Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.20 uur

Getuigen gezocht van zware mishandeling

BILTHOVEN Woensdagavond 12 juni omstreeks 20.30 uur is een 19-jarige jongen uit Bilthoven zwaar mishandeld. De jongen was op de Vinkenlaan met de fiets een pizza gaan halen en fietste vervolgens naar de Merellaan.

Ter hoogte van de kruising Koekoeklaan Merellaan werd de jongen zonder reden door twee onbekenden van zijn fiets geschopt. Hierdoor kwam hij ten val. Terwijl hij op de grond lag werd hij nog meerdere malen geschopt en getrapt. Vervolgens gingen de twee daders er vandoor.

De 19-jarige wist zelf thuis te komen, waarna de politie gewaarschuwd werd. De jongens is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis dat hij na behandeling weer kon verlaten. Hij had onder meer letsel aan neus, oog, nek en rug. De jongen is niet beroofd van zijn spullen.

De politie van district Binnensticht is op zoek naar getuigen die rond 20.30 uur op die woensdagavond iets verdachts hebben gezien in de omgeving Merellaan, Koekoeklaan, Nachtegaallaan, Vinkenlaan.

Signalement eerste dader: Noord Afrikaans uiterlijk, 16 a 17 jaar oude, ongeveer 1,75 m. lang, kort zwart haar en een bruine lederen jas. Tweede dader: Waarschijnlijk Nederlandse jongen, 16 a 17 jaar oud, ongeveer een kop groter dan de eerste dader, blond krullend haar toto op de oren.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Binnensticht, tel: 0900-8844.

Doorrijden bij gesloten spoorbomen

BILTHOVEN Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het negeren van de gesloten spoorbomen.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding dat een conducteur een 19-jarige man uit Nuenen bij NS station in Bilthoven had aangehouden. Toen de machinist zijn trein in beweging bracht en al redelijk op snelheid kwam, stak de man onder de gesloten spoorbomen door. Hierop stapte de conducteur uit de trein en hield de man aan.

De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK De politie heeft maandagmiddag op de Tolakkerweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.35 en 15.00 uur werden 474 voertuigen gecontroleerd. Voor 4 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. DE BILT Op de Biltse Rading heeft de politie tussen 14.15 en 15.15 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal kregen 10 bestuurder een bekeuring voor te hard rijden. Op de Biltse Rading geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Minderjarige winkeldieven aangehouden

ZEIST Door personeel van een winkel aan de Korte Steynlaan werden maandagmiddag drie minderjarige meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 15.30 uur zag het personeel dat de meisjes met een aantal cosmeticaspullen de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. De meisjes werden na de kassa gecontroleerd. Bij een van de verdachten een 15-jarig meisje uit Zeist werd een aantal spullen aangetroffen.

De meisjes werden door de politie meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de twee andere meisjes 14 en 15 jaar oud en beiden uit Zeist niets hadden gestolen. Het meisje dat de gestolen spullen bij zich had, zal in overleg met de ouders een Haltafdoening (alternatieve straf) krijgen.

Doorrijden na aanrijding
DRIEBERGEN/RIJSENBURG Maandagmorgen heeft de politie en man aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding.

Omstreeks 07.00 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende op de Wissel twee voertuigen had aangereden en vervolgens was doorgereden. Ter plaatse trof de politie twee zwaar beschadigde voertuigen aan.

Door getuigen was gezien dat de verdachte zijn auto vermoedelijk in een weiland aan de Rijssenburgselaan had geparkeerd. Ter plaatse trof de politie het voertuig aan. De bestuurder was dwars door een hek het weiland ingereden. Navraag bij de meldkamer leerde dat de bestuurder een 20-jarige man uit Mill betrof.

De politie heeft de man in zijn woning aangehouden. De verdachte verklaarde van niets te weten, maar werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 18-06-2002 '
Lees ook