Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 mei 2004

Duopassagier gewond

Automobilist ziet bromfietser over het hoofd, duopassagier gewond naar ziekenhuis

Haaksbergen

Maandagmorgen 17 mei om ongeveer 08.10 uur wilde een 56 jr. automobilist uit Almelo zijn auto parkeren in een parkeervak langs de Bouwmeester in Haaksbergen. Tijdens deze manoeuvre zag hij een achteropkomende bromfiets met daarop een 16 jr. bestuurder uit Haaksbergen en achterop een even oude duopassagier ook uit Haaksbergen, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de duopassagier werd met in ieder geval letsel aan zijn rechterknie overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-060697)

Bromscooter veel te hoog vermogen

Bromscooter met vermogen van 1.9 Kw van de weg gehaald

Haaksbergen

Een veel te hard rijdende bromscooter viel maandagmorgen om ongeveer 11 uur op de Hengelosestraat in Haaksbergen op. De 16 jr. bestuurster uit Haaksbergen voldeed aan een stopteken en werd samen met de bromscooter overgebracht naar het bureau, waar op de rollerbank bleek dat de scooter een vermogen had van 1.9 Kw, daar waar 0,5 is toegestaan. Proces-verbaal tegen de 16 jr. wordt opgemaakt. (bps: 04-060803)

Autokraker aangehouden

Veelplegende autokraker moet zich bij justitie verantwoorden

Enschede

Zondagmiddag 16 mei werd door een 40 jr. Almelose eigenaar aangifte gedaan van een inbraak in zijn auto die geparkeerd had gestaan in de parkeergarage onder het Van Heekplein in Enschede. Een ruitje was vernield en o.a. een mobiele telefoon en een leren jas waren verdwenen. Een onderzoek werd ingesteld en al snel werd duidelijk dat een 33 jr. Enschedeer verantwoordelijk was geweest voor deze kraak. Door de officier van justitie werd toestemming gegeven voor zijn aanhouding en maandagmiddag 17 mei zagen surveillerende politiemensen de 33 jr. fietsen op de Nijverheidsstraat in Enschede. Hij werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de maandag is hij in verzekering gesteld en hij zal woensdag 18 mei bij justitie worden voorgeleid in verband met zijn veelpleger zijn.(bps: 04-060514)

Aanhouding na mishandeling

Man mishandeld, dader even later naar aanleiding van het signalement aangehouden.

Enschede

Maandagavond 17 mei om ongeveer 20.45 uur werd gemeld dat er op de Wenninkgaarde achter het muziekcentrum in Enschede werd gevochten door twee personen. Ter plaatse werd een man bloedend op de grond aangetroffen, deze, een 42 jr. Enschedeer, werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in ieder geval voor een nacht werd opgenomen. Hij was meerdere keren in zijn gezicht geslagen en geschopt. Door omstanders werd een goed signalement van de dader gegeven en stadswachten zagen even later een man die aan het signalement voldeed lopen op de Noorderhagen in Enschede. Hier werd deze persoon, een 26 jr. Enschedeer, aangehouden. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Bij zijn aanhouding verklaarde hij reeds iemand mishandeld te hebben. Over het waarom van de mishandeling is nog geen duidelijkheid. Wel is duidelijk dat de 26 jr. na over dit voorval te zijn afgehoord, opnieuw zal worden aangehouden omdat hij nog 33 dagen gevangenisstraf te goed heeft. (bps: 04-061136)

Vandaag geen noemenswaardige berichten ui het district Midden- en Noordoost.. gr. Jan Camphuis

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --

Deel: ' Politiebericht Twente 18-05-2004 '
Lees ook