politie twente

persberichten politie twente zondag 9 maart '03

aanrijding met letsel
03-030540
vriezenveen, aadorpweg/ rijksweg 36 zaterdag 8 maart 03 omstreeks 1.20 uur
een 18-jarige vrouw uit vriezenveen verleende geen voorrang aan een 20-jarige man uit almelo. hierdoor kwamen zij in botsing. door de botsing kwam de vrouw bekneld te zitten. de brandweer heeft het dak van de auto opengeknipt zodat de vrouw door het ambulancepersoneel kon worden gestabiliseerd. de vrouw en haar 19-jarige passagier uit rijssen zijn beiden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. de auto's zijn afgesleept. de aadorpweg is twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.

doorrijden na aanrijding met letsel 03-030069
losser, broekhoekweg, enschedsestraat, voswinkelsteeg
vrijdag 7 maart '03 omstreeks 8.45 uur
een 16-jarige bestuurster van een bromfiets uit overdinkel reed samen met haar 15-jarige vriendin achterop over het fietspad van de broekhoeksweg. bij de kruising kregen zij geen voorrang van een automobiliste. om een botsing te voorkomen moest de bromfietsbestuurster uitwijken en kwam hierbij ten val. de bestuurster van de auto is, om de meisjes heen, zonder te stoppen, verder gereden. door de val raakte de bromfiets beschadigd, de meisjes besmeurd en zij hadden beiden verwondingen aan hun benen. een getuige heeft zich over hen ontfermd en naar het politiebureau gebracht. aan het bureau heeft het ambulancepersoneel de verwondingen behandeld. door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de automobiliste.

rijden onder invloed, beledigen van agenten.
03-030040
enschede, rippendastraat
vrijdag 7 maart 03
een 23-jarige man uit oldenzaal reed met zijn auto om 5.55 uur zodanig opvallend dat agenten besloten hem te controleren. omdat de man de blaastest op straat niet volbracht werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 1,35 promille. tijdens het verhoor gedroeg de man zich zeer recalcitrant. hij begon de agenten te beledigen. omdat met de man geen normaal gesprek mogelijk was werd hij opgesloten. de man bleef dreigen en schreeuwen. de man wenste geen verklaring af te leggen. om 12.15 uur is de man in vrijheid gesteld. zijn rijbewijs is ingevorderd. tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed en het beledigen van politieambtenaren.

gasalarmpistool na aangifte van bedreiging in beslag genomen.
03-030410
almelo
vrijdag 7 maart omstreeks 16.28 uur een 56-jarige vrouw deed aangifte van bedreiging. zij verklaarde dat haar 64-jarige buurman met een gasalarmpistool voor het raam van haar woning had gestaan. de buurman is daarop door de politie aangehouden. hij heeft afstand gedaan van zijn alarmpistool. de man ontkende dat hij zijn buurvrouw zou hebben bedreigd. tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

5 mannen aangehouden na mishandeling 03-030543
hengelo, emmaweg
zaterdag 8 maart '03 omstreeks 2.35 uur
bij de politie kwam omstreeks 2.35 uur een melding binnen van een vechtpartij. agenten troffen ter plaatse een gewonde 27-jariger man uit arnhem en zijn 26-jarige vriend uit hengelo aan. de man uit arnhem bleek ongeveer 3 minuten buiten bewustzijn zijn geweest. hij was behoorlijk in elkaar geslagen. een getuige verleende eerste hulp. de mannen zijn door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. de daders waren er in een auto van doorgegaan. deze auto is door de politie in rijssen gesignaleerd en staande gehouden. de 5 inzittenden zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau te hengelo. het betroffen 5 mannen (20 jr,31 jr, 22 jr, 23 jr en 25 jr) uit rijssen. allen zijn opgesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

tegen de aangehouden bestuurder van de personenauto wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. hij blies op het bureau een uitslag van 0,6 promille.

buurman aangehouden na mishandeling 03-030408
almelo
vrijdag 7 maart '03 omstreeks 18.00 uur
een 22-jarige man uit almelo deed aangifte bij de politie van mishandeling gepleegd door zijn 35-jarige buurman. de buurman zou hem geschopt en geslagen hebben. de 35-jarige buurman werd daarop door de politie aangehouden. hij verklaarde dat hij de buurman een schop onder zijn achterwerk had gegeven. tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

vrouw discrimineert agent
03-030426
almelo, melkweg
vrijdag 7 maart omstreeks 19.50 uur tijdens een bemiddelend gesprek met agenten in haar woning begon de 37-jarige eigenaresse 1 van de aanwezige agenten te discrimineren. hierop werd zij aangehouden en overgebracht naar het bureau. daar kreeg zij een boete van 260 euro uitgereikt.

man bedreigt portier
03-030506
hengelo
vrijdag 7 maart '03 omstreeks 23.18 uur
een 29-jarige portier van een
uitgaansgelegenheid te hengelo deed aangifte van bedreiging met de dood door een klant. de 35-jarige klant werd door hem en zijn collega aangehouden en overgedragen aan de politie. bleek dat de klant vervelend was geweest in het establishment. toen hij verzocht werd de zaak te verlaten begon hij de portier te bedreigen. tegen de man wordt
proces-verbaal opgemaakt.

taxiklant gaat zonder betalen er van door.
03-030452
almelo
vrijdag 7 maart '03 omstreeks 20.20 uur
een 22-jarige taxichauffeur uit groningen deed melding bij de politie van flessentrekkerij. hij had een man vanuit groningen naar almelo vervoerd. deze passagier was er zonder te betalen van door gegaan. op basis van een
getuigenverklaring werd een 21-jarige man uit almelo later door de politie aangehouden. hij bekende dat hij de taxirit opzettelijk niet had betaald. tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

parkeerboetes uitgeschreven.
03-030548
hengelo,klein driene, de noork en in de sterrenbuurt
zaterdag 8 maart '03
naar aanleiding van klachten uit de bovengenoemde wijken heeft de politie extra controle uitgevoerd op het foutief parkeren. er zijn een tiental bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het parkeren op groenstroken, buiten de daarvoor bestemde vakken en op het woonerf. deze controle zal de komende tijd vaker herhaald worden.

rijden onder invloed
03-030820
industriestraat te hengelo
zaterdag 19.25 uur
een 37 jarige bestuurder van een auto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een hek. hij werd gecontroleerd en bleek onder invloed. hij blies 0,8 promille. tegen hem wordt p.v. opgemaakt.

zakkenrollen
03-030674
markt te hengelo
zaterdag omstreeks 13.30 uur een 33 jarige vrouw uit hengelo deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. binnen ca 15 minuten heeft degene die de portemonnee heeft weggenomen kans gezien met de bankpas enige keren te pinnen. op die manier wist hij enige honderden euro's van de rekening te halen. nader onderzoek volgt.

zakkenrollen
03-030787
geerdinksweg te hengelo
zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur een 48 jarige vrouw uit hengelo deed aangifte van het wegnemen van haar portemonnee uit haar jaszak. in de portemonnee zat behoudens een geldbedrag ook het rijbewijs en bankpasjes.

aanhouding ivm bezit vuurwapen 03-030826
gemeente losser
zaterdag 19.55 uur
bij controle van een 52 jarige inwoner van losser werd een vuurwapen aangetroffen. de man had hiervoor een vergunning. in zijn woning werd echter een geweer
aangetroffen, dat hij niet mocht hebben. de man werd aangehouden en het wapen werd in beslaggenomen. tijdens het overbrengen naar het bureau deelde de verdachte een kopstoot uit, waardoor een agent gewond werd in zijn gezicht. bij nader onderzoek in de woning werden nog meerder (oude) vuurwapens en munitie aangetroffen. ook deze werden in beslaggenomen. tegen de man wordt p.v. opgemaakt.

rijden onder invloed
03-030869
n347 te wierden
zondag 00.20 uur
een 50 jarige bestuurder uit haaksbergen werd gecontroleerd. hij bleek onder invloed. blaastest leverde een resultaat op van 2 promille. het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de bestuurder wordt p.v. opgemaakt.

rijden onder invloed
03-030904
veneslagen te rijssen
zondag 03.25 uur
een 38 jarige bestuurder van een personenauto werd gecontroleerd, omdat hij opvallend langzaam reed. hij bleek onder invloed en blies 1 promille. tegen hem wordt p.v. opgemaakt.

bestuurder bromfiets bekeurd.
03-030921
oranjestraat te almelo
zondag 05.15 uur
een 19 jarige bestuurder van een bromfiets werd aangesproken i.v.m. het feit dat zijn bromfiets niet was voorzien van gele platen en dat er geen verzekeringsplaatje op de bromfiets was bevestigd. op het moment dat de surveillerende agenten even weg lopen gaat de jongeman er als een speer vandoor. getracht si hem onderweg te laten stoppen hetgeen niet lukte. hij reed als een bezeten door het centrum van almelo. de jongeman is even later aangehouden in zijn woning. de bromfiets werd voor technisch onderzoek in beslaggenomen. de bestuurder verkeerde onder invloed. hij blies 0,8 promille. tegen de verdachte wordt voor de diverse verkeersovertredingen p.v. opgemaakt.

verkeersongeval met letsel
03-030645
haaksbergerstraat te enschede t.h.v. de boulevard
zaterdag 11.00 uur
een 59 jarige vrouw uit enschede en haar 28 jarige dochter staken de
haaksbergerstraat over. de 59 jarige vrouw liep via het fietspad de busbaan op en zag de bus niet, die haar reeds dicht genaderd was. zij liep tegen de voorzijde van de bus en werd tegen de grond geslagen. zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis te enschede. door de afdeling verkeer werd een technisch onderzoek ingesteld, waarbij werd vastgesteld dat de bestuurder van de bus niet te hard had gereden.

rijden onder invloed
03-030887
knalhutteweg te enschede
zondag 01.20 uur
een 32 jarige bestuurder van een personenauto werd gecontroleerd en bleek onder invloed. hij blies 1,8 promille. zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt p.v. opgemaakt.

inbraak in winkelcentrum
03-030607
wesseler-nering te enschede
inde nacht van vrijdag op zaterdag een deur van het winkelcentrum werd opengebroken (zijde bibliotheek) en vervolgens werden een twee
speelgoedautomaten (kabouter en auto) weggesleept en in de omgeving van het winkelcentrum opengebroken ivm het mogelijk aanwezige muntgeld. het weggenomen geldbedrag is nog niet bekend.

inbraak in praktijkruimte
03-030865
wesseler-nering te enschede
zaterdagavond om ca 23.20 uur van een praktijkruimte werd een ruit vernield en weggenomen werden een tweetal lcd-schermen. getuigen hadden personen weg zien rennen naar een auto die wegreed in de richting van de kiepe. nader onderzoek volgt.

inbraak in kantine hockeyclub. 03-030600
scholtenhagenweg te haaksbergen van vrijdag op zaterdag
een ruit van de toegangsdeur werd vernield en vervolgens werden enige tosti-ijzers weggenomen. ook werd de toegangsdeur naar het voorraadhok opengebroken. hier werden enige kratten bier weggenomen. nader onderzoek volgt.

inbraak in clubgebouw
03-030747
boekelosestraat te enschede
van vrijdag op zaterdag
de toegangsdeur werd met grof geweld opengebroken. vervolgens werd weggenomen enige frituurpannen, bier, video en een geluidsinstallatie. waarde van de goederen is niet bekend.

winkeldiefstal. verdachte aangehouden. 03-030726
de heurne te enschede
zaterdag 15.30 uur
een 46 jarige enschedeer had vlees weggenomen bij de slager terwijl dit werd gezien door getuigen. de man werd aangehouden door surveillerende stadswachten, die de man overdroegen aan agenten. de man werd bij zijn aanhouding erg kwaad en beledigde de stadswachten en de agenten. de man werd met enig geweld aangehouden en overgebracht naar het bureau. tegen hem wordt p.v. opgemaakt.

zakkenrollen (4x) in centrum van enschede 03-030703
zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur langestraat (3x) en oude markt vier slachtoffers deden aangifte van vermissing van hun portemonnee. op de langestraat werden uit de rugzak van een 46 jarige vrouw uit hengelo een portemonnee weggenomen; uit de schoudertas van een 31 jarige enschedese werd eveneens een portemonnee weggenomen en de portemonnee van een 17 jarige vrouw uit steinfurt werd gerold uit de jaszak. de inhoud bestond uit geld en bankpassen. op de oude markt werd de portemonnee uit de jaszak van een 37 jarige vrouw uit greve (dld) gerold.

mishandeling en bedreiging. verdachte aangehouden
03-030721
gemeentewerfstraat te enschede zaterdag 15.20 uur
in verband met een melding van een vechtpartij zijn agenten naar
eerdergenoemde straat gereden. een 51 jarige enschedeer was gewond aan zijn hoofd. hij gaf aan geslagen en bedreigd te zijn door een 35 jarige enschedeer, die zich juist uit de voeten wilde maken. deze man werd aangehouden. tegen hem wordt p.v. opgemaakt.

aanhouding dronken mannen
03-030699
molenstraat te enschede
zaterdag 14.15 uur
tijdens een controle werden drie mannen ( resp. 41, 52 en 32 jaar) uit enschede op een bankje aangetroffen, terwijl zij zich tegoed deden aan alcoholhoudende drank. de verdachten van 41 en 52 verkeerden in kennelijk staat van dronkenschap. zij werden aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

aanhouding i.v.m. belediging
03-030860
stationsplein te enschede
zaterdag 23.20 uur
een 27 jarige enschedeer had zijn auto geparkeerd voor t.h.v. de ingang van het station. hij verkeerde onder invloed. agenten deelden hem mede dat hij lopend naar huis moest, waarop de man de agenten beledigde. hij werd aangehouden. hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waarna de man met behulp van toegesnelde agenten alsnog werd aangehouden en ingesloten. de auto was niet apk gekeurd, en het rijbewijs van de verdachte was verlopen. tegen de verdachte wordt p.v. opgemaakt.

aanhouding i.v.m. belediging
03-030918
oude markt te enschede
zondag 03.10 uur
tijdens zijn werkzaamheden i.v.m. centrumtoezicht werd een agent beledigd door een 21 jarige enschedeer. de verdachte werd aangehouden en ingesloten. tegen hem wordt p.v. opgemaakt.


Deel: ' Politiebericht Twente 09-03-2003 '
Lees ook