Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/09/99

Pers stad Groningen/
Donderdag 9 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Haren: Tas uit fietstas weggepakt
Een 79-jarige vrouw uit Haren die op de Irenelaan in haar woonplaats fietste voelde woensdagmiddag iets aanhaar fiets. Toen de vrouw afstapte zag zij een kleine jongen/man wegvluchtten. Hij had haar tas uit de afgesloten fietstas weggepakt. De vrouw mist een geldbedrag en diverse papieren.

Verkeerscontroles
Bij controles op het gebruik van autogordels zijn donderdag op het Hereplein, Emmaplein, Sontweg en de Emingaheerd honderd bekeuringen uitgeschreven. Er werden zeshonderd auto aan de kant gezet. Op het Damsterdiep zagen agenten een 35-jarige automobilist uit Groningen rijden. Hij werd in de Prof. Rankestraat gecontroleerd en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Er werd besloten de auto in beslag te nemen. Een 51-jarige man uit Groningen die in de auto zat belemmerde de in beslagname en werd na een aantal vorderingen om mee te weren aangehouden. Na verhoor zijn de heren op vrije voeten gesteld.
In de middag reed een 51-jarige automobilist uit Kiel Windeweer met een lekke band van zijn aanhangwagen op de Ketwich Verschuurlaan. Op de aanhanger lag een vracht van 1650 kg straatklinkers terwijl da auto maar 500 kg mocht trekken. De aanhanger is afgekoppeld en de man heeft een proces-verbaal gekregen.
Van 19.00 uur tot 21.00 uur is op snelheid gecontroleerd op de Oosterhamrikkade. Honderd en negentig voertuigen kwamen langs waarvan er veertig te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 91 km per uur. De maximumsnelheid is 50 km per uur.

Man slaapt in auto
Een 29-jarige vrouw trof woensdagochtend op de Oosterkade een 30-jarige man zonder vaste woonplaats slapend in haar auto aan. De politie wekte de man en hij werd aangehouden. Bij zijn fouillering had de man een zonnebril bij zich die uit een andere auto was gestolen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Man bedreigt vrouw met stok
Op de Hylkemaheerd is woensdagmiddag een 35-jarige man aangehouden die een 36-jarige buurvrouw met een stak had bedreigd. De man had problemen met de vrouw en verklaarde dat hij met zijn bedreiging te ver was gegaan. De man is na verhoor heengezonden.

Autokraker aangehouden
Agenten zagen op de Bloemsingel dat een 30-jarige man uit Groningen in een auto een autoradio aan het demonteren was. Het bleek niet zijn eigen auto en de man werd aangehouden. De radio en het dashboard raakten beschadigd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Belediging na bon
Tijdens het uitschrijven van een bon in de Gelkingestraat aan een 29-jarige snorfietser uit Lelystad die door het rode licht was gereden gedroeg de man zich recalcitrant tegenover de agenten. De man beledigde de agenten die hem naar het bureau meenamen. Hij bekende de belediging en kreeg een boete van f 500.- opgelegd.

In de Verlengde Visserstraat werd woensdagavond gezien dat een 39-jarige stadjer vanuit een auto een bolletje verkocht aan een 37-jarige plaatsgenoot. De 37-jarige man werd aangehouden maar in het bolletje bleek geen dope te zitten maar een steen. De auto van de verkoper werd met een 35-jarige inzittende op de Eikenlaan gecontroleerd. In de auto bevonden zich twee rugzakken die van diefstal afkomstig waren. De beide inzittende personen zijn aangehouden en ingesloten.

Rijden onder invloed
In de Slachthuisstraat is een 29-jarige automobilist woensdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 0.60 en kreeg een boete van f 390.- en een rijverbod van 1 uur.

Rookwaren gestolen
Bij een supermarkt aan de van Lenneplaan is woensdagnacht een complete ruit uit de sponning getrapt. Door het gat is men naar binnen gegaan en uit de sigarettenshop is rookwaar weggenomen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook