Politie Twente

persberichten politie Twente dd. 7 maart 2003 Zuid-Twente

Persberichten Politie Twente 7 maart 2003

Zuid-Twente:

Aanhouding wegens doorrijden na aanrijding 03-029950
Haaksbergen kruising Eibergsestraat / Scholtenhagenweg Donderdag 6 maart 21.00 uur
Een 22-jarige automobiliste uit Haaksbergen stond stil voor het rode verkeerslicht op de Eibergsestraat. Ze werd van achteren aangereden, waarna de veroorzaker doorreed zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de eigenaar/bestuurder worden aangehouden voor zijn woning. De verdachte, een 40-jarige Enschedeër bekende dat hij op genoemde kruising had gereden, doch ontkende de aanrijding. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs, de auto was niet APK gekeurd en niet verzekerd. Hij deed vrijwillig afstand van zijn auto, die hij net een week daarvoor gekocht had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel
03-029749
Enschede Nijverheidsstraat
Donderdag 6 maart 14.05 uur
Een 51-jarige snorfietsster uit Enschede reed op het fietspad van genoemde straat in de richting van het station, toen zij werd gesneden door een auto. Zij kwam daardoor te vallen en liep diverse verwondingen op aan haar gezicht. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een 24-jarige Hengeloër reed na de aanrijding door, doch meldde zich kort daarna bij de politie. Hij had van een aanrijding niets gemerkt en had ook geen schade.

Aanrijding met letsel en doorrijding 03-029779
Enschede kruising Hengelosestraat / Schuttersveld Donderdag 6 maart 13.00 uur
Een 20-jarige fietsster uit Enschede reed over het fietspad van de Hengelosestraat in de richting van het centrum. Bij de tweede afslag naar het Schuttersveld werd zij door een auto gepasseerd, die kort voor haar rechts af sloeg en haar hierbij sneed. De fietsster kwam hierdoor in aanrijding met de auto en viel van haar fiets. De automobilist stopte even, maar reed daarop verder zonder zijn identiteit bekend te maken of zich om het slachtoffer te bekommeren. De fietsster heeft zich met diverse pijnklachten onder doktersbehandeling gesteld. Haar fiets werd beschadigd.De auto zou een rode Honda betreffen. De politie stelt een onderzoek in.

Man neergestoken
03-030026
Enschede Oude Markt
Vrijdag 7 maart 04.40 uur
Bij de politie werd gemeld dat er zojuist een man was gestoken met een mes. Het slachtoffer had zich bij de studentensociëteit gemeld en vertelde dat hij met een mes gestoken was in zijn buik. Toen de politie arriveerde lag het slachtoffer, een 26-jarige Enschedeër op de grond, hevig bloedend en slecht aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht en met spoed geopereerd. Omtrent de toedracht tast de politie nog in het duister. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Een onderzoek wordt ingesteld.

Aanhouding wegens geluidsoverlast 03-030009
Enschede Schiestraat
Vrijdag 7 maart 00.30 uur
Bij de politie werd geluidsoverlast gemeld vanuit een woning aan de Schiestraat, bestaande uit luide muziek. Ter plaatse meldde de veroorzaker, een 34-jarige Enschedeër zich door naar buiten te komen. Hij verklaarde in de steek te zijn gelaten door zijn vrouw en kind, hetgeen voor hem reden was om luidruchtig (en onder invloed) te zijn. Hij zou er zelfs nog een schepje bovenop doen en ging zijn woning weer binnen. Daar zette hij de volumeknop helemaal open, terwijl hij zelf vanaf zijn balkon stond te schreeuwen. Terwijl de politie stond te wachten op een last om de woning binnen te kunnen gaan, gooide de man zijn stereotoren vanaf zijn balkon naar beneden. De verdachte werd daarop in zijn woning aangehouden en ingesloten.

Aanhouding wegens openbare dronkenschap 03-030004
Enschede Stadsgravenstraat
Vrijdag 7 maart 04.45 uur
Een man die in kennelijke staat verkeerde stelde zich zeer agressief op tegenover omstanders. Hij zou ook al een klap hebben uitgedeeld. Aanvankelijk gekalmeerd liep hij een horecagelegenheid in om zijn jas op te halen. Doch even later werd hij weer agressief en begon om zich heen te slaan. De inmiddels gearriveerde politie hield de man aan, die weigerde zijn naam op te geven. Hij is daarop ingesloten. Proces-verbaal ter zake openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole
03-0290704
Haaksbergen Hengelosestraat / Goorsestraat Tijdens gordelcontroles aan genoemde locaties werden in totaal 14 PV's opgemaakt.

Aanhoudingen wegens diefstal
03-029713
Enschede Strootsweg
Donderdag 6 maart 14.00 uur
Bij een bedrijf aan genoemde locatie werd op vrijdag 28 februari een geldkistje met ruim tweeduizend euro en een boormachine weggenomen. Er was een ruit vernield, waardoor aanvankelijk uitgegaan werd van een inbraak. Door registratie van het alarm werd ontdekt dat het om een interne diefstal ging. Een 18-jarige en een 19-jarige werden hiervan verdacht en op donderdag 6 maart aangehouden. Zij hebben de diefstal bekend. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten. De door hen weggenomen goederen en een deel van het geld zijn in beslag genomen. De twee verdachten waren in dienst van een ander bedrijf en werkzaam in dit bedrijfspand, waardoor zij toegang hadden.

Diefstal uit telefoonwinkel
03-029839
Haaksbergen Spoorstraat
Donderdag 6 maart 15.50 uur
Bij een telefoonwinkel aan genoemde locatie werd tijdens de openingsuren een vitrinekast opengebroken. Uit deze kast werden vervolgens 6 telefoons weggenomen met een totale waarde van 875 euro. De toestellen zijn niet voorzien van simkaart en batterij, hetgeen gebruiksklaar maken van deze toestellen tot een zeer kostbare zaak maakt. Ten tijde van de diefstal bevonden zich twee mannen in de winkel. Een van hen hield de verkoopster aan de praat, terwijl de andere zich in de winkel ophield.

Aanhouding wegens rijden onder invloed en vervolgens wegens het in het bezit hebben van drugs 03-029821
Enschede, Maanstraat
Donderdag 6 maart omstreeks 15.20 uur Een 39-jarige automobilist uit Enschede viel op door zijn gevaarlijke rijgedrag en werd door politieagenten in de Maanstraat tot stoppen gemaand. Er werd bij de bestuurder alcoholgebruik vermoed, waarop hij werd aangehouden. Het blazen lukte niet waarop bij de verdachte een bloedproef werd afgenomen. De 39-jarige bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op weg naar het politiebureau vertelde hij drugs in zijn auto te hebben liggen. Hierop werd zijn auto onderzocht. De politie trof hierin ongeveer 100 gram cocaïne en 7 gram heroïne aan. Ook lagen in de auto diverse steek- en slagwapens. De goederen werden in beslaggenomen en zullen nader onderzocht worden.De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.

Aanhouding wegens rijden onder invloed 03-030040
Enschede, Ripperdastraat
Vrijdag 7 maart omstreeks 06.00 uur Bij een 23-jarige automobilist uit Oldenzaal werd alcoholgebruik vermoed. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,35 promille. De 23-jarige beledigde tijdens het verhoor de politieagenten. Vervolgens werd hij in het politiebureau zodanig agressief dat hij geboeid moest worden en vervolgens werd opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en de belediging. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Deel: ' Politiebericht Twente 07-03-2003 '
Lees ook