Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 13.30 uur

Aanhouding auto-inbrekers

ZEIST Twee jongens uit Utrecht van 16 en 18 jaar oud zijn vrijdagmiddag rond 17.00 uur op de Laan van Vollenhove aangehouden op verdenking van diefstal uit auto.

Even daarvoor kreeg de politie een melding dat op het Jan Ligthartplein twee jongens op een bromscooter hadden ingebroken in een geparkeerde auto. Uit de kofferbak was een laptop weggenomen terwijl de eigenaar in de auto zelf zat. Deze had inmiddels zijn laptop weten terug te pakken.

Getuigen hadden ondertussen de sleutels uit de bromscooter gehaald zodat de twee jongens er te voet vandoor gingen. Een motoragent zette de achtervolging in en kon een verdachte op de Laan van Vollenhove aanhouden. De tweede verdachte werd in de buurt aangehouden door twee agenten.

Beide jongens zijn ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding met alcohol op

BILTHOVEN Op de Soestdijkseweg Noord is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur een 23-jarige Zeistenaar met zijn auto tegen een boom gereden.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al zelfstandig uit de auto gekomen en zat tegen een boom. De man is vermoedelijk de macht over het stuur verloren waardoor hij in de berm terecht kwam, tegen een boom reed en vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen. De adem van de man rook naar alcohol.

Omdat de man met een ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek, was er geen gelegenheid tot blazen en is er in het ziekenhuis een bloedproef bij de man afgenomen.

Brand bij benzinestation

GROENEKAN In een pompstation langs de Rijksweg A 27 in de richting Hilversum heeft rond 04.00 uur zaterdagmorgen vroeg brand gewoed. Voorbijgangers zagen vlammen en waarschuwden de brandweer en de politie. Het bleek dat de winkel in brand stond. Deze was op dat moment gesloten en er was niemand aanwezig in het pand.

De brandweer was met vijf voertuigen ter plaatse. Rond 04.50 uur werd het sein brand meester gegeven. De exacte schade is nog niet bekend, maar een groot deel van het benzinestation raakte dusdanig beschadigd dat deze voorlopig gesloten blijft.

De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Auto beschadigd door afvallende lading

MAARTENSDIJK De auto van een 52-jarige inwoonster van Maartensdijk is vrijdagochtend rond 10.30 uur zwaar beschadigd geraakt op de Koningin Wilhelminaweg.

De vrouw reed hier vanuit de richting Maartensdijk, toen haar een vrachtwagen tegemoet kwam rijden. Plotseling viel er een grote metalen ladder uit de laadbak van de vrachtauto en schampte de auto.

Niemand raakte gewond, maar alle betrokkenen waren wel erg geschrokken. Uit onderzoek bleek dat de ladder goed vast had gezeten maar dat de band waarmee de ladder vastzat, het had begeven waardoor de ladder was gaan schuiven.

De eigenaar van de vrachtwagen heeft toegezegd de schade aan de auto van de vrouw te vergoeden.

Verkeerscontrole
ZEIST Op de Boulevard in Zeist werd vrijdagmiddag tussen 13.45 en 14.45 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 814 voertuigen gecontroleerd.

Hiervan kregen er 40 een bekeuring voor te hard rijden en dertien voor het niet dragen van de autogordel. Er werden acht bekeuringen uitgeschreven voor diverse zaken, waaronder niet handsfree bellen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 01-06-2002 '
Lees ook