Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Snelheidsovertreder rijbewijs kwijt

DRIEBERGEN/RIJSENBURG De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden die met hoge snelheid over de Rijksweg A12 reed.

Omstreeks 10.30 uur surveilleerde agenten in een onopvallend voertuig over de Rijksweg A12. Op een gegeven moment werd en de agenten ingehaald door een automobilist die met hoge snelheid passeerden. De agenten zette de achtervolging in.

Ter hoogte van de afslag Driebergen/Rijsenburg gaf de rijstrooksignalering aan dat er maximaal 70 km/u gereden mocht worden. De bestuurder bleef ver boven de 100 km/u rijden. Even verder gaf de signalering aan dat er maximaal 50 km/u gereden mocht worden. Ook hier verminderde de bestuurder geen snelheid en reed met 111 km/u verder.

Bij een benzine station werd de 36-jarige bestuurder uit Alphen aan de Rijn aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal werd hij zonder auto naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft naar aanleiding van klachten uit de buurt op de Jacob Catslaan een verkeerscontrole uitgevoerd.

Door diverse werkzaamheden in Zeist rijdt er nogal wat sluipverkeer door de woonwijken. Door buurtbewoners werd geklaagd dat automobilisten veel te hard door de wijk reden. De politie besloot daarom een snelheidscontrole uit te voeren. Tussen 14.00 en 15.00 uur werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. In de woonwijken geldt een maximum snelheid van 30 km/u. de hoogst gemeten snelheid bedroeg 51 km/u.

De buurtbewoners waren positief over de actie van de politie.

Aanrijding letsel

DE BILT Op de kruising Utrechtseweg met de Amersfoortseweg vond dinsdagavond een aanrijding tussen twee personenautos plaats.

Een 38-jarige bestuurder uit Huis ter Heide reed met zijn auto vanuit de richting Utrecht linksaf de Amersfoortseweg op. Een 27-jarige bestuurder uit Bilthoven kwam vanuit de richting Zeist en reed over de Utrechtseweg in de richting van Utrecht.

Ter hoogte van de kruising verleende de 38-jarige automobilist geen voorrang aan de 278-jarige bestuurder. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide bestuurders gewond raakte en de voertuigen zwaar beschadigd raakte. Beide bestuurders werden voor onderzoek naar het UMC in Utrecht overgebracht.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de aanrijding. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 17-07-2002 '
Lees ook