Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 februari 2003

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-025740
Enschede Burgemeester M van Veenlaan Woensdag 26 februari 15.25 uur Een 73-jarige Enschedese stak met de fiets aan haar hand lopende de genoemde straat over. Een 45-jarige motorrijder uit Enschede kwam vanuit de richting singel over de Burgemeester M van Veenlaan aanrijden. Hij probeerde de vrouw te ontwijken maar dit lukte niet. Hij reed de vrouw aan, waarna hij ten val kwam. Zowel de motorrijder als de vrouw werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Ongeval met letsel
03-025744
Enschede kruising Knalhutteweg / Het Stroink Woensdag 26 februari 16.10 uur Een 76-jarige fietsster uit Enschede was door onbekende oorzaak op de genoemde kruising komen te vallen. Ze werd met mogelijk heupletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

16-jarige crosst in auto
03-025846
Haaksbergen De Boerenmaat
Woensdag 26 februari 20.50 uur Werd bij de politie gemeld dat een 16-jarige jongen uit Haaksbergen op het pleintje aan het crossen was in een auto. De politie trof hem daarop rijdend aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt

Tasjesroof
03-025800
Enschede Visserijstraat
Woensdag 26 februari 17.20 uur Een 73-jarige Almelose liep met haar zus naar haar auto, welke geparkeerd stond achter het Kantongerecht aan de Visserijstraat. Ze liepen via de Gemeentewerfstraat vanaf de Molenstraat naar de parkeerplaats. Opeens voelde ze een ruk aan haar tas welke ze in haar hand geklemd hield. Ze zag daarop een man op een fiets dier haar tas met geweld weggriste. Daarna fietste deze man weg via het fietspad tussen de Visserijstraat en de Deurningerstraat.Het signalement van de man: ong. 30 jaar oud, lengte 1.90 m, slank postuur; had bruin golvend haar en was een nette verschijning. Hij droeg een lange bruine stoffen jas. Hij reed op een damesfiets.In de tas zat onder andere een klein geldbedrag, persoonlijke documenten, een bankpas en een GSM.

Aanhouding wegens vernieling
03-025895
Enschede Molenstraat
Woensdag 26 februari 21.40 uur Een 46-jarige Enschedese werd vanwege haar alcoholconsumptie de toegang geweigerd tot het maatschappelijk centrum aan genoemde locatie. Ze mocht na een uur terugkomen, waarna de situatie opnieuw zou worden bekeken. Zij had echter geen geduld en na korte tijd gooide zij een steen door een ruit van het pand. Ze is daarop aangehouden en ingesloten.

Aangehouden wegens drugsdealen 03-025598
Enschede Zweringweg
Woensdag 26 februari
Naar aanleiding van klachten dat er vanuit een woning aan de Zweringweg harddrugs werden verhandeld, stelde de politie een onderzoek in. Tussen 14.00 en 19.30 uur werden een tiental personen afgevangen, waarvan er vijf in het bezit bleken van cocaïne en/of heroïne Zij werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens werd de woning betreden en de bewoners, een 33-jarige man en zijn 42-jarige vrouw aangehouden. In de woning werd nog eens 26 gram harddrugs, een weegschaal, een laptop en een ploertendoder aangetroffen en in beslag genomen. De 33-jarige is ingesloten, zijn vrouw kon na verhoor huiswaarts.Tijdens de controle vond het volgende incident plaats:Een 35-jarige Enschedeër werd op de Usselerweg in zijn auto gecontroleerd. Daarbij hadden de politiemensen de dienstauto naast de auto van de 35-jarige geplaatst. Een andere politieman naderde op zijn fiets van achteren de auto van de 35-jarige, die vervolgens volgas achteruit reed. De politieman kon nog net opzij springen, zijn fiets werd echter aangereden. De verdachte reed weer voorwaarts, waarna de politieman zijn fiets opraapte. Op dat moment reed de verdachte wederom achteruit en weer kon de politieman opzij springen en een aanrijding voorkomen. De verdachte ging ertussenuit, maar kon op de Goormaatweg worden gestopt. Onder dreiging van het vuurwapen werd de verdachte aangehouden ter zake poging tot doodslag danwel zware mishandeling. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Verkeerscontroles
Enschede diverse locaties
Woensdag 26 februari
Op diverse locaties werden verkeerscontroles gehouden, op de Varviksingel, de Gronausestraat en de Parkweg.Hierbij werden in totaal 33 processen-verbaal opgemaakt wegens diverse overtredingen. Waaronder onnodige geluidshinder, waarbij een persoon werd aangehouden (Gronausestraat), zie betreffende bericht hieronder.

Aanhouding wegens bedreiging
03-025649
Enschede Gronausestraat
Woensdag 26 februari 14.50 uur Tijdens een verkeerscontrole aan genoemde straat vond een passerende automobilist het nodig hevig te claxonneren. Op dat moment waren de agenten in gesprek met een automobilist, die daarop reageerde met de opmerking dat de claxonnerende automobilist familie van hem was. De politie maakte daarop de opmerking dat hij zijn familie dan wel kon bellen en meedelen dat hij een bekeuring kon verwachten. Aldus geschiedde, waarop de automobilist terug kwam rijden. Zowel de bestuurder als twee inzittenden gedroegen zich zeer opgefokt en werden gesommeerd te vertrekken. Een van hen, een 19-jarige Enschedeër weigerde hieraan mee te werken en begon de politie te bedreigen. Hierop werd de verdachte aangehouden, hetgeen met het nodige verzet gepaard ging. Na verhoor kon hij met een dagvaarding het bureau weer verlaten.

Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Deel: ' Politiebericht Twente 27-02-2003 '
Lees ook