Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Man aangehouden in verband met postroof

BILTHOVEN De politie hield zondagmorgen kort na middernacht een twintigjarige Somaliër, woonachtig in Apeldoorn, aan wegens mogelijke betrokkenheid bij diefstal van post uit een brievenbus.

Een getuige had gezien dat twee mannen post hadden weggenomen uit een brievenbus aan de Planetenbaan. Hij wilde de mannen aanhouden, maar die lieten de tas post los en gingen er vandoor. Op dat moment kwam een taxi aangereden met de twintigjarige man als passagier. Deze passagier sprak dezelfde taal als de twee mannen die wegrenden. De aanwezigheid van de man op diezelfde plek als waar de twee andere mannen met de post stonden maakten hem verdacht. Hij is aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee aanhoudingen tijdens horecadienst

ZEIST De politie hield zondagmorgen kort na 03.00 uur twee mannen aan.

De agenten zagen dat twee mannen vochten in de 2e Dorpsstraat en scheidden de partijen. De oorzaak van de vechtpartij bleef onduidelijk. Een twintigjarige inwoner van Utrecht bleef echter naar de ander en naar de politie schreeuwen. De politie vorderde de man weg te gaan. Ook zijn eigen vrienden maanden hem tot rust, maar de jongeman was niet te houden. Er kwamen meerdere politiemensen aan te pas om de jongeman aan te houden voor het niet opvolgen van een ambtelijk bevel.

Een 23-jarige inwoner van Zeist werd vervolgens ook aangehouden omdat hij tijdens de aanhouding van de andere man het nodig vond de politie te beledigen.

Politiehond Rex was aanwezig om de politiemensen te beschermen. Zijn aanwezigheid was genoeg; hij hoefde niet in actie te komen.

Verkeerscontrole

BINNENSTICHT De politie hield zaterdagavond een verkeerscontrole op de Driebergseweg in Zeist en de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg. In Zeist werden dertien bonnen geschreven: vier voor het niet dragen van de autogordel, acht voor te snel rijden en één voor het rijden op een brommer zonder helm.

In Driebergen-Rijsenburg kregen twee mensen een bon omdat ze geen rijbewijs bij zich hadden, twee bromfietsers omdat ze geen helm droegen en een persoon vanwege het niet dragen van de autogordel.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 04-08-2002 '
Lees ook