Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2002 Persberichten district Lekstroom

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Zaterdagmorgen vond op de Zuidstedeweg een aanrijding plaats tussen de tram en een personenauto waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 11.20 uur reed een 55-jarige vrouw uit Vianen met haar auto over de Zuidstedeweg in de richting van de Wijckerslootweg. Ter hoogte van de tramwegovergang is de vrouw vermoedelijk door het rode verkeerlicht gereden waardoor een aanrijding met de naderende tram ontstond.

De vrouw raakte gewond aan haar borst en benen en werd per ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. In de tram vielen geen gewonden. Agenten hebben enige tijd het verkeer met de hand moeten regelen. Nadat de tram hersteld was en de auto van tramrails was verwijderd, kon het verkeer zijn normale doorgang vinden.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Zaterdagmiddag werd bij een winkel aan de Clinckhoeff een man aangehouden voor het stelen van goederen. br> Omstreeks 16.20 uur waarschuwde een getuige het personeel van de winkel. Hij had gezien dat een man een aantal goederen zonder af te rekenen mee de winkel uitnam. Het personeel waarschuwde de politie. Buiten de winkel werd de 38-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Onderweg verklaarde de verdachte dat hij de diefstal had gepleegd.

Bestuurder onder invloed tegen de vangrail

NIEUWEGEIN Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding op de A2.

Ter plaatse stond een auto tegen de vangrail aan geparkeerd. De bestuurder -een 23-jarige man uit Maarssen verklaarde dat hij niet gereden had, maar de bestuurder van de auto was weggelopen.

Diverse getuigen verklaarde dat de man weldegelijk had gereden. De agenten roken tevens een alcohollucht bij de bestuurder. De man werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich zo hevig dat de agenten besloten een tweede politieauto ter plaatse te laten komen.

Met gepast geweld werd de man naar de grond gewerkt en geboeid afgevoerd naar het bureau. Ook op het bureau bleef hij zeer agressief tegen de agenten. Nadat hij iets was gekalmeerd werd een ademanalyse afgenomen. Daaruit kwam vast te staan dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens werd duidelijk dat hij nog gezocht werd door het district Binnensticht, omdat hij kort geleden was doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding.

Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 12-05-2002 '
Lees ook