Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.45 uur

Toch rijden met te veel op

WERKHOVEN Agenten die een man zagen lopen die duidelijk te veel gedronken had, waarschuwden hem niet te gaan rijden, maar zich op te laten halen. De man zei dit van plan te zijn geweest. Rond 01.30 zagen agenten toch rijden op het Oostromsdijkje. De agenten gaven hem een stopteken en lieten hem blazen. De blaastest lukte niet, waarop een arts bloed van de man heeft afgenomen. De 55-jarige inwoner van Schalkwijk moet zijn rijbewijs inleveren; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vernielers aangehouden

BILTHOVEN Na een melding van inbraak in een winkel aan de Kwinkelier hield de politie zaterdagmorgen rond 03.45 uur op de Boslaan twee verdachten aan.

De jongens, zestien en zeventien jaar, beiden uit Bilthoven, probeerden zich te verstoppen achter een boom. Zij werden aangehouden. Er bleken bij twee zaken ruiten, een infobord en een ruit van een ballustrade te zijn vernield. Beide knapen zitten vast voor verhoor.

Aanrijding bij dubbel groen

BILTHOVEN Op de kruising Soestdijkseweg-Zuid met de Leijenseweg werd een achttienjarige fietsster uit De Bilt aangereden door een 76-jarige automobilist uit Bilthoven. Beiden verklaarden groen licht te hebben. Een getuige meldde dat de fietsster groen licht had.

De vrouw is met de ambulance naar het Utrechtse UMC gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. De 76-jarige man bleek ongedeerd.

Omdat de automobilist verklaarde groen licht te hebben, stelden de agenten direct een onderzoek in. Niets wees op een technisch defect; als het ene licht groen was, was het ander licht rood. Proces-verbaal wordt daarom tegen de 76-jarige man opgemaakt.

Ketting vast

ZEIST Doordat de ketting van zijn fiets vastsloeg, raakte een 23-jarige inwoner van Doorn vrijdagavond rond 20.15 uur gewond op de Arnhemse Bovenweg. Doordat de ketting vastsloeg viel de jongeman met zijn hoofd op straat. Hierdoor liep hij een hoofdwond op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole
DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie hield vrijdagmiddag tussen 14.20 en 15.20 uur een verkeerscontrole op de Hoofdstraat. Er werden negen bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel en een voor een onjuist kenteken op een aanhangwagen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 03-08-2002 '
Lees ook