politie twente

persberichten politie twente maandag 3 februari 2003

noord-west--twente:

rijden onder invloed
03-014352
almelo, wierdensestraat
zondag 2 februari '03 omstreeks 3.25 uur
agenten zagen een 40-jarige bestuurder uit almelo al slingerend met zijn auto over de weg rijden. na de blaasproef op straat werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau te almelo. aldaar blies hij op het ademanalyseapparaat 1,58 promille. zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uren opgelegd. tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

wiet aangetroffen in auto
03-014558
nijverdal, grotestraat
zondag 2 februari '03 omstreeks 20.00 uur
agenten controleerden, op grond van de opiumwet, een 56-jarige almeloër en een 25- jarige man afkomstig uit nijverdal. in het voertuig van de almeloër troffen de agenten 24 zakjes wiet aan. daarop zijn beide mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau te almelo alwaar ze zijn opgesloten. in het belang van het onderzoek zijn de mannen in voorlopige hechtenis gesteld.

achtervolging eindigt op de rijksweg 36 03-014596
almelo, wilgenstraat
maandag 3 februari 2003 omstreeks 00.47 uur
bij de politie kwam een melding binnen dat een 35-jarige (ex)man uit almelo trammelant veroorzaakte in de echtelijke woning. ter plaatse bleek dat de man, na het vernielen van de inboedel, reeds was vertrokken in zijn auto. agenten zagen kort daarop de betreffende man rijden en gaven hem een stopteken. de man negeerde dit stopteken en probeerde de agenten kwijt te raken. hij maakte diverse verkeersovertredingen. de agenten zagen dat de man met hoge snelheid kruisingen passeerde, meerdere malen het rode verkeerslicht negeerde en aan de linkerkant de middengeleiders passeerde. tevens trachtte hij enkele malen politieauto's, die ondertussen gewaarschuwd waren, van de weg te drukken. twee dienstauto's, van de politie twente en ijsselland, raakten hierbij beschadigd. tijdens de rit veroorzaakte de man bijna een frontale aanrijding met een tegemoetkomende vrachtwagen toen hij over het linkergedeelte van de weg reed. de achtervolging ging van almelo naar vriezenveen, westerhaar, mariënberg en weer terug richting almelo. na een aanrijding met een politievoertuig van de politie ijsseland kwam de man met zijn voertuig in de berm van de rijksweg 36 te vriezenveen tot stilstand.
toen agenten de man daarop uit zijn voertuig wilden halen zagen zij dat de man een groot broodmes op zijn eigen keel zette. omdat de auto was afgesloten hebben de agenten de portierramen ingeslagen om de man het mes af te kunnen pakken. hij werd daarop aangehouden (01.35 uur) en overgebracht naar het bureau te almelo alwaar hij werd opgesloten. na een test op het ademanalyseapparaat bleek dat de man niet onder invloed van alcohol had gereden. in verband met het onderzoek wordt de man in verzekering gesteld. tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Deel: ' Politiebericht Twente 03-02-2003 '
Lees ook