Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 31 maart '03

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555144

Verkeersongeval materieel, bestuurder onder invloed
03-041350
03-041354
Bornerbroek, a1 Noord Azelo/Rijssen Zondag 30 maart '03 omstreeks 11.16 uur
Een 19-jarige man uit Almelo reed met zijn personenauto over de A1 komende uit de richting van Deventer. Op een gegeven moment hield hij zijn voertuig niet onder controle waardoor hij tegen de vangrail botste. De bestuurder gaf aan dat hij vermoedde dat zijn voertuig niet in goede technische staat verkeerde. Het voertuig zal worden onderzocht door de technische verkeersdienst van de Politie Twente. De agenten roken dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Na de blaastest op straat werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij een uitslag van 0,78 promille op het ademanalyseapparaat. De man was vermoedelijk nog onder invloed van het alcohol dat hij die avond daarvoor had gedronken. Hij verklaarde dat hij tot 3.00 uur ongeveer 10 glazen bier had genuttigd.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder bromfiets rijdt onder invloed 03-041464
Westerhaar-Vriezenv'wijk, Hoofdweg Zondag 30 maart '03 omstreeks 19.30 uur
Agenten zagen een 53-jarige man uit Westerhaar op een bromfiets rijden. De man droeg geen helm dus hielden agenten hem staande. Bij het aanspreken roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Na de blaastest op straat werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 0,8 promille. De man kreeg hiervoor een bekeuring van E 45,- . Voor het rijden zonder helm kreeg de man een bekeuring van E 40,-.

Man onder invloed rijdt meisje aan. 03-041478
Westerhaar-Vriezenv'wijk,
Oranjestraat
Zondag 30 maart '03 omstreeks 20.24 uur
Een 19-jarige man uit Vroomshoop reed met zijn auto een 16-jarig meisje uit Westerhaar aan. Het meisje zat op haar bromfiets, welke uit was. De man kwam met hoge snelheid aanrijden en parkeerde zijn auto zodanig dat hij hierbij het meisje en haar bromfiets raakte. Zij kwam ten val en is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens de komst van de politieagenten stond de man te urineren tegen een gebouw. De man bleek onder invloed te verkeren van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hierbij beledigde en bedreigde de man de agenten meerdere malen. Op het bureau blies hij een uitslag van 1,0 promille. De man heeft een bekeuring gekregen voor het urineren in het openbaar. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. Er wordt tevens een proces-verbaal opgemaakt voor het beledigen en bedreigen van de agenten.

Dronken man aangehouden
03-041307
Almelo, Bornsestraat
Zondag 30 maart '03 omstreeks 6.08 uur
Een 24-jarige man uit Almelo was na een avondje/nachtje stappen in Hengelo zo onder invloed van alcohol dat hij niet meer wist waar hij woonde. De man werd door een taxichauffeur naar Almelo gebracht. Bleek dat hij niet voldoende geld bij zich had om de rit te betalen. De man werd uit de taxi gezet en viel daarna als een blok in slaap in een tuintje. De agenten konden de man niet wakker krijgen. De man is door agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar een GGD-arts voor hem gewaarschuwd werd omdat hij geheel niet aanspreekbaar was. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen heeft hij met een boete van E 23,- het bureau weer verlaten.

Tasjesroof
03-041500
Enschede, Stationsplein
Zondag 30 maart '03 omstreeks 22.32 uur
Een 55-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van beroving van haar schoudertas. De vrouw liep samen met haar zoon door de Korte Hengelosestraat. Plotseling kwam er en man op de fiets naast haar fietsen die haar schoudertas wegrukte. De man is met de tas over het Molenplein weggefietst in de richting van de Wenninkgaarde. De zoon van de vrouw is achter de man aangerend doch kon deze niet meer achterhalen. De dader is voor het laatst in de Gemeentewerfstraat gezien toen hij in de richting van de H B Blijdensteinlaan fietste. Signalement van de dader:
getinte huidskleur
ongeveer 19/20 jaar oud
ongeveer 1.80 m lange man
mager postuur
lang haar met krulletjes tot op de schouders
zwarte lange leren jas

De dader trok na de beroving een capuchon over zijn hoofd.
De politie verzoekt eventuele getuigen van deze beroving contact op te nemen met de Politie Twente afdeling bureau Binnenstad te Enschede 0900-8844.

Aanrijding met letsel
03-041445
Saasveld, Bornsestraat
Zondag 30 maart '03 omstreeks 15.37 uur
Een 18-jarige vrouw uit Saasveld verleende bij het oprijden van het fietspad geen voorrang aan een 23-jarige automobilist uit Enter. Ondanks dat de bestuurder van de auto nog remde kwamen zij in botsing. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had het stuur van de fiets in de buik gekregen.

Opnieuw diefstal geld uit RK kerk 03-041443
Saasveld, Hoflaan
Zondag 30 maart '03 omstreeks 17.28 uur
Een 51-jarige vrouw deed aangifte namens de Rooms Katholieke Parochie te Saasveld van diefstal. Het geld werd weggenomen uit de kastjes t.b.v. de misboekjes. Eerder deze maand, 14 maart, heeft men ook aangifte gedaan van diefstal.

Zender Tweety uit de lucht gehaald 03-042479
Hengelo, Elisabethstraat
Zondag 30 maart '03 omstreeks 21.32 uur
In de woning van een 26-jarige Hengeloër werd een geheime zender in beslag genomen. Een 21-jarige man uit Hengelo zat achter de knoppen. Omdat het voor beide mannen recidive betrof kan de totale boete oplopen tot zo'n E 6500,00! De zender draaide onder de naam: "Tweety".

Verdachte van mishandeling aangehouden. 03-037584
Westerhaar-Vriezenveense wijk Maandag 31 maart '03
Hedenochtend is een 20-jarige man uit Westerhaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de mishandeling waarvan vorige week zondag aangifte van is gedaan door 2 inwoners (22 en 25 jaar) uit Vroomshoop.
De aangehouden man wordt verdacht van het slaan met een bierfles op het hoofd. Dit vond plaats in een taxibus die ter hoogte van een horecagelegenheid gevestigd aan de Hoofstraat te Westerhaar stond.


---- --

Deel: ' Politiebericht Twente 31-03-2003 '
Lees ook