Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 25 en 26 januari 2003Autobrand
03-010910
Enschede, Zuiderval
Zaterdag 25 januari omstreeks 11.15 uur
Een 65-jarige automobiliste uit Enschede reed op de Zuiderval en werd door voorbijgangers gewezen op het feit dat er iets met haar auto aan de hand was. Zij zette haar auto aan de kant en zag dat haar auto aan de achterzijde in brand stond. De brandweer kwam maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.


Winkeldief aangehouden
03-010495
Enschede, De Heurne
Vrijdag 24 januari omstreeks 13.40 uur
Personeel van een winkel aan De Heurne betrapte een man op het stelen van een paar schoenen. De man had zijn oude schoenen laten staan en was er met een nieuw paar vandoor gegaan. Aan de hand van het opgegeven signalement hielden politieagenten de verdachte op de Molenstraat aan. De man werd na verhoor met een dagvaarding en een transactie van 110,- heengezonden.


Inbraak in bedrijf
03-010569
Almelo, Bleskolksingel
Vrijdag 24 januari omstreeks 15.50 uur
Door een medewerker van een bedrijf uit Hummelo werd aangifte gedaan. Nadat het hekwerk was geforceerd, verschafte men zich toegang tot een opslagterrein aan de Bleskolksingel te Almelo. Weggenomen werd een groene compressor van het merk Lakota Hawk en twee zwarte luchthamers. De waarde van de gestolen goederen is ruim 14.000,-.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
03-010275
Almelo, Vissedijk
Vrijdag 24 januari omstreeks 05.25 uur
Er kwam een melding binnen van geluidsoverlast van een auto. Het geluid werd veroorzaakt door het vol intrappen van het gaspedaal. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een 22-jarige automobilist uit Vroomshoop. Het bleek dat hij de motor van de auto had opgeblazen. Hierdoor was er een enorme rookontwikkeling in de auto ontstaan. De bestuurder zat nog in de auto en had behoorlijk wat rook naar binnen gekregen. Omdat hij voortdurend naar zijn borst greep, werd hij voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Na controle mocht hij het ziekenhuis verlaten, waarna hij door de politie werd aangehouden. De 22-jarige werd na verhoor heengezonden. Omdat het hier ging om recidive, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
03-010646
Rijssen, Hendrik Jan van Opstallstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 16.35 uur
Bij controle bleek een 60-jarige automobilist uit Rijssen onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,2 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Geheime zender uit de lucht gehaald
03-010353
De Lutte, Hoge Kaviksweg
Vrijdag 24 januari omstreeks 10.45 uur
In samenwerking met de Radiocontroledienst werd de geheime zender "Troedel FM" uit de lucht gehaald. De apparatuur werd inbeslaggenomen. Tegen een 20-jarige man uit De Lutte, die achter de knoppen zat, wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens verboden wapenbezit
03-010794
Lattrop Breklenkamp, Dorpsstraat
Zaterdag 25 januari omstreeks 02.00 uur
Door een medewerker van een horecagelegenheid werd gemeld dat een aantal jongeren een woordenwisseling hadden gehad en dat daarbij bedreigingen waren geuit en een vuurwapen was getoond. De drie verdachten waren er vervolgens in een auto vandoor gegaan. Aan de hand van de beschrijving van de auto en de signalementen, werden de verdachten kort daarna door de politie rijdend op de Enschedesestraat in Oldenzaal aangetroffen. De drie verdachten, een 20-jarige en 19-jarige jongen uit Enschede en een 20-jarige jongen uit Oldenzaal, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. In het voertuig werd een vuurwapen aangetroffen en vervolgens inbeslaggenomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit.


Twee hennepplantages ontmanteld
03-010386
Enschede, Berkstraat
Vrijdag 24 januari
Na een ingesteld onderzoek werd in twee woningen aan de Berkstraat een hennepplantage aangetroffen. In beide gevallen werden op zolder ongeveer 200 planten en de benodigde apparatuur aangetroffen. Alles werd inbeslaggenomen. Tegen de eigenaars, een 67-jarige en een 50-jarige man uit Enschede, wordt proces-verbaal opgemaakt.


Verkeersongeval met letsel
03-010290
Borne, kruising Mekkelhorstweg/Deurningerweg
Vrijdag 24 januari omstreeks 07.00 uur
Een 44-jarige fietser uit Hengelo reed op de Mekkelhorstweg en sloeg op bovengenoemd kruispunt linksaf. Hij nam hierbij de binnenbocht, waardoor hij in aanrijding kwam met een 49-jarige fietser uit Borne. De 49-jarige man fietste op de Deurningerweg en wilde rechtsaf de Mekkelholtsweg inslaan. De 49-jarige man kwam door de aanrijding ten val en werd met onder meer hoofdletsel en een sleutelbeenbreuk per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man mocht na behandeling weer naar huis.


Aanrijding met letsel
03-010580
Delden, kruising Europalaan/Bernhardstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 15.40 uur
Bij een aanrijding tussen twee fietsers liep een 14-jarige fietser uit Delden letsel aan zijn pols op. De 14-jarige fietste op het fietspad van de Europastraat en wilde bij bovengenoemde kruising linksaf slaan. Hij zag daarbij vermoedelijk door de laagstaande zon een andere hem tegemoetkomende fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 14-jarige jongen werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Winkeldief aangehouden
03-010644
Enschede, Kalanderstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 17.15 uur
Twee getuigen achtervolgden een man nadat zij hem hadden betrapt op het stelen van een aantal flessen parfum. Zij slaagden erin de verdachte aan te houden en hem naar de desbetreffende winkel terug te brengen. De politie kwam en hield de verdachte, een 26-jarige man uit Polen, aan. Bij de verdachte werd een geprepareerde tas aangetroffen met hierin de gestolen flessen parfum ter waarde van totaal ruim 300,-. Deze werd inbeslaggenomen. De man kreeg een dagvaarding en een transactie van 290,- en werd vervolgens overgedragen aan de vreemdelingendienst. Hij ging hier in bewaring en zal het land worden uitgezet.


Eenzijdig ongeval met letsel
03-010921
Nijverdal, kruising Grotestraat/Constantijnstraat
Zaterdag 25 januari omstreeks 12.35 uur
Een 42-jarige man uit Raalte fietste op zijn racefiets op bovengenoemde kruising toen plotseling het voorwiel uit de voorvork vloog. De man kwam ten val en liep hoofdletsel op. Door een voorbijganger werd eerste hulp verleend, waarna de ambulance kwam en hem voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overbracht.


Diefstal cq verduistering van auto
03-010121
Wierden, Nijverdalsestraat
Donderdag 23 januari omstreeks 14.00 uur
Door een medewerker van een autobedrijf werd aangifte gedaan. Op donderdagmiddag kwamen een man en vrouw het bedrijf binnen. Zij gaven aan belangstelling te hebben voor een te koop staande auto en wilden hiermee graag een proefrit maken. De medewerker gaf op goed vertrouwen de auto mee, maar de auto werd niet meer teruggebracht.Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf TDI met kenteken 81-HH-LN. De auto heeft een waarde van ruim 30.000,-. De politie stelt een onderzoek in.


Aanrijding met letsel
03-010692
Almelo, kruising Van Rechteren Limpurgsingel/Sluiskade Zuidzijde/Gravenallee
Vrijdag 24 januari omstreeks 18.25 uur
Een 49-jarige automobilist uit Almelo reed op de parallel aan de Van Rechteren Limpurgsingel gelegen toegangsweg komende uit de richting van de Sluiskade Zuidzijde. Hij verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een 18-jarige bromfietser uit Almelo, die uit tegemoetkomende richting kwam en op het verplichte fietspad aan de linkerzijde naast de rijbaan van de Van Rechteren Limpurgsingel reed. De auto raakte de achterzijde van de bromfiets, waardoor de 18-jarige kwam te vallen. De 18-jarige bromfietser werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
03-010579
Wierden, kruising Dikkensweg/Appelhofstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 15.25 uur
Een automobilist uit Wierden (leeftijd nog onbekend) reed op de Dikkensweg en wilde de Appelhofstraat inrijden. Hij zag vermoedelijk door de laaghangende zon de fietsers niet, die op de Appelhofstraat reden en de Dahliastraat wilden inrijden. Gevolg was een aanrijding. De fietsers, een 41-jarige vrouw, haar 6-jarige dochter en 4-jarige zoontje uit Wierden, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
03-010548
Hengelo, kruising Julianalaan/Lansinkesweg/Willem de Clercqstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 14.30 uur
Een 34-jarige automobiliste uit Hengelo reed op de Lansinkesweg en sloeg op bovengenoemd kruispunt linksaf. Zij liet hierbij een haar op dezelfde weg tegemoetkomende 72-jarige fietser uit Hengelo, niet voorgaan. De 34-jarige werd vermoedelijk door de laagstaande zon verblind en zag de naderende fietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 72-jarige man onder meer een paar kneuzingen opliep. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Diefstal auto
03-010295
Almelo, Bornsestraat
Tussen woensdag 22 en vrijdag 24 januari
Door een medewerker van een bedrijf in Nijverdal werd aangifte gedaan. Vanaf een oprit van een woning aan de Bornsestraat werd een grijze Mercedes Vito bus met kenteken VT-BS-23 gestolen.


Brand in slaapkamer
03-010496
Goor, Spoorstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 13.25 uur
Er kwam een melding binnen van brand in een slaapkamer van een woning. Er bleek sprake van een enorme rookontwikkeling. De brandweer kwam en was de brand, die vermoedelijk ontstaan is door oververhitting van de wekkerradio of lamp, snel meester. Tijdens de bluswerkzaamheden is de straat aan beide zijden afgezet en het verkeer omgeleid.


Diefstal in woning
03-010462
Almelo, Westerstraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 10.00 uur
Een 45-jarige man uit Almelo deed aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon. Vrijdagmorgen werd er bij hem aangebeld. Twee jongens stonden voor de deur en gaven aan dat n van hen heel nodig moest plassen. De 45-jarige man opende de deur, waarna n van de jongens naar het toilet ging en de ander hem aan de praat hield. Even later kwam de jongen via een andere kant van het toilet terug, waarna de jongens vertrokken. Even later ontdekte de bewoner dat zijn mobiele telefoon gestolen was.Het gaat om twee jongens van ongeveer 15 tot 20 jaar. Zij waren ongeveer 1.75-1.80 meter lang. De ene jongen had kort tot halflang zwart en iets achterover gekamd haar. Hij droeg een zwart leren halflange jas, een zwarte baseball cap en waarschijnlijk een bruine spijkerbroek.De tweede jongen heeft kort blond en iets achterover gekamd haar en puisten in zijn gezicht. Hij droeg een grijze halflange leren jas.


Aanhouding verdachten woninginbraak
03-010708
Almelo, Weezebeeksingel
Vrijdag 24 januari omstreeks 19.35 uur
Politieagenten zagen omstreeks 19.35 uur op de Weezebeeksingel een auto rijden met twee inzittenden, die ervan verdacht werden betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan het Hooiland op vrijdagmiddag 24 januari. Hier was een deur geforceerd, waarna onder meer diverse sieraden waren gestolen. Een 48-jarige vrouw uit Wierden deed hiervan aangifte.De twee verdachten, een 49-jarige man en een 24-jarige man - beiden uit Oldenzaal -, werden aangehouden. In de auto werd een hoeveelheid sieraden aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Aanhouding in het kader van de Opiumwet
03-010666
Enschede, Brandemaatweg
Vrijdag 24 januari omstreeks 17.15 uur
Op grond van de Opiumwet werden een aantal personen gecontroleerd waaronder een 31-jarige man uit Enschede. Hij bleek nog een vonnis te hebben openstaan en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij fouillering werden bij hem een zakje herone en een aantal op XTC gelijkende pillen aangetroffen. Hierop werd hij aangehouden wegens verboden drugsbezit. De verdachte is in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt.


Aanhouding wegens verboden wapenbezit
03-010467
Hengelo, Theresiastraat
Vrijdag 24 januari omstreeks 15.50 uur
Een 26-jarige man uit Hengelo werd aangehouden nadat in zijn woning een gasalarmpistool en diverse patronen waren aangetroffen. Verder werden in de woning van de verdachte diverse goederen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Deze zijn inbeslaggenomen. De 26-jarige is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Diefstal uit woning/hennepkwekerij ontmanteld
03-010254
Almelo, Rappersweg
Vrijdag 24 januari omstreeks 00.20 uur
Er kwam een melding binnen dat er in een woning aan de Rappersweg ingebroken zou worden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie. Van de dader(s) ontbrak elk spoor, wel troffen zij in de woning een leeggeroofde hennepkwekerij. De eigenaar van de woning, een 32-jarige man uit Almelo, kwam even later thuis en deed aangifte van inbraak. Een deur bleek geforceerd en weggenomen waren een DVD-speler, een videorecorder en ongeveer 180 hennepplanten. De apparatuur ten behoeve van de hennepplantage werd door de politie inbeslaggenomen en in overleg met justitie vernietigd. Tegen de 32-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding na veroorzaken aanrijding onder invloed van alcohol en belediging politieagenten
03-011088
Hengelo, kruising Haaksbergerstraat, Diamantstraat en Platinastraat
Zaterdag 25 januari omstreeks 19.15 uur
Er kwam een melding van een kop-staart aanrijding op bovengenoemde kruising, waarbij drie auto's betrokken waren. Er was alleen sprake van materile schade. Een 38-jarige automobilist uit Borne ontdekte te laat dat een auto voor hem remde. Hij botste tegen de achterzijde van de auto voor hem, die vervolgens op de daarvoor rijdende auto botste. Tijdens het opnemen van de aanrijding begon de 38-jarige man de politieagenten uit te schelden en verbaal te bedreigen. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd een ademanalyse uitgevoerd met als uitslag 1,71 promille. Hierop werd het rijbewijs van de 38-jarige ingevorderd. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Proces-verbaal wegens rijden onder invloed, zonder geldig rijbewijs en belediging politieagenten
03-011116
Almelo, Twentepoort Oost
Zaterdag 25 januari omstreeks 22.00 uur
Een 20-jarige automobilist uit Zutphen bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht omdat hij zich hevig tegen de aanhouding verzette. De verdachte was agressief en schold de agenten uit. Ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 0,86 promille. De 20-jarige bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Alcoholcontrole Enschede
03-011253
Enschede, Hengelosestraat
Zaterdag 25 januari 22.25 uur tot zondag 26 januari 02.15 uur
Tijdens een alcoholcontrole werden in totaal 453 automobilisten gecontroleerd. Hierbij werden 6 processen-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Twee bestuurders hadden zoveel gedronken dat zij hun rijbewijs moesten inleveren te weten een 51-jarige man uit Hengelo (1,68 promille) en een 39-jarige man uit Enschede (1,64 promille).


Alcoholcontrole Hengelo
03-011256
Hengelo, Enschedesestraat
Zondag 26 januari van 03.00 tot 05.00 uur
In totaal werden 104 automobilisten gecontroleerd en werden er 8 bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol. Hoogstgemeten promillage was 1,12.


Rijden onder invloed
03-011227
Oldenzaal, A1
Zondag 26 januari omstreeks 05.00 uur
Surveillerende politieagenten zagen op de vluchtstrook van de A1 een auto staan met de alarmlichten aan. Zij besloten om te gaan kijken wat er aan de hand was. Toen zij nog ongeveer honderd meter van de desbetreffende auto verwijderd waren, ging de bestuurder er slingerend rijdend vandoor. De agenten achtervolgden de auto en controleerden de bestuurder aan de Bornsestraat in Hengelo. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat ademanalyse niet lukte, werd bij de verdachte, een 36-jarige man uit Hengelo, een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Aanhouding wegens geweld met letsel
03-011010
Losser, Sportlaan
Zaterdag 25 januari omstreeks 15.20 uur
Een 52-jarige automobilist uit Losser ergerde zich aan het rijgedrag van een achter hem rijdende 18-jarige bromfietster uit Losser. Hij stopte vrij plotseling waardoor het meisje achter zijn auto moest stoppen. De 52-jarige man stapte vervolgens uit de auto en liep naar het meisje. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man het meisje stevig vast hield bij haar helm en deze heen en weer schudde. Het meisje liep daardoor een blauwe plek op haar wang op. De 52-jarige verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Na verhoor werd hij met een dagvaarding heengezonden.


Aanhouding in het kader van de Opiumwet
03-011044
Enschede
Zaterdag 25 januari omstreeks 17.00 uur
Een 40-jarige man uit het Duitse Steinfurt werd aangehouden nadat bij hem een tiental zakjes met weed was aangetroffen, duidelijk meer dan de toegestane 5 gram. De drugs zijn inbeslaggenomen. De 40-jarige verklaarde de drugs bij een coffeeshop in Enschede gekocht te hebben. Aangezien er volgens de regels in een coffeeshop slechts 5 gram soft-drugs per persoon per dag verkocht mag worden, werd nog diezelfde dag omstreeks 18.50 uur de medewerker van de coffeeshop, een 35-jarige man uit Enschede, aangehouden. Beide verdachten werden na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens openlijke geweldpleging
03-011138
Enschede, Stationsplein
Zaterdag 25 januari omstreeks 23.20 uur
Een 30-jarige man uit Enschede liep op het Stationsplein en werd door een drietal jongens aangesproken. Hij hoorde niet wat er gezegd werd en draaide zich om. Hierop kwam een jongen op hem aflopen en gaf hem een vuistslag in het gezicht. Vervolgens kwam er een tweede jongen aanlopen waarna de 30-jarige door beide om en om werd geschopt en geslagen. Hierna gingen de drie jongens er rennend vandoor. De 30-jarige liep een wond nabij zijn oog op en pijn over zijn gehele lichaam. Hij deed aangifte.Op basis van de signalementen werden de drie verdachten kort daarna in de Parkweg aangehouden. Een van de verdachten bleek niets met de mishandeling van doen te hebben en werd heengezonden. De twee andere verdachten, een 17-jarige jongen en een 15-jarige jongen - beiden uit Losser -, werden in verzekering gesteld en opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhoudingen na vechtpartij
03-011166
Hengelo, Beekstraat
Zondag 26 januari omstreeks 01.00 uur
Er kwam een melding binnen dat er een vechtpartij zou plaatsvinden in een horecagelegenheid aan de Beekstraat. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden een verdachte, een 22-jarige man uit Hengelo, aan. Onduidelijk is waarom de vechtpartij ontstaan is. Door een portier werd bovengenoemde verdachte als n van de vechtersbazen uit de groep gehaald. Toen de politieagenten de 22-jarige verdachte naar buiten brachten, probeerden een groep personen de verdachte te ontzetten. Drie verdachten worden daarop aangehouden wegens ambtsbelemmering en openlijke geweldpleging. Het ging hierbij om een 19-jarige, een 31-jarige en een 25-jarige, allen mannen uit Hengelo en bekenden van de 22-jarige verdachte. Alle vier werden aan het bureau verhoord en zijn inmiddels heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens doorrijding na aanrijding
03-011162
Enschede, Colosseum
Zondag 26 januari omstreeks 00.40 uur
Een automobilist keerde op de rijbaan en kwam tijdens het achteruit rijden in aanrijding met een geparkeerd staande auto. De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor maar kon aan de hand van het opgegeven kenteken even later door de politie op de Henriette Roland Holstlaan te Almelo worden aangehouden. Tegen de verdachte, een 32-jarige man uit Almelo, wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens vernieling fietsen
03-011221
Enschede, Oude Markt
Zondag 26 januari omstreeks 04.15 uur
Surveillerende politieagenten zagen een groep personen staan waarvan er n persoon een fiets pakte, deze boven zijn hoofd tilde en met kracht in een trapgang gooide. Hierna pakte hij nog een fiets en gooide deze weg. Beide fietsen werden beschadigd. De verdachte, een 20-jarige uit Baarn, werd aangehouden. Hij verklaarde kwaad te zijn geweest vanwege het feit dat hij van barpersoneel zijn glas niet had mogen leegdrinken omdat de zaak ging sluiten. Hij had zich buiten op twee willekeurige fietsen afgereageerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhoudingen na vechtpartij
03-011226
Enschede, Stadsgravenstraat
Zondag 26 januari omstreeks 04.50 uur
Twee mannen uit Enschede, een 19- en 20-jarige, werden aangehouden omdat zij ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een vechtpartij aan de Stadsgravenstraat. Hierbij werd een 35-jarige man uit Enschede met een scherp voorwerp in de arm gestoken en een 29-jarige man uit Enschede geslagen. De 35-jarige man is op de poli van het ziekenhuis aan zijn wond behandeld. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.

Aanhouding wegens baldadigheid
03-011229
Haaksbergen, Eibergsestraat
Zondag 26 januari omstreeks 05.05 uur
Surveillerende politieagenten zagen dat door een jongen een bermpaal uit de grond getrokken werd en vervolgens richting een caravan werd gegooid. De caravan is licht beschadigd. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Haaksbergen, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd na verhoor met een bekeuring wegens baldadigheid heengezonden.


Aanrijding met letsel
03-011127
Enschede, kruising Colosseum/Pantheon
Zaterdag 25 januari omstreeks 22.05 uur
Een 30-jarige automobilist uit Enschede reed op het Pantheon en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende 19-jarige automobilist uit Rietmolen, die op het Colosseum reed. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 30-jarige man (nog onbekend) letsel opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhouding wegens baldadigheid
03-011159
Rijssen, Kroonweide
Zondag 26 januari omstreeks 00.00 uur
Surveillerende politieagenten zagen dat twee jongens in de struiken stonden te plassen. De jongens werden bekeurd, waarbij n van de jongens, een 18-jarige uit Rijssen, tot drie maal toe een valse naam opgaf. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij vertrek zagen de agenten dat de achtergebleven jongen, een 19-jarige uit Rijssen, tegen de achterzijde van de politieauto trapte. Ook hij werd aangehouden. De verdachten werden na verhoor heengezonden met een bekeuring wegens het urineren en de baldadigheid. De 18-jarige werd eveneens bekeurd wegens het opgeven van een valse naam.


Brand in schuur
03-011177
Oud Ootmarsum, Nutterseweg
Zondag 26 januari omstreeks 01.30 uur
In een schuur ontstond brand. De brandweer kwam maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel afbrandde. De schuur was gedeeltelijk ingericht als oefenruimte voor een band. Diverse apparatuur is door de brand verloren gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Aanhouding wegens vernieling ruit
03-011141
Almelo, Melkweg
Zaterdag 25 januari omstreeks 23.30 uur
Er kwam een melding binnen dat iemand overlast zou veroorzaken. Politieagenten troffen op genoemde locatie de verdachte, een 26-jarige man uit Almelo. De man had eerder die avond omstreeks 21.40 uur een ruit ingegooid van een woning aan de Melkweg. Ook toen waren politieagenten ter plaatse gegaan. Zij waren door de 26-jarige man uitgescholden en toen zij hem hadden willen aanhouden, had hij kans gezien er vandoor te gaan.Nu was hij echter weer gekomen en had overlast veroorzaakt. De verdachte werd aangehouden. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en was heel agressief richting de agenten, waardoor hij geboeid naar het bureau overgebracht moest worden.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Ageeth Doldersum, sema 06-58210525

Deel: ' Politiebericht Twente 26-01-2003 '
Lees ook