Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.40 uur

Bestuurder onder invloed

ZEIST De politie heeft in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig met drie inzittenden over de Antonlaan rijden. Gezien het rijgedrag besloten de agenten de bestuurder te controleren. Op de 2de Hogeweg kreeg de automobilist een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Santpoort-noord te veel gedronken had. Via de meldkamer bleek dat de man een militair was. De Koninklijke Marechaussee werd geïnformeerd. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 430 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man werd overgenomen door de Marechaussee. Door hen zal tegen de verdachte proces-verbaal worden opgemaakt.

Straatroof

BILTHOVEN Dinsdagavond vond op de Venuslaan een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 43-jarige vrouw uit Bilthoven fietste omstreeks 19.45 uur vanaf het station Bilthoven over de Jupiter in de richting van haar woning aan de Venuslaan. Ter hoogte van haar woning werd zij plotseling aangereden door een onbekende man op een scooter. De vrouw kwam ten val en de man pakte haar schoudertas uit de fietstas. Na de beroving reed de man weg in de richting van de Planetenbaan. In de tas zaten o.a. een portemonnee met meer dan 100,- , enkele pasjes en persoonlijke papieren. De vrouw raakte door de valpartij niet gewond.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan naar de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Dode schapen

ZEIST Op dinsdag 11 maart trof een politie twee dode schapen aan.

Rond 17.45 uur kreeg de politie de melding dat in een vennetje aan de Krakelingweg twee dode schapen zouden drijven. Ter plaatse werden de politiemensen aangesproken door de boswachter, die ook door de getuige was gewaarschuwd. In het vennetje lagen inderdaad twee dode schapen. De getuige had gezien dat in het weiland waar zij vandaan kwamen, drie Mechelse Herders liepen. Kennelijk waren de schapen voor de honden het water ingevlucht en vervolgens verdronken.

De getuige, een 23-jarige medewerker van het dierenasiel Zeist, was erin geslaagd twee van de drie honden te vangen. Deze nam hij mee naar het asiel. Daar zijn de honden door de politie in beslag genomen. Er wordt een onderzoek naar de eigenaar van de honden ingesteld. De eigenaar zal aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 12-03-2003 '
Lees ook