Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/03/99

Persberichten stad Groningen/
Vrijdag 3 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Automobilist rijdt na aanrijding door
Na een aanrijding met een 18-jarige bromfietser uit Groningen op de kruising Hoendiep / Atoomweg donderdagmiddag reed een 29-jarige automobilist door zonder zijn identiteit bekend te maken. De automobilist is op de Beneluxweg aangehouden. De bromfietser die in zijn val een 71-jarige fietser meenam is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De Hoogezandster krijgt een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van het ongeval.

Man in bezit van gestolen creditcards
Een parfumeriezaak in de Guldenstraat waarschuwde donderdagmiddag de politie omdat een 24-jarige man uit Groningen in zaak wilde afrekenen met een gestolen creditcard. Bij zijn aanhouding bleek de man nog in bezit van drie andere creditkaarten die niet op zijn naam stonden. Tevens was hij in het bezit van twee identiteitsbewijzen die niet van hem waren. De man is aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld. Na de herkomst van de kaarten en bewijzen wordt een nader onderzoek ingesteld.

Automobilist wijkt uit en rijdt tegen verkeerslicht Een 21-jarige automobilist uit Groningen die donderdagmiddag op de kruising Paterswoldseweg / Laan Corpus den Hoorn moest uitwijken voor een 19-jarige bromfietser uit Roden reed daarbij tegen een verkeerslicht. De bromfietser werd niet geraakt en de automobilist is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Man gewond op Grote Markt
De politie kreeg donderdagavond een melding dat er een gewonde man achter een marktkraam op de Grote Markt zat. Ter plekke bleek dat de aan zijn hoofd gewonde 44-jarige Groninger onenigheid had gehad met een 47-jarige marktkoopman uit Hoogezand. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt een nader onderzoek in de zaak ingesteld.

Horecabezoeker bedreigt portier
Donderdagnacht is een 32-jarige man uit Groningen in de Peperstraat aangehouden voor bedreiging van een 29-jarige portier van een horecagelegenheid. Na onenigheid over een te betalen rekening en bemiddeling van de politie verliet de man het pand. Nadat de man de straat opliep kwam hij terug en bedreigde de portier met de dood. Hierop is hij aangehouden en ingesloten.

Man beroofd op Nieuwstad
Op de Nieuwstad is een 32-jarige man uit Groningen donderdagnacht beroofd door een onbekend gebleven man die hem woordelijk bedreigde. Hierop gaf de man enkele tientallen guldens af en nam de benen. Onderzoek in de omgeving naar de overvaller had niet het gewenste resultaat.

Lastige ex-man aangehouden
In de Vinkenstraat is donderdagnacht een 22-jarige man aangehouden die voor de woning van zijn 45-jarige ex-vrouw in de Vinkenstraat bedreigingen uitte. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich recalcitrant. Hij is ingesloten.

Rijden onder invloed
Op de Verlengde Hereweg is donderdagnacht een 32-jarige man uit Maastricht aangehouden in zijn bestelauto. De man bleek te hebben gedronken. Hij blies een promillage van 1.0. De man kreeg een rijverbod van zes uur en een dagvaarding.

Voor nadere informatie, bureau voorlichting, tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook