Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur
Politie staakt lange achtervolging

UTRECHT Woensdagnacht kwam bij de politie de melding binnen dat drie mannen aan het rondscheuren waren in een terreinwagen op `T Goylaan.

Omstreeks half vijf zagen agenten de terreinwagen over de Duurstedelaan rijden. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Met twee surveillanceauto`s werd de achtervolging ingezet.

De auto reed `T Goylaan over, richting de Lunettebaan en rechtsaf de Simplonbaan op. Onderweg passeerde de bestuurder verkeerszuilen aan de verkeerde kant en maakte diverse verkeersovertredingen. Bij het Furkaplateau ging de bestuurder rechtsaf de Nieuwe Houtenseweg op. Intussen liep de snelheid op tot 100 km/u. Aan het eind van de Nieuwe Houtenseweg reed het voertuig in de richting van Houten om vervolgens rechtsaf richting Laagraven te rijden. Bij de Laagravenseweg ging hij rechtsaf en na ongeveer 100 meter draaide de bestuurder dwars door de middenberm linksom in de richting van Nieuwegein.

Op het moment dat de auto weer de woonwijk inreed, heeft de politie vanwege de veiligheid de achtervolging gestaakt. Na een zoekactie in de wijk werd het voertuig op de Graaf Balthasarlaan aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de achterruit was ingeslagen om zo de auto mee te kunnen nemen. De drie inzittenden werden niet meer aangetroffen.

De politie onderzoekt de zaak verder.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Getuigen belden in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli naar de politie om te melden dat er ingebroken werd in een steeg naast het Vrouwe Justitiaplein.

Ter plaatse zagen agenten twee mannen met buit uit een raam springen. Een van de verdachten probeerde op een scooter weg te komen. De agenten konden de 17-jarige Utrechter klemrijden en aanhouden.

Twee andere verdachten werden na een achtervolging en worsteling aangehouden op de Mariaplaats. Het betrof een 20-jarige man uit Lelystad en een 17-jarige jongen uit Utrecht. De drie verdachten waren nog in het bezit van de buit die bestond uit computerapparatuur.

Getuige houdt auto-inbreker aan

UTRECHT - Woensdagavond zag een getuige dat een man zeer geïnteresseerd was in de voertuigen die geparkeerd stonden aan de Bosboomstraat.

Omdat de getuige het niet vertrouwde bleef hij de man in de gaten houden. Plotseling hoorde hij een klap en zag hij de verdachte man tot aan zijn middel in een auto hangen. De getuige aarzelde geen moment en greep de nog half in de auto hangende inbreker en droeg hem over aan de politie.

De 39-jarige verdachte uit Utrecht verklaarde tegenover de politie dat de ruit van de auto al kapot was en dat hij gewoon even binnen wilde kijken. De Utrechter is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Vredenburg werd woensdagmiddag een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een aantal kledingstukken. De Utrechter was de winkel binnengekomen met een lege tas. Na enige tijd verliet hij de winkel met een volle tas niet afgerekende artikelen. Het personeel had de man in de gaten gehouden en hield hem buiten de winkel aan.

Woensdagmiddag rond half twaalf werden bij een winkel aan de St. Jacobsstraat twee vrouwen aangehouden voor het stelen van kleding. De vrouwen 20 en 19 jaar beiden uit Utrecht probeerden vanuit de paskamer een aantal kledingstukken in een tas de winkel uit te voeren. Een oplettende videocamera registreerde de handelingen van de dames waarna de beveiliging tot de aanhouding overging. De politie heeft de vrouwen opgehaald en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Deel: ' Politiebericht stad Utrecht '
Lees ook