fietsen-/winkeldief gepakt
De politie heeft gistermiddag een 31-jarige man uit Groningen aangehouden aan de Loefzijde, toen deze door een 44-jarige man uit Groningen op de grond was gewerkt. De 31-jarige man had een fiets gestolen van een 36-jarige vrouw in de Patrijspoort, maar werd door de vrouw achterhaald. De 44-jarige man hielp de vrouw door de fietsendief tegen te houden. Toen deze hem dreigde te steken, werkte de getuige de fietsendief tegen de grond. De passerende politie kon de man overnemen. Aan het bureau bleek dat de verdachte vijf barbecuesets bij zich had. Deze had hij gestolen in een supermarkt in Lewenborg. De man is na verhoor heengezonden.
Mannen aangehouden
De politie heeft vannacht twee mannen van 36 en 39 jaar in de Oude Kijk in ?t Jatstraat aangehouden voor overlast in een portiek. De 36-jarige Groninger kreeg naast een dagvaarding ook een verblijfsverbod uitgereikt. De 39-jarige Groninger had al een verblijfsverbod en kreeg naast een dagvaarding hiervoor een proces-verbaal.

Dief aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 19-jarige man uit Gouda op de Hereweg aangehouden. De man had geld weggenomen uit een geldkist van een specialist, maar werd betrapt door een 7-jarig meisje. Die waarschuwde haar 31-jarige vader, die de dief op straat kon pakken en aan de politie overdroeg. De man is ingesloten.

Bestuurder onder invloed
De politie heeft vannacht een 23-jarige man uit Burum op de Eeldersingel aangehouden voor het rijden onder invloed (1,2 promille). De man kreeg een boete van 900 gulden, een dagvaarding en een rijverbod van vijf uur.

Aanhouding boete
De politie heeft gisteravond een 39-jarige man uit Groningen in het Noorderplanstoen aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan van 94 gulden. Aangezien er niet betaald werd is de man ingesloten voor de parketpolitie.

Snelheidscontroles
De politie heeft gistermiddag tussen 17.00 en 18.00 uur op de Pleiadenlaan 850 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 30 bestuurders reden te hard met als uitschieter 88 km/u. terwijl 50 is toegestaan. Op de Zonnelaan heeft de politie gisteravond tussen 18.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1140 voertuigen gecontroleerd, waarvan 30 bestuurders binnenkort een acceptgiro thuis krijgen gestuurd, omdat ze harder dan 50 km/u. reden. De hoogste snelheid was 80 km/u.

Winkeldief aangehouden
De politie heeft gisteravond een agressieve winkeldief van 47 jaar uit Groningen aangehouden in een supermarkt aan de Brugstraat. De man had vlees weggenomen, maar werd betrapt. Met pijn en moeite kon het personeel de man vasthouden tot de politie arriveerde. De man had een ontzegging voor de supermarkt en is geboeid afgevoerd naar het bureau. Hij is ingesloten.

Fietsendief aangehouden
De politie heeft vannacht een 28-jarige man aangehouden voor het stelen van een fiets op het Gedempte Kattendiep. De politie trof de man schuilend in een portiek aan. Aan het bureau bleek de man inbrekersgereedschap bij zich te hebben zoals tangen. Hiervan deed hij vrijwillig afstand. Hij is na verhoor heengezonden.

Aanhouding gevangenisstraf
De politie heeft gistermorgen een 40-jarige man in de Hyacintstraat aangehouden, omdat hij nog een gevangenisstraf van 28 dagen open had staan. Hij is overgedragen aan de parketpolitie.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook