Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 08.50 uur

Drie jeugdige bedrijfsinbrekers opgepakt

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft onlangs drie minderjarige bedrijfsinbrekers opgepakt die voor in totaal 20 bedrijfsinbraken in Driebergen verantwoordelijk zijn.

Op 12 april jl. werd in Driebergen een 13-jarige jongen uit die plaats op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een videotheek. De dag erna werd zijn 16-jarig maatje uit dezelfde plaats aangehouden, eveneens voor deze inbraak. Tijdens het verhoor bekenden beide verdachten nog drie andere bedrijfsinbraken, in samenwerking met een andere verdachte.

Na het verhoor werd de 13-jarige jongen met een dagvaarding heengezonden en werd de 16-jarige jongen voorgeleid en in bewaring gesteld. Tijden zijn bewaring bekende de 16-jarige Driebergenaar vervolgens een groot aantal bedrijfsinbraken, deels gepleegd in samenwerking met de 13-jarige jongen en een andere 16-jarige jongen uit Driebergen.

Hierop werd ook de andere 16-jarige jongen aangehouden. De 13-jarige werd opnieuw op heterdaad aangehouden bij een bedrijfsinbraak. Deze laatste inbraak kon worden meegenomen in de lange lijst.

In totaal bekenden de drie in wisselende samenstelling twintig inbraken te hebben gepleegd in onder meer een videotheek, scholen, diverse winkels en een verzorgingstehuis. Al deze inbraken vonden in Driebergen-Rijsenburg plaats, voornamelijk op of rond de Hoofdstraat.

Op dit moment zit de 16-jarige jongen die al in bewaring zat, nog steeds vast. De andere 16-jarige jongen moet zich binnenkort voor de kinderrechter verantwoorden en ook de 13- jarige jongen heeft een dubbele dagvaarding voor de kinderrechter gekregen.

Scootercontrole

ZEIST De politie van het district Binnensticht heeft woensdag een scootercontrole uitgevoerd.

Op drie werd locaties tussen 07.00 en 14.30 uur gecontroleerd. In totaal werden 50 bromfietsen gecontroleerd. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Verder werden bestuurders bekeurd voor het onverzekerd rijden, versleten banden, het niet dragen van de helm, het voeren van gekleurde verlichting en het niet hebben van een geldig bromfietscertificaat.

Tevens werden 46 bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten. Een groot aantal reed te hard, droeg geen gordel of reed zonder APK keuring.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 16-05-2002 '
Lees ook