Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 maart 2003 Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-038989
Enschede, Westerval / A35 afslag West Dinsdag 25 maart, omstreeks 19.35 uur Een 52 jr. motorrijder uit Enschede, reed gisteravond over de Westerval. Ter hoogte van de afslag West op de A35, was hij onderuitgegaan, omdat hij moest remmen voor twee voor hem rijdende auto's die afremden voor de afslag. Door deze manoeuvre is hij onderuit gegleden en is met onbekend letsel met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motor is afgesleept.

Verduisterde motor te koop aangeboden 03-038606
Enschede, Gronausestraat (verduistering) en De Lutte (aanbieden) Dinsdag 25 maart
Verscheen gistermorgen een 40 jr. Enschedeer aan het politiebureau in Enschede-Oost, die aangifte van verduistering van zijn motorfiets wilde doen. Hij had de motor te koop aangeboden. Zondagavond was er een aspirant-koper bij hem gekomen. Een koop werd afgesproken. De volgende dag kwam deze aspirant-koper samen met een vriend om de motor en de benodigde papieren op te halen. Het geld zou later op de avond worden betaald. Dit gebeurde echter niet en dinsdagmorgen is de 40 jr. naar de politie gestapt om aangifte te doen. Deze werd opgenomen en de motorfiets werd als vermist gesignaleerd.In de loop van de dinsdagmiddag wordt er door de eigenaar van een motorzaak in De Lutte contact met de politie opgenomen. Bij hem aan de zaak waren drie jonge mannen gekomen die een motorfiets te koop aan hadden geboden. Er werd een koopbedrag afgesproken en de eigenaar van de motorzaak belde met de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Hier vernam hij dat de motor gesignaleerd stond. De drie mannen kregen argwaan en gingen er met een personenauto vandoor. Het bleek om de motor van de 40 jr. Enschedeer te gaan.De motor en de papieren zijn door de politie in beslag genomen. De eigenaar is in kennis gesteld.

Aanhouding na mishandeling
03-038758
Enschede, Stationsplein
Dinsdag 25 maart, omstreeks 13.45 uur Werd gemeld dat op het Stationsplein een medewerker van de Stadswacht door iemand was geslagen. Bleek dat een 56 jr. Enschedeer, door de Stadswachten op zijn alcoholgebruik was aangesproken. De 56 jr. heeft daarop een van de Stadswachten, een 30 jr. Enschedeer, geslagen. Met behulp van twee parkeercontroleurs werd de 56 jr. vastgehouden en overgedragen aan de politiemensen die ter plaatse kwamen. De man werd meegenomen en in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. Aan het eind van de middag is hij afgehoord en weer heengezonden. De 30 jr. Stadswacht heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Nieuw huisdier politiebureau in Haaksbergen 03-039059
Haaksbergen, Peddedijk
Woensdag 26 maart, omstreeks 04.00 uur Werd gemeld dat er op de Peddedijk in Haaksbergen een loslopend varken was aangetroffen. Bleek inderdaad het geval en het varken was gewond aan zijn poten. De politiemensen namen het varken mee naar het bureau in Haaksbergen, waar hij in de fietsenstalling liefdevol werd verzorgd. Water en iets te eten werd hem aangeboden.Middels het aangetroffen oormerk zal getracht worden de eigenaar te achterhalen.

Deel: ' Politiebericht Twente 26-03-2003 '
Lees ook