Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/21/99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag, 21 september 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Bestuurder met ongeldig rijbewijs
De politie heeft gistermorgen op de Noorderhaven een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man mocht sinds 1 maart 1994 niet meer achter het stuur plaatsnemen. Hij is na verhoor weggestuurd.

Aanhouding gevangenisstraf
De politie heeft gistermorgen een 38-jarige man uit Groningen in zijn woning aan de Wibenaheerd aangehouden. Hij had nog 180 dagen hechtenis open staan. De man is ingesloten.

Vervalsing
De politie heeft gistermiddag in de Kalverstraat een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden op een onverzekerde bromfiets. De man reed zonder helm op een bromfiets die ten onrechte was voorzien van een oranje plaat (snorfiets). Het verzekeringsplaatje bleek vervalst te zijn. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Man raakt auto kwijt
De politie heeft op het Hanzeplein een 41-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij op een invalide parkeerplaats stond geparkeerd. Hiervoor kreeg hij een bekeuring van 140 gulden. De auto had geen geldige APK (boete van 180 gulden). Bovendien was de auto niet verzekerd. De man stond gesignaleerd voor twee boetes of vervangende hechtenis. De eerste boete van 44 gulden betaalde de man. De tweede boete, 660 gulden, werd aan hem betekend. De auto werd aan de Sontweg geplaatst in afwachting van het betalen van de boetes. De man is na verhoor heengezonden.

Fietser valt
Een 41-jarige man uit Groningen is gistermorgen op de Groningerweg door onbekende oorzaak van zijn fiets gevallen. De man liep daarbij een hoofdwond op en raakte buiten bewustzijn. Passanten ontfermden zich over het slachtoffer. Toen hij weer bij kennis was, is hij overgebracht naar een ziekenhuis.

Automobilist gewond
Een 53-jarige man uit Zuidlaren is gistermiddag gewond geraakt toen hij in zijn auto op de Laan 1940-1945 van achteren werd aangereden door een 58-jarige man uit Erica. De man remde te laat waardoor hij met een volgeladen tankwagen op zijn voorganger knalde. Het slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis.

Te zwaar beladen
De politie heeft gisteravond een 40-jarige man uit Usquert een gedeelte van zijn lading bieten laten afladen op de Sontweg. De man reed met een vrachtwagen die ruim zes ton te zwaar was. Ook zijn aanhanger was met anderhalve ton bieten te zwaar. De man kreeg daarnaast ook een proces verbaal voor het rijden zonder APK.

Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole op de Kerkstraat gisteravond tussen 18.45 en 21.00 uur heeft de politie 30 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 340 voertuigen gecontroleerd. De hoogste snelheid was 73 km/u. waar een maximum geldt van 50.

Snelrijder gepakt
De politie heeft vannacht een 26-jarige man uit Emmen aangehouden toen hij op het gedempte Kattendiep werd geklokt met 97 km/u. Op het Schuitendiep kreeg de politie de man te pakken. De man had zelf geen rijbewijs en gaf daarom in eerste instantie een valse naam op. Hij is na verhoor weggestuurd. De auto bleef aan het bureau.

Bestuurders onder invloed
De politie heeft vannacht een 55-jarige man uit Groningen op de Kluiverboom aangehouden voor het rijden onder invloed (0,8 promille) De man werd met een boete van 390 gulden en een dagvaarding weggestuurd. Op de Hereweg heeft de politie vannacht eveneens een benevelde bestuurder aangehouden. De 58-jarige man uit Winschoten reed met een alcoholpromillage van 0,7. Hij werd met een boete van 390 gulden en een dagvaarding heengezonden.

Winkeldief gepakt
De politie heeft gistermiddag een 29-jarige winkeldief uit Groningen aangehouden toen hij in een winkel in de Herestraat een fles parfum had weggenomen. De man is ingesloten omdat hij nog twee maanden gevangenisstraf te goed had.

Fietsendief gepakt
De politie heeft gisteravond een 36-jarige fietsendief op heterdaad gepakt. De man stal een fiets bij de bioscoop in de Herestraat, dat door een 52-jarige man uit Groningen werd gezien. Deze belde de politie met zijn mobiele telefoon en kon de politie op de hoogte houden van de route die de man koos. De politie pakte de man verder op in de Herestraat aanhouden. Hij is na verhoor heengezonden.

Straatroof
Een 48-jarige vrouw is vannacht bij een pinautomaat aan het Linnaeusplein van haar geld en pinpas berooft door een nog onbekende man. Een blanke man stond op de uitkijk, terwijl een donkere man van ongeveer 40 jaar met een lange vlecht het slachtoffer beroofde. Beide mannen gingen er op een opoefiets vandoor.

Verkeersstremming Parkweg
De Parkweg is morgen tussen 19.00 en 03.00 uur gestremd in verband met het aanbrengen van kabels bij de Parkbrug. Het verkeer kan van 1 rijstrook gebruikmaken.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook