Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 april 2005

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen fietser en bromfietser, waarbij bromfietser gewond raakt

Losser

Op maandag 18 april vond omstreeks 07.15 uur een aanrijding plaats op de Hoofdstraat tussen een fietser en een bromfietser. De bromfietser, een 20-jarige man uit Overdinkel, reed over het fietspad van de Hoofdstraat in de richting van Losser. Hij wilde een voor hem rijdende fietser, een 13-jarige jongen uit Overdinkel, passeren. Deze fietser reed echter aan de linkerzijde van het fietspad, waarop de bromfietser hem rechts ging inhalen. Tijdens het inhalen reed de fietser weer naar rechts en kwam in aanrijding met de bromfietser. Deze kwam daardoor tegen een rechts van de weg staande lichtmast en raakte gewond. De 20-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-047159)

Eenzijdig ongeval

Automobiliste vliegt de bocht uit en komt tegen boom tot stilstand

Borne

Op maandag 18 april reed een 24-jarige automobiliste uit Almelo over de A1 in Borne. In de bocht had ze haar aandacht niet voldoende bij de weg, waardoor ze in een reactie te prompt ging remmen. Hierdoor verloor ze de controle over haar voertuig en raakte van de weg om uiteindelijk tegen een rechts van de weg staande boom tot stilstand te komen. De automobiliste is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd afgesleept. (05-047616)

Verkeerd rijgedrag bestraft

Videoauto van politie registreert meerdere verkeersgevaarlijke overtredingen van automobilist

Rossum en Oldenzaal

Op maandag 18 april kwamen er klachten over het rijgedrag van een automobilist die vanaf Uelsen (D) over Ootmarsum naar Oldenzaal zou rijden. De videoauto van de politie postte de auto af en volgde deze. In Rossum haalde de automobilist 2x in over een doorgetrokken streep. Vervolgens reed hij met een snelheid van 114 (na correctie) over de Oldenzaalsestraat richting Oldenzaal. In Oldenzaal passeerde hij de voor rechts voorgesorteerde auto's bij het verkeerslicht aan de rechter kant om vervolgens toch nog links af te slaan. De automobilist, een 43-jarige man uit Uelsen (D) kreeg voor een totaalbedrag van 425 euro aan bekeuringen. Hij moet zijn auto achterlaten totdat de boete door hem is betaald. (05-047161)

Diefstal auto's

Meerdere auto's gestolen

Hengelo

In de avond/nacht van zondag 17 op maandag 18 april werden in Hengelo drie auto's als gestolen gemeld bij de politie. De eerste auto betreft een witte Opel Corsa, kenteken FL-ZZ-17, eigendom van een 28-jarige Hengeloër. De auto werd weggenomen van de Goudenregenstraat. De tweede betreft een rode Volkswagen Golf, kenteken SP-70-HB, eigendom van een 68-jarige Hengeloër. Deze auto werd weggenomen vanaf de parkeerplaats Wingerdstraat hoek Mispelstraat. De derde auto betreft een grijze Opel Kadett, kenteken RL-86-VL, eigendom van een 50-jarige Hengeloër. Deze auto werd weggenomen vanaf de Bachstraat. (05-047342/047167/047214)

Bedrijfsinbraken

Inbraak in drie horecagelegenheden

Tubbergen

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 april werd tot drie keer toe ingebroken in horecagelegenheden in Tubbergen. Een inbraak vond plaats aan de Grotestraat en twee aan de Uelserweg. Aan de Grotestraat werd een fooienmandje met een klein geldbedrag weggenomen. Bij een van de inbraken aan de Uelserweg werd de kluis met onbekende inhoud weggenomen. Bij het tweede bedrijf aan de Uelserweg werd een spaarkas weggenomen. Tevens werd een gokkast opengebroken en het geld daaruit meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-047188/047363/047154)

Eenzijdig ongeval onder invloed

Verdachte aangehouden

Wierden

Op maandag 18 april vond een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Ten Cateweg in Wierden. Een automobilist was met zijn auto de sloot ingereden en was daarna weggelopen. De politie stelde een onderzoek in en kon op aanwijzing van enkele passanten de verdachte op de Erve Meijerinksweg aanhouden. De verdachte, een 36-jarige man uit Deventer, bleek onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,43 o/oo. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats ongeval worden opgemaakt. (05-04660)

Aanrijding onder invloed

Verdachte raakt met zijn auto in de sloot

Almelo

Op maandag 18 april meldde zich een 23-jarige Almeloër bij de politie met een onduidelijk verhaal. Hij was met zijn auto op de Koedijk uitgeweken voor iets en daarna met zijn auto in de sloot beland. De politie trof zijn auto op de kop in de sloot aan. Bij de 23-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de politie hem aanhield. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,22 o/oo. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in maakt proces-verbaal op. (05-047185)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt zonder rijbewijs

Enschede

Op maandag 18 april controleerde de politie op de Varviksingel een automobilist nadat zij hem zonder verlichting zagen rijden. Ze constateerden alcoholgebruik bij de 24-jarige automobilkist uit Hengelo en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,54 o/oo. De verdachte bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte kreeg een rijverbod van 9 uur. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (05-047682)

Gestolen motorboot terecht

Aangever vindt zijn boot gehavend terug

Enschede

Op maandag 18 april meldde de 27-jarige Enschedese aangever dat een door hem als gestolen aangegeven motorboot weer terecht was. De diefstal vond plaats tussen donderdag 15 en vrijdag 16 april vanaf het terrein van het watersportcomplex aan de Auke Vleerstraat in Enschede. De boot was al meerdere keren gestolen en daarna weer terug gevonden. Dit keer echter met schade. De boot was lek en overgespoten. (05-046060)

Autokraken

Meerdere auto's opengebroken

Enschede

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 werden meerdere autokraken gemeld bij de politie. Vijf personen deed aangifte van diefstal uit hun auto, nadat deze was opengebroken. De auto's stonden geparkeerd in een parkeergarage aan de Boulevard 1945. In vier gevallen werd de geluidsapparatuur weggenomen. In een geval wordt niets vermist. (05-047199)

Snelheidsovertreding

Hardrijder levert rijbewijs in

Hengelo

Op maandag 18 april controleerde de politie omstreeks 10.20 uur het verkeer op de A35 in Hengelo in de videoauto. Zij werden gepasseerd door een 36-jarige automobilist met een snelheid van 151 km/u (na correctie) op het gedeelte waar 100 km/u is toegestaan. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. (05-047239)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --

Deel: ' Politiebericht Twente 19-04-2005 '


Lees ook