Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.25 uur

Waarschuwingsschot gelost

ZEIST Om te voorkomen dat een gezochte man er vandoor ging, loste een politieman vrijdagmiddag rond 13.30 uur een waarschuwingsschot. Dit werkte: de 21-jarige Zeister kon worden aangehouden.

De man had een taxirit niet betaald en rende een woning aan de Prinses Irenelaan in, waarop de politie werd gebeld. Al snel bleek het te gaan om een verdachte die al langere tijd voor meerdere strafbare feiten door de politie gezocht werd. De man veroorzaakte verschillende keren levensgevaarlijke situaties tijdens zijn vlucht met een auto. De politie zette de omgeving af. Vervolgens kwam de man de woning uitrennen naar zijn auto. Hij liep daarbij een agent omver. Om levensgevaarlijke situaties tijdens de vlucht met de auto te voorkomen, loste een agent een waarschuwingsschot. Dit had effect; de man kon worden aangehouden.

Gewonden na aanrijding

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Bij een aanrijding tussen een brommer en een auto, vrijdagavond rond 18.45 uur, raakten de bestuurster en passagiere van de brommer gewond.

De brommer reed over het fietspad, toen een 26-jarige inwoner van Londen met zijn auto uit een uitrit kwam. Door de val liepen de bestuurster en passagiere, inwoners van Driebergen-Rijsenburg van 21 en 23 jaar, kneuzingen, een hersenschudding en schaafwonden op. Zij zijn naar het universitair medisch centrum in Utrecht gebracht. Hun brommer wordt technisch onderzocht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 08-06-2002 '
Lees ook