Politie Twente


Persberichten Politie Twente 31 januari 2003
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-013416
Haaksbergen, Enschedesestraat / Bevertstraat
Donderdag 30 januari omstreeks 19.40 uur
Een 19 jr. automobiliste uit Haaksbergen verleende, komende vanaf de Bevertstraat, geen voorrang aan een 17 jr. fietster, ook uit Haaksbergen. Deze laatste fietste over de Enschedesestraat, een voorrangsweg. De 17 jr. is met onbekend letsel door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.


Rijden onder invloed
03-013490
Enschede, Voortsweg
Vrijdag 31 januari, omstreeks 01.30 uur
Bij controle bleek dat een 23 jr. automobilist uit Enschede te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 0,78 promille uitwees. Met een boete van 190 euro is hij weer heengezonden.


Inbraak in horecagelegenheid
03-013065
Haaksbergen, Molenstraat
Nacht van woensdag op donderdag jl.
Werd een ruit van een toegangsdeur van een horecagelegenheid aan de Molenstraat in Haaksbergen uitgenomen. In de zaak werd de kassalade met daarin enkele honderden euro's meegenomen en werden twee gokautomaten opengebroken. Ook uit de automaten is het aanwezige geld weggenomen. Het is nog niet bekend hoe groot de totale schade is. Onderzoek wordt ingesteld.


Inbraak in school
03-012983
Enschede, Reerinklanden
Nacht van woensdag op donderdag jl.
Werd ontdekt dat een raam was geforceerd van de openbare school aan de Reerinklanden in Enschede. Uit een van de lokalen waren drie computers weggenomen Totale schade is nog niet bekend.


Aanhouding na belediging
03-013177
Enschede, Hermandad
Donderdag 30 januari, omstreeks 14 uur
Kwam een 40 jr. Enschedeer aan de balie van het hoofdbureau aan de Hermandad in Enschede. Hij wilde aangifte doen van een mishandeling die de dag ervoor tegen hem gepleegd was. Eerst wilde hij echter door de politie naar de poli van het ziekenhuis gebracht worden om aan zijn ernstige verwondingen te worden geholpen. Hem werd medegedeeld dat de politie geen taxi bedrijf is en hij zelf maar naar de poli moest gaan als hij dat nog wilde. Hierop werd de man kwaad en begon te schreeuwen. Hij werd vriendelijk verzocht de hal van het bureau te verlaten. Toen hij dit niet wilde werd dit met zachte drang gedaan. Hierop begon hij de politiemensen die hem te woord hadden gestaan uit te schelden voor o.a. vuile nazi's. Dit was de bekende druppel en de man werd aangehouden voor belediging. Hij is een tijdje opgesloten om rustig te worden en is daarna na verhoor heengezonden. PV wordt opgemaakt.


Aanhouding na brandstichting
03-013392
Enschede, 013392
Donderdag 30 januari, omstreeks 17.15 uur
Werd brand gemeld in een woning aan de Zweringweg in Enschede. Aan de achterzijde van de woning kwam er rook uit een van de slaapkamers. Omdat de buren vermoeden dat de bewoner nog in de woning was, werd een deur door de politiemensen geforceerd om binnen te komen. Door de rookontwikkeling konden ze echter niet de bovenverdieping bereiken. Dit werd even daarna gedaan door de brandweer, die niemand in de woning aantroffen. De brand op een van de slaapkamers werd geblust. In de slaapkamer werden meerdere brandhaarden door de brandweermensen ontdekt, zodat er mogelijk sprake van brandstichting was. Een onderzoek werd gestart. Omstreeks 19 uur verschenen de 41 jr. eigenaar met een 46 jr. vriend zich bij de woning. Voor het opnemen van verklaringen zijn beide daarop meegegaan naar het bureau. Uit het eerste onderzoek bleek dat de 46 jr. als verdachte kon worden aangemerkt is hij, na overleg met de officier van justitie, ter zake brandstichting aangehouden en opgesloten. Vanmorgen is hij in verzekering gesteld en zit nog vast. De 41 jr. bewoner is elders bij kennissen ondergebracht. Over het hoe en waarom van de brandstichting kunnen op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan.


Deel: ' Politiebericht Twente 31-01-2003 '
Lees ook