Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 juli 2003

Diefstal beelden

Beelden van sokkel afgebroken en gestolen

Haaksbergen

Tussen zaterdagmiddag 26 en zondagmiddag 27 juli werd bij een weide aan de Krakeelsweg in Haaksbergen twee beelden weggenomen. Het betreffen twee paarden van beton met een hoogte van 50 cm en ongeveer 25 kg. Zwaar. De beelden waren gemetseld op twee poeren. De tegels waarop de beelden waren gemetseld zijn losgebikt van de poeren. De totale waarde is 200 euro. (bps: 03-098864)

Vernieling door brandstichting

Speelobject in brand gestoken

Enschede

Tussen zaterdag 26 en zondag 27 juli werd een speelobject in het Abraham Ledeboerpark door brand vernield. In het speelobject is een net bevestigd, als een soort vogelnest, waarin je kunt liggen. Dit net is in brand gestoken, waardoor het speelobject zwaar beschadigd raakte. De schade komt op 4.000 euro. Ook het toegangshek werd vernield. (bps: 03-098944)

Vechtpartij

Twee gewonden bij vechtpartij

Enschede

Op maandag 28 juli omstreeks 16.10 uur vond op een bedrijfsterrein aan de Kanaalstraat een vechtpartij plaats waarbij twee mannen gewond raakten. De twee mannen, de 30-jarige eigenaar en zijn 26-jarige broer moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Op genoemd tijdstip kwamen beide het bedrijfsterrein opgereden en zagen dat er bij de ingang twee auto's stonden. Onmiddellijk sprongen er in totaal 11 personen uit beide auto's die de twee broers met messen en ijzeren staven te lijf gingen. Vervolgens vertrokken deze personen weer in hun auto's. Naar de toedracht en de oorzaak van deze aanval wordt een onderzoek ingesteld. (bps: 03-099119)

Aanhoudingen wegens fietsendiefstal

Twee mannen aangehouden nadat een van hen een fiets had gestolen

Enschede

Op maandag 28 juli omstreeks 13.40 uur werd een surveillance-eenheid aangesproken op de Burgemeester van Veenlaan door een man. Deze vertelde dat hij zojuist een man had klem gereden, die kort daarvoor op de Zuid-Hollandlaan een fiets had gestolen. De verdachte had daarop de fiets van zich afgegooid en ging er vandoor. Tijdens onderzoek in de omgeving kwam het bericht dat de verdachte bij iemand anders achter op de fiets was gesprongen en dat zij samen waren weggefietst, de Gasfabriekstraat in. Daar zagen de agenten nog juist iemand over een hekwerk klimmen. Zij konden deze persoon, een 26-jarige Enschedeër aanhouden. De tweede verdachte, een 23-jarige Enschedeër, werd een eindje verderop aangehouden. Deze laatste werd door de getuige aangewezen als degene die op de gestolen fiets had gereden. Beide werden na verhoor weer in vrijheid gesteld met medeneming van een dagvaarding. (bps: 03-098978)

Autokraker betrapt

Verdachte aangehouden wegens autokraak

Enschede

Terwijl politiemensen op maandag 28 juli omstreeks 22.00 uur over de Boulevard 1945 langs een geparkeerde auto liepen, hoorde een van hen een autoruitje springen. Daarop zagen zij een man wegduiken achter de auto. Tijdens de aanhouding trachtte de verdachte, een 32-jarige Enschedeër nog te ontkomen. Aan het bureau bleek dat de verdachte al kans had gezien een mobiele telefoon uit de bedoelde auto weg te nemen. Het toestel werd in zijn kleding aangetroffen. Tevens werden diverse inbrekerswerktuigen bij hem aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. (bps: 03-099196)

Woninginbraken

Geld en sieraden ontvreemd bij inbraken

Enschede

Op maandagochtend 28 juli werd tijdens korte afwezigheid in de 21-jarige bewoner ingebroken in de woning aan de Spoorbos in Enschede. Mogelijk via een openstaand raam werd toegang verkregen tot de woning, waarna een geldbedrag, een videocamera en gouden sieraden werden weggenomen. (bps: 03-098958) Tussen maandagmiddag 28 en dinsdagnacht 29 juli werd ingebroken in een woning aan de Leliestraat in Enschede. Nadat de deur was geforceerd werd toegang verkregen tot de woning. Weggenomen werden onder andere geld, een fotocamera, cd's en dvd's en kristallen sportauto's. (bps: 03-099240)

Winkelkraak

Diefstal uit etalage na vernieling ruit

Enschede

Op dinsdag 29 juli omstreeks 01.40 uur de etalageruit van een winkelpand aan de Raadhuisstraat vernield en werden diverse goederen weggenomen. Vermist worden tot nu toe twee camcorders en een zestal DVD-spelers. Getuigen hadden daarbij twee personen weg zien rennen. Aan de Windburgstraat werden twee camcorders aangetroffen, afkomstig van deze diefstal. Na afposten werd de politie beloond en konden zij twee verdachten die de goederen op wilden halen, aanhouden. Het betreffen15- en 19-jarige Enschedeërs. Uit het daarna ingestelde onderzoek in de woning van de verdachten trof de politie een aantal kledingstukken aan, welke volgens getuigen waren gedragen door een van de verdachten. Daaronder bevond zich tevens een bebloede schoen. Echter geen van de aangehouden verdachten had een gewonde voet. Totdat een telefoontje uitkomst bracht, waarin een man mee deelde dat in de omgeving van de woning aan de Diekman Es een gewonde man liep. Ter plaatse werd een 19-jarige jongeman aangetroffen welke een gewonde voet had, hij werd daarop aangehouden. Alle drie verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. (bps: 03-099256)

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588


---- --

Deel: ' Politiebericht Twente 29-07-2003 '
Lees ook