Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/26/99

Persberichten stad Groningen/
Zondag, 26 september 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Verdachte van straatroof gepakt
De politie heeft zondagmorgen een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor het beroven van een 22-jarige man uit Groningen. Het slachtoffer werd achter het Harmoniegebouw vastgepakt, terwijl een andere man zijn kleding doorzocht. Met medeneming van geld en een bankpas gingen de daders er vervolgens op de fiets van het slachtoffer vandoor. Deze waarschuwde de politie, die hij in de Brugstraat tegenkwam. Gezamenlijk reden ze rond en troffen een van de daders in de Oude Kijk in 't Jatstraat aan. De man is ingesloten.

Jonge inbreker gepakt
De politie heeft zaterdagmiddag een 14-jarige jongen uit Groningen in de Raamstraat aangehouden voor inbraak. Een 31-jarige man hoorde gerommel bij de voordeur van zijn woning aan de Prinsenstraat en zag drie jongens vluchtten. Daarop zette hij de achtervolging in en zag de drie in de Raamstraat de buit doorzoeken. Het lukte de man om een van de drie te pakken. Hij werd aan de politie overgedragen. In de zakken van de jongen trof de politie sleutels en papieren aan van het slachtoffer. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Straatroof
Een 18-jarige man uit Aduard is zaterdagavond in het park achter de Spirealaan overvallen. Een junkachtig type bedreigde met een mes het slachtoffer en een 19-jarige getuige uit Groningen. Na het geld uit de portemonnee van het slachtoffer te hebben gehaald ging hij er vandoor. Het gaat om een man van ongeveer 30 jaar, smal postuur en een pluizige baard. In zijn rechter wenkbrauw zat een piercing.

Bijtende honden
Een 33-jarige man uit Groningen is zaterdagmorgen op de Metaallaan gebeten door twee honden. De man fietste op het fietspad toen hij door de honden werd aangevallen. Hij liep beten op in zijn bil en bovenbeen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De honden werden niet meer aangetroffen.

Ongeval fietsster en bromfietser
Op het kruispunt Kardingemaar en het Koerspad is gistermiddag een 45-jarige vrouw gewond geraakt toen zij door een 46-jarige bromfietser werd aangereden. De vrouw wilde vanaf de Kardingemaar linksaf het Koerspad op fietsen, maar werd niet tijdig gezien door de bromfietser. Hij remde nog wel, maar kwam daardoor ten val en botste tegen de fietsster aan. De vrouw kwam met haar hoofd op het wegdek terecht en moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Fietser gewond
Een 21-jarige man uit Groningen is vannacht op de Grote Markt gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets was gevallen. Volgens een 25-jarige getuige miste het slachtoffer een pedaalslag en was daardoor met zijn hoofd tegen het wegdek gevallen en blijven liggen. De man bloedde hevig en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Bestuurders onder invloed
De politie heeft zaterdagmiddag een 44-jarige vrouw uit Groningen op de Meerpaal aangehouden voor het rijden onder invloed (0,8 promille). De vrouw is met een boete van 700 gulden en een dagvaarding heengezonden. Dit was de derde keer in iets meer dan een jaar tijd dat de vrouw voor rijden onder invloed werd aangehouden. Vannacht heeft de politie op de Voermanstraat een 26-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed (1,05 promille). Zij kreeg naast de dagvaarding een boete mee van 900 gulden.

Overbeladen aanhanger
De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige Groninger bekeurd voor een overbeladen aanhanger.
De man vervoerde straatklinkers, maar had de aanhanger met 210 procent overbeladen. Hij moest de aanhanger laten staan en kreeg een bekeuring van fl. 610,-. Daarnaast kreeg de man een bekeuring omdat hij geen rijbewijs E had.

Stremming
In verband met kraanwerkzaamheden is de parallelweg voor het casino op het Kattendiep gestremd op 27 september tussen 04.00 en 10.00 uur.

Nadere informatie via afdeling Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook