Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/17/99

Persberichten stad Groningen (editie vrijdagmiddag)/ Vrijdag 17 september 1999

Vrijdagmiddag berichten district Groningen/Haren

Winkeldiefje geeft valse naam op
In een winkel aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vanmiddag een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen voor een bedrag van 28 gulden aan ansichtkaarten gestolen. Aan de politie gaf hij om onder een proces-verbaal uit te komen een valse naam op. Dat werd ontdekt en dat leverde de knaap een bekeuring op. Na het opmaken van een proces-verbaal voor diefstal en verhoor is de jongen heengezonden. Hij wordt aangemeld bij het HALT-bureau.

Man beroofd
Een 29-jarige man uit Groningen is vanmiddag beroofd. De man was bezig in de binnenstad tijdschriften te verkopen en werd in de Papengang aangesproken door een groep van ongeveer zeven mannen. Die eisten geld van hem. Toen hij dit weigerde te geven werd hij in het gezicht geslagen en werden hem zijn medicijnen en een geldbedrag van ongeveer 15 gulden afgenomen. Het slachtoffer heeft zich voor het doen van aangifte bij de politie gemeld.

Bejaarde vrouw valt
Voor het politiebureau aan de Rademarkt is vanmiddag een 79-jarige vrouw uit Groningen licht gewond geraakt. De vrouw kwam met haar rollator te vallen toen zijn de invaliden ingang van het politiebureau wilde oplopen. Ambulancepersoneel heeft de vrouw in het politiebureau behandeld en vervolgens naar huis gebracht.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, telefoon 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook