Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 mei 2004

Aanrijding met letsel

Fietser aangereden door auto en gewond

Deurningen

Op zondag 2 mei omstreeks 10.43 uur vindt een aanrijding plaats op de kruising Deurningerstraat met de Borgdijk. Een 80-jarige automobilist uit Deurningen rijdt vanaf de Borgdijk genoemde kruising op en verleent daarbij geen voorrang aan de voor hem van links over her fietspad rijdende 51-jarige fietser uit Hengelo (Gld). De fietser komt bij de aanrijding te vallen en wordt met schouderklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-054268)

Vrachtauto verleent geen voorrang

Twee personen gewond bij een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto

Enschede

Op maandag 3 mei omstreeks 03.34 uur vindt een aanrijding plaats op de kruising Beethovenlaan/Deurningerstraat/Lijsterstraat. Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Losser rijdt vanaf de Deurningerstraat genoemde kruising op, terwijl het verkeerslicht voor hem rood is. Hij verleent daardoor geen voorrang aan de voor hem van links vanaf de Beethovenlaan komende personenauto. Zowel de 41-jarige bestuurder van deze auto als zijn 41-jarige passagier, beiden Enschedeërs, worden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De passagier wordt met een gescheurd trommelvlies opgenomen. (bps: 04-054505)

Schennispleger aangehouden

Man pleegt schennis op een schoolplein ten opzichte van twee jonge meisjes

Hengelo

Op zondag 2 mei omstreeks 14.41 uur meldt een getuige dat zij een man tegen houdt, die kort daarvoor schennis heeft gepleegd. De getuige zag vanuit haar woonkamer hoe een man op het schoolplein aan de Jan Prinsstraat met zich zelf bezig was en daarbij twee spelende meisjes op het plein gadesloeg. De politie neemt de verdachte, een 44-jarige Hengeloër over en houdt hem aan. Tijdens het verhoor bekent de verdachte een eerdere schennispleging in de omgeving van de Diamantstraat. Na overleg met de officier van justitie kan de verdachte het bureau verlaten met een dagvaarding.(bps: 04-054318)

Bijtende honden

Man raakt gewond door bijtende honden nadat zijn eigen hondje is doodgebeten

Denekamp

Op zondag 2 mei omstreeks 16.24 uur wordt bij de politie gemeld dat er iemand gewond is geraakt aan hoofd en handen. De ambulance uit Nordhorn is ook al aanwezig. Het slachtoffer, een man uit Rheine (Dld) is naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht en kan na behandeling van diverse wonden naar huis. Daarop belt hij de politie en wordt het volgende duidelijk. Hij liet die middag zijn eigen hondje, een Malthezer Leeuwtje van vier maanden oud, uit op een grasveldje aan de Nordhornsestraat. Zijn hondje was aangelijnd toen er vanaf een nabijgelegen oprit ineens een herdershond kwam aanrennen. Deze greep zijn hondje, waarop de man de riem losliet. Vervolgens rende hij achter de hond aan om zijn hondje terug te pakken. Het lukte de man om de riem van zijn hondje los te maken en probeerde daar de herdershond mee te wurgen. Daarbij beet de herdershond hem in zijn beide handen. Toen de herdershond slap werd, greep de man zijn hondje en liep er mee naar zijn auto. Op weg daar naar toe kwamen twee herdershonden achter hem aan, die hem van achteren aanvielen. Liggend in een sloot heeft de man met de twee herders gevochten voor zijn leven. Op zijn hulpgeroep werd niet gereageerd. Uiteindelijk bond hij met de riem zijn wonden af en zocht hulp in het nabijgelegen benzinestation. Zijn eigen hondje overleefde de aanval niet. De politie stelt een nader onderzoek in en zal de eigenaar van de herdershonden horen. (bps: 04-054365)

Aanhouding na autokraak

Twee verdachten aangehouden wegens diefstal uit een auto

Almelo

Op zondag 2 mei omstreeks 04.45 uur wordt een autokraak gemeld vanaf de Adastraat. Er is ingebroken in een auto van een 36-jarige Almelose. Bij deze kraak wordt een man gezien. Aan de hand van het opgegeven signalement kan de politie deze man in de omgeving aanhouden. Het betreft een 21-jarige Almeloër. Na verhoor kan de verdachte met een proces-verbaal het bureau verlaten. (bps: 04-054194)

Diezelfde dag omstreeks 20.19 uur wordt een autokraak gemeld vanaf de parkeerplaats aan het Schouwburgplein. Een getuige ziet een man gehurkt naast een auto zitten, terwijl deze met een schroevendraaier het portierslot forceert. De verdachte gaat er lopend vandoor, gevolgd door twee getuigen. Onderweg gooit hij een schroevendraaier van zich af. De verdachte kan toch door hen staande worden gehouden. De politie neemt de verdachte, een 33-jarige Almeloër, van hen over. De schroevendraaier wordt terug gevonden. Op de parkeerplaats van het Theaterhotel zijn tenminste drie auto's opengebroken. De politie stelt een nader onderzoek en heeft de verdachte opgesloten. (bps: 04-054401)

Man gooit fiets vanaf viaduct

Man aangehouden nadat hij een fiets vanaf een viaduct op de rijbaan had gegooid

Almelo

Op zondag 2 mei omstreeks 13.28 uur wordt bij de politie gemeld dat er zojuist door een jongen een fiets vanaf het viaduct over de Schuilenburgsingel naar beneden is gegooid. Als de politie daar arriveert ziet zij een drietal jongens onder het viaduct voetballen. Op datzelfde moment nadert een getuige in zijn auto en vertelt dat hij heeft gezien dat een van de jongens uit het groepje met de fiets heeft gegooid. De getuige was namelijk kort daarvoor onder hetzelfde viaduct door gereden en had gezien hoe een personenauto voor hem nog net de fiets kon ontwijken. Hij wijst de verdachte aan, waarop de politie hem aanhoudt. De jongen, een 20-jarige Almeloër bekent en kan na verhoor met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 04-054296)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --

Deel: ' Politiebericht Twente 03-05-2004 '
Lees ook