Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Wapenbezit
03-02359
Enschede
Zaterdag 22 februari om 01.30 uur Op de Hengelosestraat in Enschede stond een personenauto langs de kant van de weg. In het voertuig zaten vier personen. Passerende agenten besloten om deze auto te controleren en zagen bij het openen van het voorportier dat er een vuurwapen in het opbergvak van dit portier lag. Dit vuurwapen werd in beslag genomen en de vier inzittenden werden aangehouden. Het was niet duidelijk wie de eigenaar van het vuurwapen was. De verdachten werden overgebracht naar het districtsbureau in Enschede en gehoord. Na dit verhoor werd 1 van de verdachten een 17-jarige Enschedese heengezonden. De drie andere verdachten werden ingesloten. Het gaat hier om twee 19- jarige mannen uit Enschede en een 22-jarige man afkomstig uit Enschede.

Diefstal uit vrachtauto
03-020959
Oldenzaal
Tussen zaterdag 15 februari 19.45 uur en maandag 17 februari om 6.15 uur Op vrijdag 21 februari deed een 62-jarige eigenaar van een bedrijf uit Oldenzaal aangifte van diefstal uit een vrachtwagen. De diefstal moet tussen zaterdag 15 februari 19.45 uur en maandag 17 februari 6.15 uur zijn gepleegd. Ontvreemd zijn een groot aantal computers. De vrachtauto stond geparkeerd op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Ainsworthstraat in Oldenzaal.

Geweld met letsel met wapen
03-0235336
Almelo
Zaterdag 22 februari om 01.21
Er kwam een melding binnen dat er aan de Kerkstraat iemand met een mes gestoken zou zijn. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige man uit Almelo gestoken was toen deze probeerde om een 20-jarige Almelose en een 17-jarige Almeloer uit elkaar te halen. De 20-jarige man uit Almelo liep hierbij een schram op op zijn rug. Een getuige, een 42-jarige man uit Almelo kon het mes van de verdachte een 17-jarige Almeloer afpakken. Beide 17-jarige Almeloers zijn aangehouden en gehoord. De 17-jarige Almeloer die met de 20-jarige Almelose in een handgemeen verwikkeld was geraakt kon naar verhoor gaan. De 17-jarige Almeloer die gestoken heeft is voor verder verhoor ingesloten.

Diefstal uit auto
03-023459
Hengelo
Vrijdag 21 februari om 20.06 uur Er kwam een melding dat een verdacht persoon zich zou bevinden op een parkeerplaats aan de B.P. Hofstedestraat. Er werd ter plaatse gegaan en daar werd een persoon in een auto aangetroffen waarvan de linkerzijruit was ingeslagen. De verdachte was in het bezit van diverse goederen. De verdachte, een 41-jarige man uit Hengelo, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. De goederen die de verdachte bij zich had zijn door de eigenaar van de auto, een 55-jarige man uit Gorichem herkend en aan hem teruggegeven. De verdachte heeft inmiddels bekend en proces-verbaal is opgemaakt. Hij is met een dagvaarding heengezonden.

Verkeersongeval met letsel
03-023128
Westerhaar-Vriezenveense wijk
Vrijdag 21 februari om 09.26 uur Op de Dalweg hadden twee personenauto's elkaar frontaal geraakt. Een 42-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk gaf aan dat hij door de binnenbocht was gereden en daardoor in botsing was gekomen met een tegemoetkomende auto bestuurd door een 33-jarige man uit Amersfoort. De man uit Westerhaar had een hoofdwond en een gezwollen hand. De man uit Amersfoort had last van zijn rug. Allebei wilden ze zich onder doktersbehandeling laten stellen. Beide auto's waren zwaar beschadigd.

Brand in flatgebouw
03-023517
Hengelo
Vrijdag 21 februari om 23.15 uur Omstreeks 23.15 uur kwam er een melding binnen van een uitslaande brand in een flatgebouw aan de Grote Beerstraat. De brand ging gepaard met een sterke rookontwikkeling. Omstreeks middernacht heeft de brandweer het vuur gedoofd. Vier personen zijn m.b.v. een ladderwagen van een balkon gehaald op de vierde etage. Zij konden het pand niet via het trapportaal verlaten, omdat hier brand woedde. Een van deze personen is door het ambulancepersoneel dat ter plekke was behandeld i.v.m. ademhalingsmoeilijkheden, maar hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. De brand is in een woning ontstaan op de begane grond van het flatgebouw. Het flatgebouw heeft vier etages. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van de brand door de technische recherche. In de loop van de nacht is een 25-jarige Hengeloer aangehouden i.v.m. mogelijke brandstichting. Zaterdagavond zijn er nog twee verdachten aangehouden het gaat hier om een 23-jarige Bornse vrouw en een 30-jarige Hengeloer. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van brandstichting en of deze verdachten hier wat mee te maken heeft. De bewoners van de woningen in het flatgebouw zijn 's nachts elders ondergebracht. De woning op de begane grond is totaal uitgebrand.

Brand in een voormalig schoolgebouw 03-023930
Enschede
Zondag 23 februari om 4.55 uur Er komt een melding binnen van een uitslaande brand in een voormalige school aan de Hortensiastraat. Het pand is eigendom van de gemeente en 5 kunstenaars hebben hier een atelier gevestigd. Het gaat om een felle uitslaande brand. Een aantal bewoners van de nabij gelegen Monbretiastraat zijn wakker gemaakt, omdat hun houten schuurtjes en geparkeerd staande auto's gevaar liepen. De bewoners hebben de auto's verplaatst en de brandweer heeft de schuurtjes nat gehouden, zodat ze geen vlam vatten. Het hele voormalige schoolgebouw is in vlammen opgegaan, hetgeen met een enorme rookontwikkeling gepaard ging. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Autobestuurder onder invloed
03-023932
Enschede
Zondag 23 februari om 4.40 uur Op de Espoortstraat werd aan een 32-jarige Enschedese autobestuurder het stopteken gegeven i.v.m. slingeren op de weg en het rijden zonder verlichting. Hij bleek duidelijk onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 2,00 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal van auto
03-023533
Hengelo
Zondag 23 februari om 00.15 uur Op een parkeerplaats aan de Wilmskamp is tussen 20.00 en 00.15 uur de auto van een 74-jarige Hengeloer ontvreemd. Het betreft een personenauto, Opel Corsa, kenteken TD-32-ZS. De auto was afgesloten.

Diefstal
03-023794
Hengelo
Zaterdag 22 februari om 18.02 uur Twee verkoopsters van een winkel in de Brink-passage waren bezig met het afsluiten van de winkel. Er kwam een man aangelopen vanuit de richting van de Markt en deze griste uit de handen van een van de verkoopsters een tas. In deze tas zat de dagopbrengst van de winkel. Er is door het overige personeel van de winkel en door de politie nog gezocht, echter er werd tot nu toe nog niets gevonden.

Geweld zonder letsel met wapen 03-023805
Enschede
Zaterdag 22 februari om 19.04 uur Er kwam een melding binnen dat er aan de Sumatrastraat een schietincident heeft plaatsgevonden. Een 30-jarige man uit Enschede verklaard dat hij bij het verlaten van een pand twee personen ziet staan die tegen hem beginnen te schreeuwen. Op het moment dat hij hen aankijkt worden er twee schoten op hem afgevuurd. De man rent hierop het pand weer in. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Marloes Nollen: 053-4556049, mobiel: 06.51684479

Deel: ' Politiebericht Twente 23-02-2003 '
Lees ook