Politiebericht Uden 31-08-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

ONGEVAL LETSEL

Op de kruising van de Kluisstraat en De Bunders in Boekel zijn gisterenmiddag een scooterrijdster en fietser met elkaar in botsing gekomen. Een 17-jarige Venhorstse reed over het fietspad, een tegemoetkomende 12-jarige jongen op zijn ATB, ook uit Venhorst, kwam met zijn stuur tegen het hare. Beiden kwamen ten val. Het meisje werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Op de rijksweg in Veghel is donderdagmiddag een 34-jarige motorrijder uit Den Bosch gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een de weg oprijdende auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Weert. De motorrijder kwam plotseling via de verdrijvingsvlakken van de rijksweg op de kruising, waarna een botsing niet meer was te vermijden. De motorrijder is met een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

POGING OVERVAL AUTOHANDELAAR

Donderdagavond omstreeks 20.45 is een 48-jarige autohandelaar in zijn woning aan de Rijksweg in Reek door twee onbekende mannen mishandeld. Toen er werd aangebeld, deed de man open. De twee mannen hadden belangstelling voor een van de buiten staande auto`s. Toen de man de sleutels ging halen en weer bij de voordeur kwam, werd hij plotseling geslagen en gestompt. Meteen daarop nam het duo de benen, zonder medenemen van buit. De man raakte licht gewond, en moest zich onder behandeling van het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel laten stellen. De politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK WONING

In Veghel is vannacht in een huis aan de Zuringveld ingebroken. Men kwam binnen via een aanbouw zijnde keuken. Uit huis verdwenen papieren, pasjes, sieraden en geld. Aan de Lavasveld in Veghel kwam men vannacht binnen via een niet afgesloten achterdeur. Er zijn portemonnees, geld, waaronder Duits en Hongaars, weggenomen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Een 38-jarige Osse is vannacht op de Rijksweg in Veghel betrapt op het rijden onder invloed, ook bleek ze niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Op de Violierstraat is vannacht een 57-jarige Udenaar betrapt op rijden onder invloed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

BINNENBRAND

In de slaapkamer van een huis aan de Lavendellaar in Veghel heeft vanochtend kort brand gewoed. De brandweer bluste het vuur. De brand is vermoedelijk ontstaan door een stereotoren. In huis ontstond verder veel roet- en waterschade.

VERKEERSCONTROLE

Op de Rijksweg in Uden zijn donderdagavond 7 bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u, terwijl 80 is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Uden '
Lees ook