Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 18 april 2005

Diefstal uit bedrijf

Politie Twente verzoekt getuigen zich te melden

Oldenzaal

Bij een bedrijf aan de Multatulistraat in Oldenzaal ging op zondag 17 april omstreeks 15.43 uur het alarm af. Er was een inbraak gepleegd. De dader(s) was/waren reeds vertrokken. Uit het bedrijf bleek een computer te zijn weggenomen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.(05-047019)

Vernieling

22 ruiten ingegooid

Hengelo

Bij een bedrijf aan het Industrieplein in Hengelo werden 22 ruiten vernield. De eigenaar van het pand komt vandaag aangifte doen. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-047137)

Bedreiging

Man maakt snijdende beweging langs zijn keel en bedreigde een portier.

Hengelo

Op zondag 17 april '05 omstreeks 2.01 uur kwam er een melding bij de politie binnen van onenigheid bij een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. Bleek dat portiers van de zaak een 18 jarige man uit Enschede in bedwang hielden. Deze man werd overgedragen aan de politie. Een vriend van de man maakte in de richting van de portier een snijdende beweging langs zijn keel en bedreigde hierbij een 25 jarige portier. Deze vriend, een 18 jarige man uit Hengelo, ging er daarna snel vandoor. Hij is later in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat de Enschedeër geen strafbaar feit had begaan. Hij werd na een kort verhoor onmiddellijk in vrijheid gesteld. Zijn vriend werd omstreeks 11.00 uur, na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-046820)

Mishandeling

Mannen werden boos omdat zij niet meer de bar binnen mochten. Een klant kreeg daarop enkele klappen tegen zijn hoofd.

Hengelo

Op zondag 17 april '05 omstreeks 5.56 uur wilden twee mannen van 30 jaar uit Hengelo en 41 jaar uit Borne een bar in de binnenstad van Hengelo binnen. Gezien het tijdstip, sluitingstijd, lieten de portiers geen nieuwe klanten meer in het etablissement. De twee mannen waren het hier niet mee eens en wilden toch naar binnen. De 41 jarige man heeft daarop een 20 jarige klant met gebalde vuisten tegen zijn hoofd geslagen. Er ontstond een worsteling. Beide mannen zijn door de politie aangehouden terzake mishandeling en openlijke geweldpleging. De 20 jarige man deed aangifte van mishandeling. Hij had een opgezwollen oog. De 41 jarige man verklaarde later spijt te hebben. Hij kreeg een boete van E 220,00. De 30 jarige man verklaarde zich niets meer te herinneren dankzij zijn drankgebruik. Na verhoor zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld. (05-046900)

Verkeersongeval met letsel

Skeeleraar aangereden

Hengelo

Op zondag 17 april omstreeks 17.15 uur wordt een 18-jarige skeeleraar uit Hengelo aangereden door een 47-jarige automobilist uit Hengelo. Het slachtoffer skeelerde over het fietspad van de Hasselerbaan in de richting van de Oostelijke Esweg. Hij stak deze over. Op het moment dat hij op de tweede rijbaan kwam, reed de automobilist de Oostelijke Esweg op. Hij zag de skeeleraar niet en reed deze vervolgens aan. De skeeleraar is met verwondingen aan zijn gezicht door de ambulance overgebracht naar zijn woning. (bps. 05-047037)

Openbare schennis

Schennispleger aangehouden

Deurningen

Op zondag 17 april omstreeks 15.45 uur kwam er een melding binnen dat er een schennispleger was gesignaleerd op het Hulsbeek. Twee vrouwelijke ruiters (24-jaar afkomstig uit Hengelo en 16-jaar uit Oldenzaal) hadden op hun paarden door het Hulsbeek gereden en waren op de Oldenzaalsdijk geconfronteerd met een schennispleger. Ter plaatse werd een 23-jarige man uit Enschede aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij is verhoord. Hij bekende de schennis te hebben gepleegd. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 05-047008)

Verkeersongeval met letsel

Motorrijder onderuit

Zenderen

Op zondag 17 april omstreeks 17.20 uur kwam er een melding binnen van een eenzijdig ongeval met letsel. Ter plaatse bleek dat een 21-jarige motorrijder uit Weerselo op de Hertmerweg was geschrokken van een tegemoetkomende auto en dat hij de macht over zijn motor was verloren. Hij belandde in de sloot en is met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (bps: 05-047038)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --

Deel: ' Politiebericht Twente 18-04-2005 - 4682 '
Lees ook