Politie Twente

Persberichten Politie Twente
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanhouding na doorrijden na aanrijding en bedreiging 03-040148
Enschede, Belgielaan en Kuipersdijk Donderdag 27 maart, omstreeks 23.10 uur Wordt als eerste een conflict gemeld bij een woning aan de Belgielaan in Enschede. Even later komt de melding dat er op de Kuipersdijk, ook in Enschede een aanrijding heeft plaatsgevonden, waarbij de veroorzaker is doorgereden. Omschrijving van drie inzittenden en van de auto worden doorgegeven. Dan blijkt dat het in beide gevallen om dezelfde personen gaat en dat de inzittenden van de auto van de doorrijding ook verantwoordelijk waren geweest voor een woordenwisseling cq bedreiging aan de Belgielaan.Na korte tijd wordt de betreffende auto met de drie inzittenden stilstaand aangetroffen aan de Wicher Nijkampstraat in Enschede. Omdat niet duidelijk is wie de bestuurder is geweest, worden alledrie, Enschedeers van 21 en 22 jaar en een Enschedese van 20 jaar, meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.Hier blijkt dat de oudste, de 22 jr. als bestuurder heeft gefungeerd. Ook wordt bij hem achter de broeksband een wapenstok aangetroffen, die in beslag is genomen.Wat zich aan de Belgielaan heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Dit zal verder worden onderzocht.De 22 jr. is voor de rest van de nacht opgesloten, de andere twee zijn na het afleggen van een verklaring weggestuurd.

Rijden onder invloed op bromfiets 03-040084
Enschede, Oldenzaalsestraat
Donderdag 27 maart, omstreeks 19.50 uur Werd een 29 jr. bromfietser uit Enschede gecontroleerd op de Oldenzaalsestraat. Hij bleek te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hij is aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0,72 promille uit. Hiervoor wordt pv opgemaakt. Daarnaast is het vermogen van zijn bromfiets gecontroleerd. Ook dit bleek te hoog. Hiervoor heeft hij een bekeuring van 115 euro gekregen.

Rijden onder invloed
03-040126
Enschede, Burgemeester van Veenlaan Donderdag 27 maart, omstreeks 20.45 uur Een 35 jr. automobilist uit Enschede werd op de Burgemeester van Veenlaan in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek te veel alcoholhoudende dranken tot zich te hebben genomen. Na aanhouding, overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse die 0,79 promille uitwees. Ook bleek aan het bureau dat het rijbewijs van de 35 jr. sinds 4 september 1999 was verlopen. De nodige pv's worden opgemaakt.

130 waar 50 is toegestaan
03-039952
Enschede, Hengelosestraat
Donderdag 27 maart, omstreeks 14.55 uur Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun, werd een 45 jr. Enschedeer gesignaleerd in zijn auto met een snelheid van 130 km. per uur, daar waar 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.Naast deze hele snelle werd bij nog 52 andere automobilisten cq listes een te hoge snelheid geconstateerd.

167 in plaats van maximaal 100 03-040094
Enschede, A35
Donderdag 27 september, omstreeks 19 uur Een 44 jr. Enschedeer werd in zijn auto op de A35 gecontroleerd. Geconstateerd werd dat hij met een snelheid reed van 167 km. per uur, daar waar 100 is toegestaan. Ook hij moest zijn rijbewijs in leveren en pv wordt opgemaakt..

Aanhouding na poging inbraak
03-040154
Enschede, Buurserstraat
Donderdag 27 maart, omstreeks 23.20 uur Ging het alarm over van een bedrijf aan de Buurserstraat in Enschede. Getuigen hadden een drietal jongens gezien die er vandoor gingen. Bleek dat een ruit was ingeslagen. Bij het pand werd een auto aangetroffen met draaiende motor en brandende verlichting. Naar aanleiding van de door de getuigen opgegeven signalementen, werd een kwartiertje later in de omgeving een jongen gesignaleerd die aan een van de signalementen voldeed. Ook zijn gedrag, was erg zenuwachtig, viel op. Hij, een 20 jr. Enschedeer, werd als verdacht van de poging tot inbraak aangehouden en aan het bureau opgesloten. De auto, die vermoedelijk door de drie daders is gebruikt, is afgesleept.Onderzoek wordt voortgezet.

Aanhouding na winkeldiefstal
03-038866
Haaksbergen, Spoelsterstraat
Dinsdag jl. de diefstal, donderdag de 27e de aanhouding Dinsdag werd door de eigenaar van een winkel aan de Spoelsterstraat in Haaksbergen aangifte gedaan van het feit dat bij hem uit de zaak een setje van twee zogenaamde beetverklikkers met een waarde van 255 euro was ontvreemd. Een onderzoek werd gedaan, met als resultaat gisteren de aanhouding van een 29 jr. Enschedeer die het setje thuis had. Hij bekende de diefstal en het setje met verklikkers werd in beslag genomen en is ondertussen terug naar de winkelier. De 29 jr. heeft een door justitie opgelegde bekeuring van 260 euro mee naar huis gekregen.

Aanhouding openbare dronkenschap, belediging enz. 03-040021
Enschede, Molenstraat
Donderdag 27 maart, omstreeks 17.40 uur Een 38 jr. Enschedeer gedroeg zich op de Molenstraat erg vervelend, o.a. ten opzichte van passanten. Hij had duidelijk te veel aan bachus geofferd. Hij werd ter zake openbare dronkenschap aangehouden. Hierop richtte zijn gram zich tegen de politiemensen die voor van alles en nog wat werden uitgemaakt Met de nodige moeite kon hij worden ingerekend en worden overgebracht naar het bureau waar hij in eerste instantie in een dronkenmanscel is opgesloten Na het uitslapen van zijn roes, wordt hij opgesloten voor het nog ondergaan van in totaal 24 dagen gevangenisstraf die hij nog te goed had.

Aanhoudingen na belediging
03-040192
Enschede, Oude Markt
Vrijdag 28 maart, omstreeks 04.50 uur Werden een 26 jr. Enschedeer met een even oude Amsterdammer bekeurd op de Oude Markt in Enschede. Geconstateerd werd dat zij stonden te urineren in het openbaar tegen de kerk op de Oude Markt. Ze waren het met de bekeuring niet eens en begonnen de politiemensen te beledigen. Hiervoor zijn de twee aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten.Pv wordt opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Twente 28-03-2003 '
Lees ook